Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа

"Не можем да си представим света, ако я нямаше Червената армия"
24 юни 2020 12:12, Елка Василева
155
Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа
Снимка: БГНЕС

Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.

Още по темата

Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни преминават в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин.

Само заедно могат страните да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя "освободи" но и си наложи своето.Нямам нищо против рашките, факт е че размазаха нацистите, но влиянието което оказват на Европа си е леко лицемерно.Все пак те си разделиха Полша, но ония с мустачките реши че ще паднат за 2 месеца и сгреши.
10
7
 
10
 
! Отговори
мда преди 3 години
До 5Абе не е много сигурно. То Хитлер си е бил малко откачен. Ако беше спечелил рано или късно щеше да тръгне и срещу съюзниците си,за да наложи господство над целия свят. Все пак е мразел славяните,а ние като такива нямаше да сме му любимци.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали по онова време се е наричала Работническо-селска армия? Тук я знаем като Съветска, в художествената литература от времето на соца е Червена.Не е ли крайно време да си стане пак Руска, каквато е била преди периода на намесата на едни, които заради своите финансови интереси спонсорираха Ленин и му поставиха задачата да разруши империя?
8
5
 
22
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Жалко за загиналите невинни и от 2 страни в най - кървавият конфликт в най - новата история на света. Иначе Червената армия ни освободи от интелектуалният ни елит, избит по лагери и затвори. Освободи ни от Беломорска Тракия и Македония . Благодарим, ама няма нужда от такива освободители.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 600 години и турците така "освободиха" Балканите.
6
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А защо нито една държава от бившия соц-лагер не е съгласна с термина "освобождение",а товарищ Хаяско?Да не говорим, че премахнаха всички паметници на "освободителите" от столиците си, с изключение на България!
5
7
 
20
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Минаха се 80 г от тези събития.Тоя докога ще замазва очите на хората с тази минала война. Винаги като са зле и започва да говори как са спасили света,за да вдигне самочувствието на народа.
4
14
 
16
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
Ако не беше миризливата цървена армия,България щеше да е на 3 морета,щяхме да ходим на море по Беломорието.Българския лев щеше да е приравнен към долара защото е бил златен лев.И в същото време щяха да ни прислужват голи русокоси рускини оковани във вериги и да ми сервират ястията в кухнята.А Сталин щеше вече да е станал на абажур и да украсява канцеларията на Мустакатия в Берлин....
3
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сталин спаси Европа ! Вечна слава !
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Който ни освободи, той ще ни пороби"- Васил Левски
1
4
 
26
 
! Отговори
Югозападен преди 3 години
...окупирайки на свой ред Източна Европа,с изключение *** Гърция...