Бил Гейтс: Само ваксината ще върне обществото към нормален живот

Така ще се намали смъртността по света
29 юли 2020 13:30,
153
Бил Гейтс: Само ваксината ще върне обществото към нормален живот
Снимка: БГНЕС

Съоснователят на Microsoft, милиардер и филантроп Бил Гейтс смята, че ефективните лекарства за лечение на COVID-19 значително ще намалят смъртността до края на 2020 г. Само ваксината ще играе решаваща роля за връщането на обществото към нормален живот, съобщава CNBC.

Още по темата

„Лекарствата, използвани срещу коронавируса, имат значителни терапевтични ползи. Ето защо мисля, че има голяма вероятност до края на годината да постигнем значително намаляване на смъртността благодарение на комбинация от нови инструменти“, заяви Гейтс, пише „Фокус“.

Гейтс припомни, че създаденото за борба с Ебола „Ремдесивир“ е едно от водещите лекарства за лечение на пациенти с коронавирус в хода на изследванията. Разработка на Gilead Sciences показа 62% намаляване на смъртността при критично болни пациенти.

Освен това се тестват още две антивирусни лекарства, които могат да се приемат през устата, а не интравенозно като ремдесивир.

Въпреки това милиардерът отбеляза значението на информираността на хората за необходимостта от ваксинация, когато лекарството стане достъпно.

„Надявам се хората да научат фактите, да разберат стойността на тези, които се интересуват от тях, и да разберат, че заедно сме в това. Трябва да се защитаваме взаимно с маски и може би в крайна сметка със стаден имунитет благодарение на ваксината “, каза Гейтс.

По-рано фондацията на основателя на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда предоставиха 100 милиона долара на Глобалния алианс за ваксини и имунизация, за да се ускори широкото разпространение на коронавирусната ваксина след нейното развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пък.Не ни трябва ваксина. Всички го ковидчето изкарахме вече!Никой не се интересува вече от корона вирусчето. Дори в САЩ където хората са масово отровени със лоша, но евтина храна, дори там вече няма толкова много смъртност, която да наложи задължителна ваксинация!
90
2
 
7
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Трябва да се измисли някакво по ефикасно лекарство. Ваксините решават проблема до някъде. Ваксина против зимния грип има и сега, но колко хора си я поставят и смъртността от плевмоний зимните месеци може би е по по- голяма и от Ковид. Още повече, че не могат да тия поставят насилствено(не е задължителна), а вече има и доста антиваксери. Просто трябва да свикнем да живеем с този вирус.
89
2
 
8
 
! Отговори
грозд преди 3 години
Вървим към бъдеще със задължително ваксиниране... Нищо не можем да направим, знаете ли как ще ни принудят? Чрез ГЛАД!
88
3
 
8
 
! Отговори
грозд преди 3 години
Вървим към бъдеще със задължително ваксиниране... Нищо не можем да направим, знаете ли как ще ни принудят? Чрез ГЛАД!
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kolio Научи малко правопис. Едва тогава пиши по форумите.
86
3
 
8
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Китай още през март месец казаха че одобряват 7 лекарства които са изпробвани и доказани че лекуват . Има много инфо в нета ...... не е трудно да си набавиш няколко кутиики . Но затова не се говори в ЕУ ...България .... защото тия кото тоя жираф не могат да печелят и няма да ги одобрят от сзо . Поинтересувайте се как падна високата смъртност в Италия след като дойде китайската медицинска помощ с няколко екипа доктори ??
85
2
 
3
 
! Отговори
kolio преди 3 години
До АнонименВ писанията Библията и Корана се говори за Антихриста и лъжепророците които подготвят пътя за антихриста,в корана е даджал, и в двете религии се говори за Иссус Христос но има съществена разлика,Има сходни неща но не са еднакви.Скоро ще чуете за Кабала мистично учяение. Водещо в заблуда,нова световна религия. Вярващите знаят за тези неща,невярващите хал хабер си нямат.И ще повярват Да пази ГОСПОД без него спасение няма.
84
11
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Нищо не сте гледал.Той говори,че когато децата в Африка са ваксинирани, ще се удължи продължителността на живота им.По този начин ще се намали раждаемостта.Няма да раждат по 10 деца,защото ги е страх да не умрат половината.Това е начинът за намаляване на популацията чрез ваксини.Разбрахте ли ме или отново да обясня?
83
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Свидетули сме на грандиозна саможертва за ближния. Този Бил Гейтс се отказва от ваксина за да има за другите, и ще я приеме последен. Отказват се и всички евреи докато не се ваксинират всички бели. В България обаче белите са егоисти - не допускат ваксини за ци$ави, турци и арапи и не$ри! Ето защо световното еврейство е обявило за лют враг българите.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МЮСЮЛМАНИН Може би си прав и ако правилно те разбирам се съгласявам, но не може ли да си малко по ясен.
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ваксина и то от неговата компания.
80
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил, къде ти е дипломата за медицинско образование? Не ми е известно да притежаваш такава.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали не се създава имунитет срещу грип?Да измислят лекарство за лечение на Ковид-19.
78
1
 
7
 
! Отговори
МЮСЮЛМАНИН преди 3 години
В корана пише ще слезне Иса ( Исус) И ще убие антихриста. И негово време ще дойде, но само заблойдава хората. Но вярата към ГОСПОД щени спаси.
77
3
 
21
 
! Отговори
доктора преди 3 години
дайте му сложим една ваксина на този бил гейчо
76
1
 
14
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Прочети кой е баща му и тогава говори кой какво е направил. И орангутан да беше, щеше да бъде набутан на това място. Аман от недочели форумни кавали.
75
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко,че не е истина конспирацията за намаляване и унищожаване на населението.Определено имаме нужда от прочистване,като чета какви *** съществуват
74
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само да имаше друго лекарство, евтино, без странични ефекти, използвано от столетия, многобройно доказано, че върши работа и срещу ковид. Само да не бяха хилядите ***, закърмени с босфортв и домуств. Само да не прочетат 2 реда колко години моделиране и тестване се изискват за направата на ваксина. Само да можеха да проумеят, колко пари ще направят тия хора, като цели държави ще изкупуват с тонове въпросната такава. Само да проумеят... надали
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този не е никакъв авторитет, защо само неговата муцуна гледаме ?? има хиляди лекари и учени, които не са съгласни с корпоративната мафия, а на тях не се дава глас. този дори няма висше образование и е софтуерен преписвач. откога някъв гаражен копирач успял да се издигне чрез укриване на данъци и адвокати, замесен в тая грандиозна ковид далавера, стана такъв авторитет и дава мнение, за което на никой не му пука ??
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека направят два свята - единия за умните като мен, дето няма да се ваксинират, а другите за бежанците, лгбтто, джендърите и офците, който ще бъдат доброволно чипирани. Между дватя свята да има висока стена ! Така ще има мир и никога няма да се караме по форумите. Офците трябва да са разделените от нас интелигентните. Иначе винаги се стига до конфликти.