Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятото

Предклиничните изследвания приключват в момента
23 май 2020 16:14,
84
Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятото
Снимка: БГНЕС

Предвижда се производството на коронавирусната ваксина да започне до края на лятото, каза за РИА Новости директорът на Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология Александър Гинцбург, пише „Фокус“.

Още по темата

"Поставяме такива срокове въз основа на това, което все още трябва да направим в пандемията до края на лятото, така че да се опитаме да започнем производството вече. За съжаление, производството няма да позволи веднага ваксиниране на голяма част от населението на страната, но сега се предприемат от организаторите на здравеопазването" безпрецедентни усилия и действия, така че когато ваксината бъде регистрирана, възможно най-бързо да се премине към нейното мащабно производство “, каза той.

Сега, според Гунцбург, предклиничните изследвания приключват.

"Всичко е изследвано върху малки животни, изследвани са всички видове токсикологични реакции. Сега се завършват експерименти върху по-нисши примати, тоест върху маймуни, където, слава богу, се получават добри резултати както по отношение на имуногенността, така и по отношение на безопасността", добави директорът на изследователския институт.

След това се планира да се подадат документи в Министерството на здравеопазването, за да се получи разрешение за провеждане на тестове на хора.

"Колко време ще отнеме самата процедура, не мога да кажа. Но се надявам, че във връзка с пандемията, институтът за контрол ще разгледа нашето приложение бързо, надявам се, както планираме да получим това разрешение до 15 юни и да започнем клинични проучвания върху човешката популация." - каза Гунцбург.

Той отбеляза, че процесът на подбор на доброволци вече е в ход.

Самите създатели на ваксината вече са си я инжектирали, каза източникът. Той призна, че и той го е направил. "Това не е тест. Това е самозащита, за да можем да продължим тази работа. Загубата на всеки служител ще забави процеса. Като знаят какво развиват, те съзнателно предприемат тази стъпка. И аз самия! Сложих си маска, защото така трябва да бъде. Не се страхувайте от мен ", - добави Гинцбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен *** 72Наш *** цъка, като види лъскава западна кола или смартфонче, а сам вече и магарешка каручка не може да направи!Първият изцяло български индустриален робот ще бъде пуснат на пазара до края на годината. Цената, на която ще се продава, е 10 000 евро, каза за *** Георги Арабаджиев, управител на компанията производител на изкуствения интелект Giga Automata.Ко рече? Ко?
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
със тази прекрасна информация закъсняхте на цяла седмица основателите сами си направиха ваксината това са около 10 човека беше съобщено миналата седмицаи от 4седмици до 8 седмици ще се пусне ваксината в производство
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72Кой е той дет се бил ***? На никой не му пука за руските простотии.
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Могат, могат! Не напразно в Пентагона се насссират от хиперзвуковите Циркон, Авангард и Кинжал! От Сармат! От новите подводници Хаски, от МиГ-41, от проекта Голуб, от Черная чуумма...А в медицината направиха хирургически робот, класа над Да Винчи - по-точен и по-бръз!Наш *** цъка, като види лъскава западна кола или смартфонче, а сам вече и магарешка каручка не може да направи! Пропаднахме, мли братя, чакаме от Ангелкова приходи! Смях и плач!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Хкрементче, ти си кръгла нула, платена от други кръгли нули, които харчат грешни пари, защото ги получават от грешни хора!Руснаците създадоха ваксината против ебола и заедно с кубинците спасиха от сигурна смърт милиони хора в Африка.Имат великолепни разработки. В една от тях УЧАСТВАХ И АЗ! Продадоха патента на Дюпон и оттам под различни названия стана СВЕТОВНО ЛЕКАРСТВО! Така че си го начукай в ....!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската фармацевтична наука е кръгла нула - няма нито едно лекарство изобретено в Русия, регистрирано и ползвано масово по света. Тази ваксина ще си е само за Русия! Няма да успее да я регистрира никъде другаде, освен в Куба и Венецуела евентуално!
64
3
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами за пореден път Русия ще спаси света !!!
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лилипутин първи щял да поеме ваксината подкожно,
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли руска ваксина. Руснаците всеки 3 дена измислят ваксина или лекарство за вируса. Аман от глупости.
61
2
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
Гинцбург (разбирай Хинцбург - евреин) естествено ще иска масово инжектиране на населението... но първо щели да ваксинират част от хората - демек простолюдието!!! От Русия са тръгнали най-злите евреи на света (ашкенази - хазарите) говорещи на идиш (един от езиците на сегашен Израел). Династията Родшилд е от там и през 1460 година се преместват в Германия - и оттогава започва тягобите на света!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да е смешно или грешно , но научните медицински институции прекалено много се бавят с нови лекарства и ваксини - и защо не , става въпрос не за милиони а за милиарди .
59
1
 
0
 
! Отговори
До /15 Истукан преди 3 години
За теб една кожена ваксина 💉 50мл отгоре и 50мл отдолу с нанокамшичета да ти изгонят 👑 вируса
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знаят какво развиват, те съзнателно предприемат тази стъпка. И аз самия! Сложих си маска, защото така трябва да бъде. Не се страхувайте от мен ", - добави Гинцбург.Ало Мангъра, четеш ли ве каскет смачкан :)
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски институт обеща коронавирусна ваксина до края на лятотое как на лято бе, нали имаха няколко ваксини още преди за почне пандемията? Нали имаха и няколко лекарства :)Все безаналогови!
56
2
 
8
 
! Отговори
Тайната формула преди 3 години
Тайната формула на руската ваксина бе открадната и огласена от виетнамски хакери:Взимат се 50 грама водка , доливат се 50 грама водка и се разбърква във 100 грама водка.
55
2
 
7
 
! Отговори
До Короний преди 3 години
Пропуснал си - квасът и брезовият сок се смесват с литър водка !
54
2
 
6
 
! Отговори
Оферта преди 3 години
За другарите от БСП чипът ще бъде включен в цената на ваксината !
53
2
 
9
 
! Отговори
Короний преди 3 години
Да ще я произвеждат в Республика Мордовия, където, още през 19 век неизвестният, но гениален и самоук руски учител по естествознание Короний Вирусович , е открил китайския вирус и комбинирайки го с квас и брезов сок, е плучил необходимата ваксина.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Института не се казва така... Александър Гинцбург е името на директора на института, а института се казва Н.Ф. Гамалеи, кръстен на Николай Фьодорович Гамалея.
51
1
 
14
 
! Отговори
Реалности преди 3 години
Абе Друго си е като обещае руски институт, че ще произвежда ваксина до края на лятото, а не някакви си *** от ЕС и САЩ ........