Путин: Русия ще излезе достойно от кризата с коронавируса

Финансовите резерви позволяват да се окаже помощ на хората и бизнеса
29 юни 2020 08:12, Ния Христова
31
Путин: Русия ще излезе достойно от кризата с коронавируса
Снимка: БГНЕС
Русия ще излезе от ситуацията с коронавируса достойно и с минимални загуби. Това каза руският президент Владимир Путин в ефира на държавния телевизионен канал "Русия 1", предаде БНР.
 
По време на интервю за седмичното предаване "Москва, Кремъл, Путин" руският лидер заяви, че финансовите резерви, които са натрупани през годините, позволяват отделянето на средства в помощ на хората и бизнеса:
 
"Индустрията ни наскоро нарасна с 90 процента, а преработващата промишленост нарасна над 2 пъти. Все още много трябва да се направи, за да се диверсифицира икономиката, но това се случва, наистина се случва. Работата, която свършихме през последните години, ни носи надежда, че ще излезем от ситуацията с достойнство и минимални загуби."
 
На въпроса дали е бил труден изборът между спасяването на икономиката и спасяването на живота и здравето на хората, президентът Путин отговори:
 
"Животът и здравето на гражданите е основата на всяка държава. За нас, с демографските ни проблеми, това е голям проблем и абсолютен приоритет. Най-важното е да се спасят животи и здравето на хората, а след това ще решаваме други проблеми."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте вирусното разпространение на снимка и клип, които нагло пренебрегват европейските ценности, демонстрират путинска хомофобия и яростен милитаризъм. На снимката и видеото се виждат млади мъж и жена, облечени в парадни военни униформи, участващи в Парада на Победата на 24 юни тази година, най-безсрамно и публично целуващи се и прегръщащи се. За наше най-голямо европейско съжаление, отношенията между тях вървят към брак между мъж и жена и раждането на цяла сюрия русначета.
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак "велика" пабеда !!!Ще правиме ли паметници на загиналите от Короната мушици в България ?
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравите да направите парад по случая.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достойно с гол в ръката ще излязат.Сал едно достойнство им остана, щото уважение отвън няма.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е излязла? На ден в Русия има двойно повече заразени отколкото в България общо през цялата криза досега.