В Русия: Не правете маскарад от Деня на победата

В различни магазини се продават военни костюми за деца
20 фев 2020 20:00, Павел Гълъбов
58
В Русия: Не правете маскарад от Деня на победата
Снимка: БГНЕС

"Не превръщайте почитането на най-тъжния ден в Русия – 9 май, в маскарадно шоу", каза депутатът от руския парламент и член на Етичната комисия Евгений Ревенко, по повод бума на продажба на различни военни костюми и атрибути в страната, пише Взгляд.

Още по темата

"9 май е ден за скръб и почитане на паметта на загиналите във Втората световна война. Това е празник, който поражда сълзи в очите. Затова всеки човек трябва да има чувство на мярка в този ден", отсече Ревенко.

"Няма нищо лошо в използването на георгиевски лентички, военни атрибути или униформи за деца, като символ на доблестта, славата и победата, но не трябва да превръщаме Деня на победата в шоу с костюми", допълни изявлението си депутатът.

Повод за думите на Ревенко са пуснатите в различни супермаркети из страната детски костюми "войник" и "военна". Спорът дали е редно да се обличат деца в такива униформи продължава да е актуален в Русия.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До за 9-ти май
Изгонете руснаците доишли след 1990 г. в България, тази напаст е троянски кон тук!
...
Аман от глупости! Как ще стане това, а? Изпадате в телешки възторг, че англичани се заселили в наше село, японци - също! Нищо лошо - те нямат нищо общо с онези англичани, дето избиха хиляди българи с бомби през 1943-1944 гг. Нито тези японци имат общо с японските изззверги, дето са яли кървав черен дроб на пленени американски летци, още живи! Обичаят се казва "киматори"!
Какво ще кажеш, добитък?
40
0
 
2
 
! Отговори
До Така е .. преди 1 месец
България е една от страните-победитилки над фашистка Германия! Нашите храбри войски участваха в освобождението на Югославия, Унгария и Австрия и дадоха десетки хиляди свидни жертви! Генерал Стойчев участва в първия Парад на Победата на Червения площад, марширувайки с гола сабя пред бойците от Трети Украински фронт!
Това, че Президентът Радев ще присъства на Парада по случай 75-годишнината е достойно и е израз и на гордостта от нашата Победа, и на преклонението пред истинските големи Победители!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята затова се пише , за да се помни . Когато един индивид го интересува само личното оцеляване , не чете и не го интересуват миналите събития по света говори и пише глупави и смешни неща. На този ден всеки съвестен човек чества победата на народите над фашизма , погубил милиони човешки животи . Другите да празнуват или тъгуват за каквото им идва отвътре , това нас не ни касае .
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Така е ..
Този не е президент,
Това е разузнавача от Русия Радев,и лакея на комунистите-терористи..,
37
6
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
А кога и как света ще празнува победата на капитализма над социализма ?Нещата се обърнаха.
36
10
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
И нашия президент единствен от бившите соц. страни ще бъде там.Къшмерр! Къшмерр!А руснаците казват че сме център на антируската кампания.По далече от Русия.
35
10
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
А такааа! Маскарад.И после пишете че Русия е нормална , миролюбива страна.Лавров каза ясно: Целия свят мрази Русия.Да се огледа и да си обясни защо ?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно, аз по-голям маскарад от парада който си спретват всяка година не знам. Дрънкане на оръжие по-повод на честването на мира? Тия рашки даже не осъзнават каква ирония е тва изказване.
33
10
 
17
 
! Отговори
Главата - горе! преди 1 месец
Руският народ основно,както и народите на СССР победиха най-голямото зло в историята. Всяко семейство е понесло загуби и затова целият им народ има право да се гордее и да отбелязва този ден. Денят на Победата се отбелязва с гордо вдигната глава,а не със ***-либерастки мрънкания,като тоя депЮтат - либераст.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Думи, съвсем на място.
31
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те не знаят къф цирк ще е като се появи на трибуната нашия ...... :)
А Деса през това време ше обикаля по московските молове!
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде да идва деня на победата да празнуваме разрушаването на Берлин :))))
29
22
 
13
 
! Отговори
за 9-ти май преди 1 месец
да се събори всеки руско-съветски монумент на територията на България, тези варварски империи винаги се се опитвали да унищожат страната ни като многократно са я ограбвали и осакатявали.
Изгонете руснаците доишли след 1990 г. в България, тази напаст е троянски кон тук!
28
11
 
19
 
! Отговори
9 май преди 1 месец
Наистина е много голям празник!Това да загубиш във война над 30 млн души си е голяма работа!От 22 набор са оцеляли само 3%!А осакатените Сталин ги праща на един остров да не се пречкат с уговорката ако не слушат директно на Колима!Американците губят около 200 хил. което е нищо,и няма какво да се празнува!
27
11
 
10
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 месец
Стават грешки на парадите!Имаше комичен случай навремето, когато на една манифестация бяха прибрали другар с много медали на дрехите, понеже си беше закачил и ордена "Майчина слава" - първа степен...Та така!
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20-те, 30-те и 40-те години на 20-ти век всички без изключение са били фашисти, така че никакъв фашизъм не е победен.

Едни фашисти са победили други фашисти.
Разбира се, при англо-американците фашизмът е бил по-слаб, а най-слаб при французите, но все пак е имало елементи на фашистки режим.

Но държави като Югославия, Гърция, СССР, са били пар екселанс фашистки.
"Монархо-фашизмът" на Борис III е бил детска игра в сравнение с този на Александър Караджорджевич.
25
19
 
12
 
! Отговори
VIVA AMERIKA преди 1 месец
Слава на Америка! Освободителката ни през 89-та година!
24
17
 
12
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
"Безсмъртен полк" не е маскарадно шоу, а е велик и достоен почин, който бе подхванат от жителите на хиляди градове в стотина държави по целия свят.
------

Абсолютен маскарад и долнопробно шоу и всеки може да вдигне някакъв измислен портрет и да парадира по улиците.
То така и става - 90% са платена фалшива масовка.
23
9
 
12
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
В последните години видяхме бебешка количка-танк, бебешка количка-атомна подводница, така че победо-лудостта се разгаря.
Май отглеждат ново поколение "освободители".
22
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В руския Гулаг всеки ден е победа...при тях думата загуба е табу.