Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена

Предлага още да се включи, че Русия е правоприемница на Съветския съюз
339
Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума проект за поправки в Конституцията, съобщи БГНЕС.

В една от тях пише следното: Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога. Друга предвидена поправка е, че бракът е съюз между мъж и жена. От комитета за конституционно законодателство смятат, че предложенията на Путин не противоречат на светския характер на държавата и припомниха, че Бог е споменат в преамбюлите на много европейски държави.

Още по темата

Путин предлага в основния закон да се запише, че “Русия е правоприемница на Съветския съюз” и че “не се допуска отчуждаване на части от територията на Руската федерация”, включително и призиви за това. Дава се право на републиките в състава на РФ да използват като държавни своите национални езици наравно с руския език.

Първото предложение за споменаването на Бога в руската конституция направи руският патриарх Кирил.

“Споменаването на ценността на вярата в Бога в Конституцията би укрепило историческата и духовна приемственост на народите в нашата страна, които не възприемат себе си извън религията. Ценността на вярата в Бога е също израз на почит към милиони хора, наши събратя, които бяха подложени на преследване във времената на богоборчеството само затова, че не искаха да се отрекат от вярата. Тази идея трябва да бъде разбираема даже за хората, които са далеч от религията“, каза патриарх Кирил.

Поправките в Конституцията ще бъдат гласувани на 11 март в Съвета на федерацията. На 22 април ще има общоруско гласуване, след което поправките ще влязат в сила.
 


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
1
 
1
 
! Отговори
Браво на Путин! преди 1 година
Истински държавник!
282
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега му лъсна задника отвсекъде!
281
6
 
7
 
! Отговори
Негова работа преди 1 година
Когато Иван Грозни е превзел Казан през 1552г. там прабългари няма. Волжка България е презвета от татаро-монголите през 1240г. За три века прабългарите се омесват с татари,монголи и конкретно най-много с кипчаци. Още в началото на 15-и век населението на Казан говори кипчакски,а религията е ислям още от 10-и век. Щом Анонимния иска да признае и Улянов - Ленин за прабългарин,то това си е негова работа. Улянов е отвратна генетична смес от кипчак и хазаро-евреи.
280
3
 
9
 
! Отговори
Един дол дренки преди 1 година
До Waffen SS Ами то есесовците въобще не са християни. Те са езичници, окултисти,атеисти и агностици. Точно гореизброените са извършили най-големите изтребления в човешката история - хуни,монголи,катари,тамплиери,масони,илюминати,френски революционери,болшевики,фашисти,нацисти,както и съвремените либерастни *** изнасящи демокрация.
279
7
 
3
 
! Отговори
човек преди 1 година
Ха, не се бях замислил, докато някой не обърна внимание на текста за "хилядолетната" руска държава.Преди по-малко от хиляда години, а по-точно до 14-ти век днешна Русия се е простирала в границите на т.нар. Московско Княжество.Официално наречено "Велико", но това няма значение. Москва е била град държава.Не коментирам монголо-татарското иго.Та, сегашната Руска Федерация се стреми да запази днешните си граници, отчитайки "хилядолетната" си история?Лошо няма.Но "хилядолетна"?
278
7
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
В 21-ви век това е трудно дори невъзможно дори ориенталците вече проглеждат!Това сигурно ще е нещо като зелената книга на Кадафи?
277
15
 
4
 
! Отговори
Путин е ебан преди 1 година
От двама осмокласнициКолегите му са го записалиИма книга по въпросаАвторът и беше отровен с полоний в Кондон по заповед на кремльовския гейТърсете я в Гугъл
276
11
 
7
 
! Отговори
Блядистанци преди 1 година
Още бият чело през Мумията А се броят за християниГоляма каша е в главите им
275
11
 
12
 
! Отговори
Панагия преди 1 година
"Руската федерация, обединена от хилядолетна история"Ама че шега!
274
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците ще ги научат на занаят. След време бежанците ще се върнат по родните си градове, умни, а с помоща на руските капитали, Сирия ще бъде възродена
273
24
 
5
 
! Отговори
руски гни ди преди 1 година
Руското го вн о Путин отказа да разговаря с Меркел, Макрон и Ердо. Защо? Понеже Меркел и Макрон нямали нищо общо със Сирия. Обаче ви прибираме бежанците, а руска от репко! Вие завладявате Сирия, а ние ви храним бежанците! Гиди гни до руска! Бежнаците ще си ги прибирате вие, Русия и Турция! Мръ сни пара зити! Вие сте па ра зити на гърба на ЕС, от репко Путин!
272
21
 
5
 
! Отговори
долу Русия преди 1 година
Тжест, Путин зявява, че държавите, получили независимост след разпада на СССР, не са независими, а са част от РФ. Прибалтийските републики и други, които се отделиха от смъртоносния СССР. Обаче, както веднъж СССР се разпадна, така пак ще се разпадне, и вече цяла Русия ще е по-малка от един български окръг. Амин!
271
6
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
"бракът е съюз между мъж и жена". Лоша новина за джендърите, в Русия няма да виреят.А това, че по конституция Русия се обявява за правоприемник на СССР също е добра новина. От СССР по времето на Брежнев получавахме нафта за горене по 8 стотинки литъра. Може да поискаме пак.
270
4
 
6
 
! Отговори
До 278 преди 1 година
Ами айде върви му изший два шамара, или си дай адресчето за манипулация на достойнството ти!
269
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Кагебист заговори за вярата в Бог ,става смешно.
268
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гост до#264Нещо не си доразбрал. Как си с немския?
267
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се доуточни в конституцията на РФ че е допустим и брак между овца и коч и магаре и магарица иначе остава някаква празнина в нея и хората ще го ударят на содомия.
266
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя и на снимка да го видиш трябва да му заяшиеш 2 шамара.
265
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мисля, че съешаването на мъжа със жената е последния проблем на руската държава.
264
18
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Запознати сме с "Панславянските ценности" на товарищ путин, които се разнасят от "Вълците на путин" - крайни руски националисти ... Та тези Уж "славянски ценности" не бяха припознати нито от чехи, нито от поляци, нито от украинци, от където натириха въпросните вълци ... Пуснахме ги само ние за да ни спретнат едно кърваво меле в Бургас, през 2016 г., съвместно с нашенските рушофилски паравоенни подразделения, след което подвиха опашки и хванаха гората на запад към Сърбия ... !!!