Русия ще отговори на всеки агресор като СССР на фашистите!

Руският президент Путин отправи предупреждението
10 мар 2020 12:38, Елка Василева
379
Русия ще отговори на всеки агресор като СССР на фашистите!
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Русия е готова да отговори на всеки агресор, който се осмели да повтори нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз, заяви руският президент Владимир Путин.

Коментирайки популярния в Русия слоган „Можем да повторим“, Путин припомни и друга известна фраза: „Който с меч идва при нас, от меч и ще загине“ /“Който нож вади, от нож умира“/.

„Съветският съюз беше подложен на много страшно, ужасно, непростително нападение от страна на нацистка Германия, ние изгубихме 27 милиона души – каза Путин. – Няма нито една страна в света, която да понесе такава загуба“.

„И ако някой посмее да направи нещо подобно, ние ще повторим“, увери Путин в интервю за ТАСС.

Той подчерта, че Русия никога не се е стремила и сега не се стреми към такова развитие на събитията. „Пред руското ръководство въпросът никога не стои по такъв начин“, добави руският президент.

Продължавайки дискусията за надписите по автомобилите, свързани с Деня на победата – 9 май, Путин похвали още един популярен вариант – „Благодаря на дядо за Победата“.

Изразът „Можем да повторим“ става известен, след като съветски войник оставя такъв надпис в основата на колона от фасадата на Райхстага през май 1945 г. Надписът е заснет на фотографии и от кинохрониката. Предполага се, че е бил написан с тебешир, не се е запазил. Авторът е неизвестен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи кравария и нато ще бъдат погребани .АМИН ДА БЪДЕ
291
5
 
6
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Къде я видя тази агресия бе , товарищ ??? Единствената агресия в света я демонстрирате вие бе, ватенки нахални ! Не сте престанали да воювате толкова години с наглост срещу суверенни държави ! Воювате дори срещу народа си !
290
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До FallschirmspringerА на мен са ми още по-забавни грандомани ***, които използват имена за да си придават важност докато пишат глупости в нета. КАжи сега откога в присъствието на Съюзниците в Северна Африка, кога е битката за Британия, и колко време е плануван десанта в Нормандия.
289
5
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Забавни са ми коментари на същества ,на които основният източник на информация са холивудските продукции от типа"Спасяването на редник Раян" и техните производни.Няма да е лошо да напрегнат и втората си мозъчна клетка,при наличие на такава и да прочетат малко документалистика.А още по-забавни са когато искат да се напъхат в ботушите на Клаузевиц или се смятат за ученици на Телейран в областта на дипломацията
288
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До FallschirmspringerЗле си с историята.
287
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай ГеоргиБай Георги, кат оти слушам бъртвежите и си мисля, че има още накъде да ви маргинализираме. Явно ви е малко, щом още ритате и тролите.
286
7
 
10
 
! Отговори
rambaldievskievichus преди 4 години
Види му се краят на ботоксовото джудже.
285
6
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 302 Вова мачка , ама собствения си народ.
284
7
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Бай Георги 307 Нямаш представа колко си зле като защитаваш диктаторчето. Цивилизования свят иска мир , а не война. Путин се въоръжава на конвейр , вярвайки че ще принуди САЩ да влязат в надпреварата и да си отмъсти икономически за санкциите , които им наложиха заради анексирането на Крим.
283
6
 
13
 
! Отговори
Тошко преди 4 години
Вова, гледай да си осигуриш доживотно като президент, защото ще стане страшно даже и за теб самия!
282
10
 
14
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
До Зозо*/Хахахаааааа и как отговори СССР на фашистите - избягаха в Урал. Чак когато Запада отвори фронт и започна да бомби Германия и да снабдява Сталин се освестиха"Много сте семпличък.Когато се извършва десанта в нормандия на 6.06.1944,съветските армии са вече в Румъния,Полша, и прибалтийските републики.Когато се вижда,че Съветските армии са в състояние да достигнат до атлантическото крайбрежие то тогава така наречените съюзници се разбързват,иначе до момента го карат лежерно
281
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Вова, мачкай ...
280
8
 
16
 
! Отговори
ЕГ преди 4 години
Невероятнa проcтотия шеcтвa cред cегaшното нacеление нa cтрaнaтa Бългaрия, която дa не зaбрaвяме е cъюзник нa Третия Рaйх. Днеc пък cме cи поcтроили пaметник нa aмерикaнcките летци, които бомбaрдирaт Cофия по cхемaтa дa пуcнем бомбите тук, зaщото cтaвaт хубaви cнимки (cпрaвкa "Пaрaгрaф 22"). Вcе пaк дa не зaбрaвяме, че вторият фронт cе откривa много време cлед кaто руcнaците ca изтлacкaли немците дaлече от Урaл! Може би нaиcтинa руcнaците е трябвaло дa cпрaт нa cвоятa грaницa. Дa я видим Европa!
279
12
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахаааааа и как отговори СССР на фашистите - избягаха в Урал. Чак когато Запада отвори фронт и започна да бомби Германия и да снабдява Сталин се освестиха.Отделно, който не плаща двойно на Москва е предател, фашист, гей, сорос.........Путин като легне при Ленин, Рашата ще се разпадне....
278
7
 
11
 
! Отговори
До 317 преди 4 години
Нахлуване на запад нямаше да има без осигурен гръб на германия от русия,сссрПредварително двата агресора си бяха разделили районите на окупация
277
6
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Причините за избухване на ВСВ много точно са описани в "История на Втората световна война"от Базил Лидъл Харт,който трудно може да бъде наречен почитател на СССР.Та там се подчертава,че бездействието,съглашателството и фактическата капитулация на Франция и Великобритания пред исканията на Хитлер,както и тяхното желания да го тласнат на изток са политическата причина за избухване на войната.Когато Вермахта нахлува в Чехословакия,то Полша нахлува и източните,а Унгария в южните области на Чехослова
276
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците трябва да бъдат зомбита и че някой ще ги напада.Така ги яхат и *** кагебейците.Самата Русия е агресор,през всв срещу Финландия Латвия Естония Литва Полша Румъния, в съюз с германия,сега срещу Грузия Украйна.
275
4
 
7
 
! Отговори
Катинската.... преди 4 години
То и никой не мисли да го напада защото е просто необходимото злото за военната индустрия, На нея и трябва враг, който да е страшна заплаха , че да бачка на макс.иначе са го смачкали за нула време ,ако трябва ще купят цялата им територия със флората и фауната защото те командват в тях сак парите и технологиите
274
8
 
15
 
! Отговори
Бай Георги преди 4 години
Аман от *** и ***! А това че за тия 30 г.едни тарикати разграбиха и унищожиха икономиката ни,че изхвърлиха два милиона българи на улицата без работа,а три вече не са в България. Че сме най-бързо умиращата и изчезваща нация. Че получаваме най-ниските заплати и пенсии в ЕС. Че възрастните са обречени на мизерия с около 200 - 300 лв. пенсии. Че унищожиха и военно промишления ни комплекс стуващ милиарди,пак по вина на САЩ.За това пука ли ти на х.я?
273
7
 
14
 
! Отговори
Катинската гора преди 4 години
Помни всичко което му отърва ,а че са съюзници със Хитлер и че си поделят Полша и след това убиват 30 000. Поляка в Катинската гора за това нищо ,а нападението и войната с Финландия ?