Построиха гигантска църква край Москва с мозайки на Путин и Сталин

Височината на храма е 100 метра, ще има шест позлатени купола
29 апр 2020 07:10, Елка Василева
251

В Русия строят гигантски православен храм с мозайки с изображенията на Владимир Путин и Йосиф Сталин.

Височината на храма ще е 100 метра и ще има шест позлатени купола. Това ще е най-голямата църква в Русия, предаде Bulgaria ON AIR.

Църквата е разположена на територията на военния парк "Патриот" близо до Москва и ще носи името Главен храм на Въоръжените сили на Руската федерация.

Очаква се храмът да е готов за 9 май - 75-ата годишнина от победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

Военният парад в Москва за 9 май обаче беше отменен по заповед на Путин заради пандемията от коронавирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
4
 
! Отговори
Хирург на теня преди 3 години
Сталин не е требил безразборно семити като Хитлер.Требил е шемети - социални революционери бръщолевещи за световна революция. Това,че голяма част от тия шемети са били семити не е вина на Сталин. Сталин никога не се е заявявал като антисемит, а даже им даде автономна област със столица Биробиджан.Просто е разгонил шайката на Ленин и Троцки,превърнали Кремъл в гей-бардак. Шеметът Тухачевски въобще не е семит,но е тровил руските селяни с бойни отровни вещества и накрая си е платил за простотията.
188
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Винаги смешноНаясно си, че дори да беше вярно (а то не е, защото жертви на Сталин, не са само изброените групи а всякакви други политически противници или просто такива, имащи неблагоразумието, да искат да живет в правова държава) това което казваш, анти-семитизма не е основание за преследването на хора, или по-точно, е точно толкова основание колкото имаха и на*истите? Бллагодаря, че толкова лесно и бързо си призна, че съществена разлика между комунисти и на*исти няма.
187
2
 
4
 
! Отговори
Винаги смешно преди 3 години
До Додо Реално е разчистил Русия от местните и дофтасали от цял свят революционери-семити - анархисти,меншевики,есери,либерали,троцкисти и болшевики. Не си е довършил работата защото накрая му спретнаха инсулт. Елитът та руската нация - дворяни,военни,свещеници го изтребиха Ленин и Троцки. Винаги ми става безкрайно смешно кагато либераст-шор.шоиди се загрижват за християнството.
186
5
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Да вкараш лика на масовия геноциден убиец-сатанист, причинил смъртта на над 70 милиона човешки души и запалил, взривил и опорочил хиляди църкви в Украйна, Испания, Русия и цяла Източна Европа е висша форма на богохулство. Анатема, анатема, анатема!
185
1
 
4
 
! Отговори
Бре Бре бре преди 3 години
След като македонците нарисуваха Аце на икони,руснаците нарисуваха Путин!
184
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
руска работа =бетер ромска
183
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На русия нищо неможе да помогне Там трябва да се гори всичко из корен първо москва на блато
182
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отмива,отмиваНапротив, точно защото не отмива се появи тази църква, белким някой се излъже, че тия са "светци". За тяхно нещастие поддържането на цяла система от лъжи е прекалено трудно в днешно време и става само с авторитарни методи, а те обричат държавата която ги допусне на изоставане. Точно такъв е случая с Русия, но дори и това не помага особено.
181
1
 
5
 
! Отговори
Отмива,отмива преди 3 години
До АнонименОтмива,отмива историята и затова се появи тази църква. Хитлер катогорично е чума,а Ленин тия с кипите го прикриваха,но след някоя-друга година ще му разкарат капището. Натам отиват нещата.
180
1
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Отново култа към личността,както при Сталин,Г Димитров и Тодор Живков.На Тошо направиха бюст паметник още прииве,който сега е в Правец.На Бузлуджа в чинията също се самоовековечиха с мозайки и дъщеря МУ Людмила.
179
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Като кална водаИнтересно, Историята досега не е отмила извършените от въпросните масови престъпления, та, защо си мислиш, че ще стане по-нататък?
178
3
 
5
 
! Отговори
Като кална вода преди 3 години
До Анонимен По-долу ти е отговорено защо. Ленин е една от чумите застигнали Русия през 20-ти век. Другата е Хитлер,а Сталин е спасителят от чумите - това ще пише за световната и руска история на 20-ти век след 100 години. Всичко друго е Пунта Мара и ще се отмие като кална вода.
177
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахааа, даже и църквата на св. Путин е на анимация и ЩЕ..... Същата работа като другите руски анимацийки - ракети, самолети..... новата Волга :)))))))))))))))
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чичко Ленин? Защо няма негова икона в църквата?
175
3
 
7
 
! Отговори
Култ към личността преди 3 години
Ами това е. Това е разделителната линия и аз съм от другата страна ... тоест в ЕС!
174
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията трайно се е настанила в така нареченото руско православие или по-точно порнославие.
173
15
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Имат пари -строят,ние нямаме -ще злорадстваме.
172
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНеграмотността (ти) беше извинение само първия път.МАсква. Денги. Марш.
171
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да му прости.
170
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До КритериитеИ батюшка Махно са забравили, ама сигурно защото вече е чужденец - украинец:)