Откриха мъртъв руския милиардер Дмитрий Босов

52-годишният бизнесмен се е самоубил
7 май 2020 10:19, Елка Василева
57
Откриха мъртъв руския милиардер Дмитрий Босов
Снимка: архив, БГНЕС

Руският милиардер, собственик на големите добивни компании "Сибантрацит" и "Востокугол" Дмитрий Босов е открит мъртъв. Според източници на ТАСС и РБК бизнесменът се е самоубил в дома си в Московска област.

Съобщение за смъртта на Босов е публикувано на сайта на основаната от него компания "Сибантрацит". „Дмитрий беше изключителен бизнесмен, смел и решителен новатор, надежден партньор, чувствителен и предан приятел. Неговата смърт е огромна загуба за всички, които го познаваха“, се казва в съобщението.

Говорител на Следствия комитет на Русия каза за Интерфакс: „Следовател от следствения отдел в град Одинцово е организирал проверка за смъртта на 52-годишен местен жител“.

Позовавайки се на свои източници, Интерфакс предава, че по време на майските празници Босов е бил в дома си в село Усово, Одинцовски район. „Късно вечерта на 5 май предприемачът е спрял да отговаря на обажданията и съобщенията в месънджърите. В Усово е пристигнала съпругата на предприемача, но тя е открила мъжа си мъртъв“, цитира агенцията свой източник.

Според източник на ТАСС от правоохранителните органи около тялото на Босов не е било открито предсмъртно писмо.

Източникът е потвърдил, че бизнесменът се е самоубил. „Роднини на Босов потвърждават, че той е бил сам и се е самоубил“, каза източникът на ТАСС.

Първият си сериозен капитал Дмитрий Босов печели през 1990-те години от търговия с алуминий – бил е директор на московското представителство на компанията Trans World Commodities и акционер на Красноярския алуминиев завод, пише Би Би Си.

След оттеглянето си от алуминиевия бизнес в началото на 2000-ти години Босов се заема с инвестиции в руски и чуждестранни промишлени активи чрез компанията „Аллтек“, която е негова собственост.
Сред най-големите активи на компании са контролните пакети на въгледобивните компании "Сибантрацит" и "Востокугол".

Босов също така е генерален спонсор на „Нощната хокейна лига“, създадена по инициатива на президента на Русия Владимир Путин за хокеисти-любители.

През 2020 г. Босов е на 86-о място в рейтинга на „Форбс“ на най-богатите бизнесмени в Русия със състояние от 1,1 млрд. долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, да.
43
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстоят много интересни събития в Русия .Путин и бандата му са пътници ,много милиардери ще се "самоубият"-така се замитат следите.Голямото преразпределение започна,лошото само че за руският народ ,пак кукиш. Русия рухва ,но няма лошо ,това значи ,че България ще живей.Както се казва:"Като копаеш гроб другиму ,сам падаш в него". Тъпите руски управляващи ,така и не разбраха ,че България не им е враг.
42
0
 
36
 
! Отговори
Социолог преди 3 години
Всички милярдери от Комунистическите държави са поставени от "чичковци " лица.И сега когато структурата си иска парите ония ти ми новобогаташи не искат да приемат факта, че са били само касиери на чужди пари и се гръмват или бягат....
41
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Интересно защо не се пише цялата истина за случая.Не се пише,че америанския бизнесмен Франсис Рачоли езавел иск срещу Босов за 1,25милиона долара които имат обща фирма в САЩ занимаваща се сразрешна тъговия на канабис.Но на *** и ния е най удобно да се съмняват,че това е работа на Путин.
40
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България колко богати ги застреляха?
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахме само .С колко пълнителя в главата се е самоубил ?
38
2
 
39
 
! Отговори
? преди 3 години
Милиардите дали ще си ги носи с него?
37
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хайде да смятамеПутин е на власт от 20 години. Ако искаше да смята, отдавна да го е "сметнал", вместо да му дава да спонсорира аматьорски хокейни лиги. Сменяй "калкулатора".
36
5
 
40
 
! Отговори
хайде да смятаме преди 3 години
Така, на 52 г. през 2020 г. Преди 25 години през 90те години на колко е бил ?Двадесет и няколко годишен *** - който притежава алуминиеви заводи ? И през 2000 г. т.е. ще рече на 32 години той се отегля.На колко двадесет годишни им дават (защото е ясно, че му е дадено) алуминиеви заводи? Естествено, че това е през онези бандитски години където САЩ диктуваха всичко и Елцин им играеше по свирката. Сега обаче нещата са други, съвсем други и такива като този нямат място.
35
8
 
41
 
! Отговори
така е руската кочин преди 3 години
там Путин ги самоубива..ха.ха
34
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смотан зелен тролЗа Русия това определено е така. За другаде е въпрос на интерпретация.
33
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, а нашите милионери защо не се самоубиват?
32
0
 
55
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЕДИН МИЛИОНЕР КОЙТО СИ ТЕГЛИ КУРШУМА??? И ВМЕСТО ИНВЕСТИЦИИ В ПОЛЗА НАРОДА ТРУПА ОЩЕ ПОВЕЧЕ БОГАТСТВО ЗА СЕБЕ СИ. ЗАЩОТО МУ ПОЗВОЛЯВАТ А И ГО ОХРАНЯВАТ.
31
14
 
41
 
! Отговори
Смотан зелен трол преди 3 години
Нема значение къде по света кой какво - Путин е виновен!(Така ми го пише в мануела на чичо Сам)
30
0
 
44
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
За пари ли наборе? За много ли?
29
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали не е паднал 10 пъти върху нож или да се е самоубил с няколко куршума в гърба?! Всеки авторитарен режим така се разправя с неудобните.нОри нас е същото - разни неудобни и пречещи влизат в затвора за корупция, самоубиват (самоудавят се), случват им се злополуки...Нищо ново под слънцето.
28
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОЩЕ ПО-ИНТЕРСНООт зор да пуснеш пак опорка даже и заглавието не си написал като хората. Ако не представлявахе интерес за блатниците това щеше да бъде перфектно, но не е така, въпреки приказките колко зле сме си подредили, които, изненадващо, идват само от хора, които симпатизират на страни където хората живеят значително по-зле от нас (както икономически, така и политически). Дават яко зор, дали защото не "представялваме интерес".
27
3
 
38
 
! Отговори
ОЩЕ ПО-ИНТЕРСНО преди 3 години
На зелените кибици кво им дреме кой го е свитнал?Тяхната полза каква е?И без това си изрязахме газопровода и си разпродадохме АЕЦ-а. Сега ни гледат като евтина дето се използва.Зелените защо се напъвате - да не попаднем пак под руско влияние ли?Не бойте се! Толкова сме се доказали като нация без мнение че няма страшно!
26
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета зелените коментари - тука стана по-зле от южна Албания
25
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия стана по зле и от Северна Корея...