219 кораба честваха деня на руския флот

Тържественият парад се проведе в Санкт Петербург
Обновена: 26 юли 2020 15:40 | 26 юли 2020 15:30, Павел Гълъбов
79

Снимка: БГНЕС

Главният парад на Военноморския флот (ВМФ) на Русия в Санкт Петербург завърши с полет на самолети над Санкт Петербург и преминаването на пешеходна колона от 10 парадни екипажа пред бронзовия конник - паметник на основателя на руския флот Петър Велики, предава агенция TACC, цитирана от "Фокус".
Още по темата

Във въздушната част на парада участваха 42 самолета на военноморската авиация и Военно-космическите сили Сутринта самолети и хеликоптери излязоха в небето от четири летища и се събраха над Кронщад, за да преминат над центъра на Санкт Петербург във формация. Височината на летене на авиационната техника беше от 150 до 400 метра, със скорост до 550 км / ч.

Най-новият спасителен самолет "Александър Мамкин" прелетя над Нева, в парада участваха военноморски атакуващи самолети SU-24M, Су-27, Су-30СМ, МиГ-29К, Ил-78, Ту-142МК, ИЛ38, както и вертолети Ми-8, Ка-27М, Ка-29, Ка-31 и друга техника.

В края на парада група самолети Су-25 изрисуваха в небето над Санкт Петербург държавното знаме на Руската федерация.

Парад на всички флоти

Корабите на Северния, Балтийския, Черноморския, Тихоокеанския флоти и Каспийската флотилия взеха участие в честванията по случай Деня на руския флот. Общо 15 хиляди души, 219 кораба от различни класове, 71 самолета, 126 единици военна техника взеха участие във военноморските паради на 26 юли.

Преди началото на парада в Санкт Петербург, главнокомандващият на руския флот, адмирал Николай Евменов, на комендантския пристан на Петропавловската крепост, в режим на видеоконференция получи рапорти от командирите на флотите за готовността на ВМС за Главния морски парад пред президента на Руската федерация и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Владимир Путин.

Президентът направи обиколка с катер на военните кораби, подредени в река Нева, за да участват в Главния военен парад. Държавният глава поздрави екипажите с Деня на флота.

Фрегатата „Адмирал Касатонов“, наскоро приета на въоръжение в руския флот, корветата „Бойки“, ракетния катер „Димитровград“, противоминни катери, малките ракетни катери, десантните катери, миночистачите и други, както и пресъздаденият първи руски ветроходен кораб "Полтава", минаха в парадно формиране по Нева.. Общо над 40 кораба, катери и подводници взеха участие в Главния морски парад в Санкт Петербург и Кронщадт.


79
Още от Русия
Ваксинацията срещу COVID-19 в Москва ще е безплатна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
63 до 58 преди 2 седмици
Но не само за това е Великият град! Град, издържал 900 дни блокада и се е сражавал с немските пълчища! Глад, студ, смърт! Непревзетият Ленинград! Гордостта на тези хора е заслужена като на никой друг град в историята!
Културата на тези хора ги отличава от всички големи градове! Огромна! Велики писатели, композитори, художници!
Град на науката. Великани в световната наука. Няма друг, увенчан с титлата Принцепс физиологорум,освен Павлов!
Страхотна индустрия - кораби, подводници, ядрени реактори,
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 58
""Великия град" е проектиран и построен от Белгийци и Холандци."
.....
Оленцето на мама, знаеш ли от кого съществува Белгия? Виж в Уикито!
Да, и Петър, и Екатерина са викали велики строители от Европа. И е създаден архитектурен шедьовър, нямащ равен. Но повечето са били италианци и французи, има и шотландец - Росси, Растрелли, Камерон, Монферан и плеяда гениални архитекти! Русия е станала Европа и по-европейска от много други! Руският нарад е назовал с имената на тези хора улици.
61
0
 
7
 
! Отговори
грух преди 2 седмици
слава на Русия !

да живее Путин !
60
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
До Анонимен 60

Е да речем е така, ама е притежание на руснаци и сега тия белгиици и холандци ходят там да гледат
59
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
До джо

Да сериозно
В реката пък на всичко отгоре се получава обратна вълна която засяга с различна сила редицата от кораби Изисква се наистина голям майсторлък за се поддържа строя
58
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 60

"Този парад се проведе във Великия град! Той е в сърцето ми - красив, горд, непобедим!"

"Великия град" е проектиран и построен от Белгийци и Холандци.
57
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Поздравления, братушки, България ви пожелава много успехи в ученията и в боя!
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не бъркай СССР с днешна Русия. Сталин и Путин не са едно и също. СССР не е искал враждебни държави по границите си, затова неутрализира съседите си. Виж за американците глобалното господство им е доктрина още отпреди войната, дори и по време на войната американски фирми работят с хитлерова Германия без проблем.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този парад се проведе във Великия град! Той е в сърцето ми - красив, горд, непобедим! Обичам тези хора!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 45
Тея, нашите кръвни братя, стават не смешни, а страшни за западните третополови! Сега показват част от обновената си морска мощ. А имат много повече! Срещу чудовищните самолетоносачи излизат с ракетни катери, които с две крилати ракети могат да потопят
кериър! А са 100 пъти по-евтини!
Это Рссия, детька!
53
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
финландия беше нападната от СССР през 1939та годино и 20% от територията и окупирана. Половиата пола още преди ВСВ - Окупирана, Латвия, Литва, Естония окупирани 1940та година. След вВСВ окупирана е цяла Източна Европа източноеевропейците се съпротивляваха и не желаеха окупацияя. Тяхната съпротива в унгария, Чехия, Полша и ГДР беше окървавена и тези държави бяха окупирани да 1990та година.
Афганистан 1980та година - стояха там 10 години.
Още доказателства за агресивния характер на Русия искаш ли
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия никога не е заплашвала Запада. Тя винаги се отбранява. Разширяването на НАТО говори за това. В западните медии Русия е заплаха - за кого по точно?! Или всичко е война за ресурси облечено като борба за демокрация и човешки права. Защо не въведоха санкции срещу нашите мафиоти които управляват тук 30 години. Защото са им удобни.
51
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия за сега е единствената държава, която прави филми какви страхотни супер оръжия произвежда. Путин ни ообясняваше с показалка в ръката как това нещо фърчи-фърчи и хоп стига точно да Вашингтон.
Да си виждал такъв цирка да прави Тръмп. Путин заплашва света, как щели да измрат, а само руснаците обаче, щели да идат в Рая.
Да си чувалзападен държавник така да се излага?
50
0
 
1
 
! Отговори
джо преди 2 седмици
до 44 Съединител
49
2
 
17
 
! Отговори
джо преди 2 седмици
до Анонимен 51 Пак драскаме лежерно. Участващите кораби тренират, поне от месец.Само военноморски офицер може да каже какво е дережето на корабите, но аз гледах репортаж в който обясняваха на каква дистанция ще бъдат корабите и какви маневри ще правят. Нищо лесно няма в цялата тази парадна маневра, изисква се голям професионализъм и майсторство.Пиши си директно ,че руснаците не ти харесват, но не умаловажавай труда на хората.
48
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От тея 219 кораба, сигурно 200 едва са се мръднали. Колхозните допотопи са световноизвестни с некадърността и простотията си.
47
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
- Другарю Путин, сигурен ли сте, че не ползвате двойници?
- ДА! - в хор долита отговор от шест различни града на страната!
46
5
 
9
 
! Отговори
джо преди 2 седмици
до 41 вехти са шортите на баба ти поне 30% от флота им е подновен. Не го пиша с някаква цел, просто това са фактите. За разлика от нашето въоръжение , където по вероятно е личния състав да умре от тетанус, отколкото в бой.
45
5
 
18
 
! Отговори
православен патриот преди 2 седмици
Мощ, Красота и Сила !!!! Това е ВМФ на Русия !!!!
44
4
 
13
 
! Отговори
ВКР-ВМФ преди 2 седмици
Само човек, носил холандка и барета може да оцени истински красотата на видяното днес