Задържаха руски журналист, сега на работа в Роскосмос

Иван Сафронов е обвинен в държавна измяна
7 юли 2020 20:23, Елка Василева
34
Задържаха руски журналист, сега на работа в Роскосмос
Снимка: Twitter

В Москва е задържан съветникът на генералния директор на корпорацията Роскосмос по информационна политика, бившият кореспондент на вестниците „Комерсант“ и „Ведомости“ Иван Сафронов.

От Роскосмос заявиха, че на журналиста е повдигнато обвинение в държавна измяна.

От държавната корпорация подчертаха, че задържането на Сафронов не е свързано с настоящата му работа, предаде Би Би Си.

За назначаването на 30-годишния Сафронов за съветник на генералния директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин стана известно през май 2020 г.

Преди това – от 2010 г. до 2019 г. Сафронов беше кореспондент на „Комерсант". Уволнен е слез публикуването на материал за евентуалната оставка на председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. След това Сафронов работи като кореспондент на „Ведомости“.

Като журналист Сафронов отразява работата на отбранително-промишления комплекс, космическата промишленост, както и военното и военно-техническото сътрудничество.

Неговият баща Иван Сафронов, който също дълги години работи в „Комерсант“, беше военен наблюдател на изданието. През 2007 г. той почина при падане от прозорец във входа на блока, където живееше.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Браво на Ръководството на Руската Федерация, което взима бързи и адекватни мерки за възраждането на Руската Космонавтика, която получи тежък удар след шумно пропагандираните в медиите временни успехчета на американската космонавтика!Нужно е преди всичко бързо да бъдат отстранени елементите, които проявяват буржоазни съмнения към правилното ръководство.Браво!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много странно заглавие... Човека е съветник на Рогозин. Не е журналист. Някога е бил, но сега не е. Също като автора на статията.
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде минаха порадите и Путин си нахлузи Короната, а сега като няма паре, започна да прави за мужика екшъни, за да го залисва от мизерията и безпътицата !
7
1
 
1
 
! Отговори
До ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Престани да четеш, това бе е твоето амплоа.Пиши!
6
3
 
5
 
! Отговори
Евгени преди 3 години
Зa държaвнa измянa в брaтcкa Aмерикa те нaгрaждaвaт - cъc cядaне нa електричеcки cтол нaпример. Инaче руcкaтa коcмонaвтикa cи е тя. Зaтовa пък нaшaтa е ФРCТ!
5
2
 
14
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
3 пъти четох това заглавие. Така и не намерих някаква логика в думите. Това не е заглавие, а малоyмно словоизлияние на някой пънещ се да изрече нещо незнайно.
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде почна се. Като зацикли нещо в държавата започват да откриват вътрешни и външни врагове. Които им пречат да вървят към светлото бъдеще.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае какво е написал - примерно, че руската космонавтика е балон, гълташ милиарди, или нещо такова, което така или иначе го знаем всички.
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Издал е военни тайни на марсианците.
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
той почина при падане от прозорец във входа на блока, където живееше...---- Сигурно е миел прозорците и се е подхлъзнал. Случва се често там.