Путин облече защитен костюм в болница, тръгнаха шеги

Той посети болница, в която се лекуват болни от COVID-19
25 мар 2020 10:36, Елка Василева
199

Президентът на Русия Владимир Путин посети болницата в московския квартал Комунарка, където се намира карантинният център за коронавируса. Кадрите с Путин, облечен с яркожълт защитен костюм, провокираха вълна от шеги в интернет. Какво развесели потребителите, разказва Би Би Си.

Кадрите с Путин в инфекциозното отделение на болницата, на които се вижда как той облича жълтия защитен комбинезон и слага респиратор на главата си,  бяха излъчвани цял ден по телевизия "Россия 24", забелязаха ги и в интернет - и това стана повод за шеги.

Започнаха да сравняват Путин с герои от телевизионни сериали и от анимацията /напр. „Миньоните“/.

Привърженици на Алексей Навални сравниха цвета на защитния костюм с патето, което беше станало символ на протеста в руските градове.

„Путин реши да унищожи коронавируса. Да направи контролния изстрел“, шегува се в "Небожена" в Telegram.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, запитан от журналисти защо президентът е бил с жълт защитен костюм, отговори: „Такъв са му дали. Това нищо не означава“.

Това е модел TyChem 2000C на американската компания DuPont: такъв костюм може да се  купи за 1800 рубли, съобщи изданието "Открытые медиа".

В описанието на комбинезона се казва, че той се използва „при работа с водни разтвори на химикали, за подготовка и смесване на бои, работа с нефтохимически продукти“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога нашия любим Президент ще посети болните?Питам и отговор не искам!Отговора е НИКОГА!Шубето е голям страх!
158
2
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Вулвин е толкова смел, че за да си направи PR, се е облякъл в космически скафандър, американски да подчертая с който сигурно може и да кацне на Слънцето
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смел, по смел, най смел, Путин.
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пациентите като го видят така и ще помислят че са обречени.
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че нашите лекари не искат така да са облечени.
154
1
 
6
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Анцугът от детския щанд ли е?
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък наистина много се грижи за себе си. Туй руските политически лидери и преди и сега много ги е страх за живота им. Че каквото стане стане бе! Може ли точно лидерът да е толкова страхлив? И не е въпросът че ползва защитни средства ами какви - сякаш е влязъл в реактора на атомна централа. Ето това е смешното.
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахаха. Ама тва верно е костюмче на американската компания ДюПон.Абе тия не могат и елементарни неща да си произведат, та се налага да ползват от лошите Западняци, хахахахаха. Не че Путин не е свикнал де, всичко което ползва за лични цели е западно.
151
6
 
8
 
! Отговори
Така де преди 4 години
А токчетата влезнали ли са му в костюма, или се е събул?
150
9
 
9
 
! Отговори
бай Ганьо преди 4 години
Плюеш истерично Путин защото си елементарен и нямаш реални аргументи. Путъо бил, ***, путинофили и подобни махленски остоумия. Все едно съм се върнал в началното училище и слушам простотиите на Вълчо-арменеца и на Иван-чикията... абе да сте случайно вие бе? А иначе си пием Иван Путин / Johnnie Walker/.А за Борис Джонсън, този ***, нещо да кажете... ***, а !? Убавец!
149
0
 
4
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
До ФейкЕмблемата на гърдите виждаш ли? После, ZOOM 400 и каквото пише, проверяваш в гугал. Ако знаеш какво е гугал и как да си служиш.
148
8
 
8
 
! Отговори
бай Ганьо преди 4 години
Ейййй, и пандемията няма да вразуми "опозиционните лакеи" в Русия и не само там.Какъв Навални и разни подобни, които работят за своите кариери и за пари. Дреме им за Русия и за Европа. Дали щеше този Навални така да се изявява и да протестира в САЩ?Кой ще му разреши? Ние като Европа нямаме нужда от дестабилизация а ла Навални.30407
147
8
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Смешен защото показва смелост ли!Жалки сте!
146
5
 
13
 
! Отговори
Чико преди 4 години
Мислех си че е безстрашен а той се обесчести с Американски ***- сега кой да ми е идол даите ми предложение?
145
4
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Ами те джуджетата винаги са били шутове и са ги взимали на подбив и за смях. Джуджарника сигурно под американския костюм, който не се съмнявайте е с най-добра защита, сложил обувки с 15 сантиметрови токчета :)))
144
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
А защо защитният костюм е американски, нали руснаците могат всичко?
143
5
 
6
 
! Отговори
Смях в залата! преди 4 години
Само .*** може да си помисли, че в Русия нямат защитни костюми, още повече пък за бояджии като американските -" В описанието на комбинезона се казва, че той се използва при работа с водни разтвори на химикали, за подготовка и смесване на бои"!? Руските не са за бояджии и затова са бели.
142
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен ми се смееха преди две седмици, че бях с респирсторната маска, очила и ръкавици.,Ама сега не се смеят.
141
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно... Защо не е само с маска и ръкавици..?Нали уж "предпазват"..
140
11
 
13
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Добре де,може ли по време н чума да си правиш такъв пиар,ами Курск като потъна защо не се гмурна а се скри като гущер в мъркуч ? Този е толкова елементарна частица,за това и са на това ниво братушките