Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни

Това става при влажност и невисока температура
28 мар 2020 10:28, Елка Василева
53
Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни
Снимка: архив, БГНЕС

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни и дори повече при достатъчна влажност и не особено висока температура, съобщи пресслужбата на руската здравна служба "Роспотребнадзор", цитирана от ТАСС.

"При някои хора, независимо от възрастта, вирусът може да води до лека или умерена форма на заболяването. Именно такива хора най-често стават източници" на заразата, се казва в съобщението.

Още по темата

В Русия са регистрирани 1036 случая на заразяване. 45 души оздравяха, а четирима починаха, припомня ТАСС.

"Роспотребнадзор" съобщи днес, че към вчерашния ден 166 739 души са се намирали под медицинско наблюдение заради коронавирусната инфекция.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 дни?Лъжат.Тези дни имаше статияКруизният кораб "Диамантената примцеса" с многото заразени.Евакуираха заразените, кой откъдето е.Корабът празен.И след 17 дни още имало живи вируси.
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСКИ ГЛУПОСТИ
11
6
 
10
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
До истинските състрадателни българи да подкрепим с sms 17777 с текст SOLIDARNOST нека спасим човешки живот
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има сайт на Световната здравна организация. Всички тези данни: за продължителността на живот на вируса върху различни повърхности, препарати за дезинфекция, мерки за ограничаване и тн. ги има там. Всичко за коронавируса, и не само. Който се интересува и чете ги знае тези неща още януари месец.
9
17
 
16
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Тоэи специфичен щам на коронавируса е съэдаден в технологични лаборатории с цел да УБИВА масово но и да поддържа глобална пандемия!!! Това е геноцид срещу човечеството, преднаэначен эа глобално обеэлюдяване до ниво ПЪЛНО ИЭЧЕЭВАНЕ!!!! Plaquenil или аналгин хинин с това в момента се лекува КИТАЙСКАТА ЧУМА!!!
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да не е жив вируса, защо в организма стават милиарди коронавируси! Е сигурно няма сърце и неможе да ходи, но е жив по своя си начин!
7
6
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
Да бе, а на оня круиз, Диамантената принцеса, колко дена, 17! Така че, сещайте се... всички сме под ножа
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтървали са я и тези, следели 150 000 човека! Ще се кара това нещо ...при коефицент на заразност 3 , смятайте експоненциално какво се случва със всяко следващо предаване. 10 предавания 59 000 човека. Два - три пъти по-заразно от грип и по-устойчиво по повърхности. Яжте плодове, зеленчуци, спете достатъчно, стойте оптимисти и това е. Въпрос на време или смятате да стоим в изолация до 2022 ?
5
7
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОРОНА ВИРУС 2019 МОЖЕ И 9 ДНИ АКО НЕ И 17 ЗАВИСИ НА КАКВА ПОВЪРХНОСТ Е И СИГУРНО ДА НЕ Е НА ПРЯКА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА!
4
7
 
14
 
! Отговори
Доктор на науките преди 4 години
Вирусът е вирулентен, активен, действащ, опасен - на границата между живото и неживото. Не може обаче да отречем, че вирусите са изиграли голяма роля в еволюцията на живота, следователно са част от живата вселена. Въпросът до голяма степен е сходен с въпроса дали *** са живи организми, тъй като вирусите се размножават именно като паразите.
3
13
 
19
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
До Пенсионера, този вирус за момента няма никакво влияние към приръста на населението. Силно завишените 30 000 починаки, факт е, че 25 000 от тях щяха да починат и без този вирус определено е една малка капка. За справка от началото на годината починалите в света са над 14 млн. Така че, стига с теорията био оръжие за унищожение. Може да се каже, че е оръжие за масов контрол, доста успешно, но в никакъв случай, за унищожение.
2
15
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Този вирус ще намали населението на планетата. Ще сложи на място. Ще ги направи изпълнителни и послушни. Лесно управляеми и силно зависими. Колкото повече хора изчезнат токова по лесно останалите се управляват. Не е необходима работна ръка. Вече машини и роботи вършат повече от всичко без особени разходи, пенсии, детски, болнични, здравни осигорувкии т.н.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса не е жив, и никога не е бил. Толкоз дни пишете по темата, ще влезете ли в час накрая.