Русия ще достави втори комплект С-400 на Турция

Сделката ще е на стойност 2,5 милиарда долара
8 юни 2020 19:58,
55
Русия ще достави втори комплект С-400 на Турция
Снимка: БГНЕС

Русия и Турция се договориха за доставката на втори комплект системи за ПВО С-400, заяви Исмаил Демир, ръководител на турската Служба за отбранителна индустрия. През 2019 г. Русия изпълни условията на първия договор за доставка на четири дивизиона С-400 за Турция на стойност 2,5 милиарда долара. Договорът включва и опция за друг комплект системи, пише БГНЕС.

Още по темата

“Имаме принципно споразумение за доставка на втори комплект С-400. Предстоят технически договорки по трансфера на технологии, детайли за съвместното производство и пътна карта”, заяви Демир в интервю за НТВ, цитирана от РИА Новости.

Според Демир Турция възнамерява да пусне в експлоатация С-400, въпреки забавянето поради пандемията от коронавирус.

“Системата С-400 се купува за употреба. Точка. Това многократно бе казано на всички държавни нива. Работата продължава”, каза Демир.

Той заяви още, че в Анкара „се отнасят с интерес към предложения за системите за противовъздушна отбрана „Patriot“ и „Eurosam“.

“Ако те са конкретни, ние ще продължим работата по тях. За „Patriot“ все още не сме стигнали до зряло решение. За „Eurosam“ продължават разговорите с Франция и Италия. Турската част е почти завършена. Щом другите две страни завършат своята част, ще преминем по-нататък”, добави ръководителят на турската отбранителна индустрия.

Доставките на най-новите руски системи за ПВО С-400, които предизвикаха криза в отношенията между Турция и САЩ, започнаха в средата на юли 2019 г. Вашингтон поиска отказ на сделката в замяна на придобиване на американските „Patriot“, заплашвайки да забави или дори да отмени продажбата на новите изтребители Ф-35 в Турция, както и да наложи санкции в съответствие с CAATSA (законът „За противодействие на противниците на Америка чрез санкции“). Анкара отказа да направи отстъпки и продължи преговорите за допълнителна партида С-400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО ИСТИНАТА И ИСТОРИКХАСАН,ТУРЦИТЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ КАТО ИЗТРИВАЛКИ И ЩАТИТЕ И РУСИЯ,НЕ МИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ .
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на това разни *** викат изостанала страна, бензиностанция и продавач на газ!След Щатите са на второ место в света по продажби на оръжие, а то е скъпа стока. Щом продават танкове на Р Корея! Хеликоптери и ракетни двигатели на САЩ, самолети на Китай, подводници на Виетнам.Это Россия, детька!
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Крети, омръзнахте с този бояришник! Това е единичен случай от преди 6 години и тъъъпите платени русофоби го повтарят в захлас вече няколко хиляди пъти. Трагична грешка, при която са умрели 130 нещастници, подведени от названието. Бояришник значи глог и се продава във всяка аптека от Бафиновия залив до Ушуайя и от Трьомсьо до Кейптаун! А тези дни в САЩ пиха дезинфектанти, подведени от президента си! За тези години хиляди американци са изгинали от отравяния с дрога! Гнъсен си!
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 43нито съм русофил нито мразя някого и несъм като вас американофилските роби да седя цял ден по форумите за да пиша глупости
44
5
 
4
 
! Отговори
Историк преди 3 години
До Анонимен5Никой не е спасявал турците !!! Турците не знаят какво е робство и се бият до смърт!!! За теб това е неразбираемо все опак 200 г гръцко и 500 години турско робство не е малко !!!
43
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен17За това турците са създали империя на 3 континента и сега имат войски в Сирия, Ирак Катар ,Сомалия и Кипър !!! Много си *** да знаеш !!!
42
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен23Ти за фесовете не мисли а си налягай парцалите !!! Турция има военен буджет от 20 милиарда долара и ще си ги харчат според нуждите а не като нас за 8 самолета 2,2 милиарда лева !!!
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Ти си типичния русофил, който мрази собствената си страна и не може да живее ако по цял ден не целува ръцете на господаря си. Няма нужда да се казва в какво положение си - всичките сте в такова.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 41ти си типичния американофилски роб които са напъват да пишат глупости по форумите,ама в реалния живот сте пълни некадърници
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия е най-могъщата страна на таз планета"След бояршика е трудно да се определи на коя "планета" си каскет.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Един от Северозапада".......................Защо северозападналия е на тВа дередже......
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре си дават парите, но пробваха ли ги?До сега нямат успех......извън полигона.
36
4
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 3 години
Аз пари за имамбаялдъ и лук нямам,вие за ракети говорите...
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тромпета (САЩ) ще се пръсне от мъка...за кинтите, де. Тоо за него не че са много, но както казва митничаря "малко са, но ще ги взема".
34
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До бай ганюА сега и гърците да си купят ,щото турците и те не са с МИГове
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един от СеверозападаНие, не че четохме, ние ГЛЕДАХМЕ как рушките тенекии се изпаряват. А ти си сипи още една ракия и скоро и руските космически войски ще видиш.:)))))))))
32
6
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До АнонименНе виждат израелски самолети??? Ха, ха ха....Те за това едно време два се върнаха силно очукани, и не рискуват да влизат в Сирия повече, а не се днаеше какво ги е ударило, дали нови, дали от 60те години на миналия век....Чети, не бъди като чукчите-писател а не читател...
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не изпитваха неудобство и американците щяха да си купят С-400.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 31то са вижда с просто око че такива като теб се напъват най-много в този сайт,ама в реалния живот сте пълни некъдърници!
29
3
 
4
 
! Отговори
тиква преди 3 години
До Анонимен 29да да знаем не се напъвай да ни убедиш в нещо такова че от много напъване ще спукаш някоя мозъчна гънка които така или иначе ти липсват в елементарни количества