Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена

Предлага още да се включи, че Русия е правоприемница на Съветския съюз
339
Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума проект за поправки в Конституцията, съобщи БГНЕС.

В една от тях пише следното: Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога. Друга предвидена поправка е, че бракът е съюз между мъж и жена. От комитета за конституционно законодателство смятат, че предложенията на Путин не противоречат на светския характер на държавата и припомниха, че Бог е споменат в преамбюлите на много европейски държави.

Още по темата

Путин предлага в основния закон да се запише, че “Русия е правоприемница на Съветския съюз” и че “не се допуска отчуждаване на части от територията на Руската федерация”, включително и призиви за това. Дава се право на републиките в състава на РФ да използват като държавни своите национални езици наравно с руския език.

Първото предложение за споменаването на Бога в руската конституция направи руският патриарх Кирил.

“Споменаването на ценността на вярата в Бога в Конституцията би укрепило историческата и духовна приемственост на народите в нашата страна, които не възприемат себе си извън религията. Ценността на вярата в Бога е също израз на почит към милиони хора, наши събратя, които бяха подложени на преследване във времената на богоборчеството само затова, че не искаха да се отрекат от вярата. Тази идея трябва да бъде разбираема даже за хората, които са далеч от религията“, каза патриарх Кирил.

Поправките в Конституцията ще бъдат гласувани на 11 март в Съвета на федерацията. На 22 април ще има общоруско гласуване, след което поправките ще влязат в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
11
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Направи подарък на българите намали и газта 40 процента дано маскарите политици не ос..ат положението.И без това изработиха вирус и направиха бойкот на 3март.
193
7
 
28
 
! Отговори
Логично преди 4 години
Путин е силен политик. Уважавам това, че възроди Русия. Не позволи на корпорациите да ограбват ресурсите и. Днес Русия е определящ фактор в световните дела. Става все по-силна и влиятелна въпреки несполучливите опити да я спънат. Следва интересите си, очаква я добро бъдеще.
192
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов: Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. Лъвский
191
3
 
12
 
! Отговори
Повтарям като мантра преди 4 години
Русия - в ЕС и в НАТО. Така ще е най-добре и за Европа, и за Русия. Немски технологии и руски ресурси.На Запад не достига работна ръка? В Русия има колкото щеш бели хора, християни, които имат всякакви специалности. Не е нужно да се докарват в ЕС милионни пълчища от Юг и от Юго-Изток, да ги интегрираш, да им обясняваш, че в ЕС не са желателни порядките на ранното мюсюлманско средновековие, после да ги убеждаваш да завършат поне основно образование, та ха дано да започнат да работят (ама не щат)
190
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 199И кой съм, въшльo? Кажи кой съм. Знам ти кой си и ти проверих предишните писаници. Хайде да ходим и двамата в прокуратурата да видим кой ще си остане там.
189
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Путин!
188
3
 
6
 
! Отговори
хохолите капут! преди 4 години
До Анонимен 198не се притеснявай моля
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През фара ми е за някаква американска виза.
186
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потурнак, самият факт че ми отговаряш и че се дразниш от факта че знам кой си говори достатъчно. Няколко годинки и глоба за насаждане на омраза по чл 162 от НК ти са нужни.
185
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите трябва да си набият в дебелите глави, че докато не почнат да мразаят Русия и не изчистят русофилите от България визите никога няма да паднат.
184
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A американските гражнани редят ли се на опашки за визи в българското посолство в САЩ, ходят ли на интервюта за български визи, или си влизат в България като че ли им е бащиноия?
183
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРаковски е казал, че Османската империя е болен човек и е въпрос на време да се саморазпадне и не е нужно да водим война за освобождение. И тя наистина се разпада след ПСВ. Така че България щеше да получи независимостта си така или иначе. Просто при втория случай нямаше да го има насаждания българския комплекс за руските освободители - инструмент за прокарване на руско влияние в България.
182
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, пишете каквото си искате за Русия, но ако я нямаше - днес щяхте да празнувате някой мюсюлмански празник.
181
13
 
6
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
"Ако не опазим хилядолетните си традиции, наистина ще изчезнем и ще се разпилеем."Good grief"Ако някои има друго виждане за същността на брака, да си направят някъде държава и да си гласуват такива закони, каквито ги устройват."Има го това нещо вече. Нарича се западна Европа. Като гледам добре си живеят.Но на изток от Марибор времето е спряло. Даже тече назад. Сега сте къде 18-ти век.
180
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 191Преди няколко месеца паднаха визите на Полша за САЩ. Като разбием руската пета колона ще паднат и визите за България. България е в ЕС и НАТО. Много ви е яд, но това са фактите. И ако тръгнете да ни изкарвате ще играе сопата.
179
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Християнин нанайци. Путин е педoфил, четете статиите на Литвиненко на име кремълския Чикатило 1 и 2 и защо обича да целува деца по коремчетата. Има ги в интернет. След като написва тези статии е убит същата година с полоний. Литвиненко е бил в тези среди и знае.
178
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБългария е равноправен член на ЕС и НАТО. Българите пътуват, работят и учат свободно из цяла Европа.А в САЩ могат ли българите на пътуват и учат и работят свободно, САЩ нали имат договор за свободно безвизово придвижване с ЕС, а България е пълноправен член на ЕС.PS. И на НАТО.
177
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се притеснявай, нали в Европа има педофилски политически партии - западни ценности.
176
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо Путин не споменава педофилията? Много чувствителна тема за него.
175
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спомене и безаналоговите, зелените човечета, ихтамнетите, в Конституциятата.