Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци

Над 20 страни са демонстрирали интерес към нея
149
Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци
Снимка: Pixabay

Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци. Това съобщи в интервю за CNN ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев.

"Мога да кажа от първо лице, че 100 процента от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 процента от животните също са изработили имунитет”, каза Дмитриев, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той съобщи още, че над 20 страни са демонстрирали интерес към руска ваксина.

По-рано руски представители заявиха пред медията, че става дума за дата 10 август или по-рано за одобрение на ваксината, която е създадена от московския институт "Гамалея“. Тя ще бъде одобрена за обществено ползване, след като най-напред я получи здравен персонал.

Руските учени твърдят, че ваксината е била разработена бързо, тъй като е модифицирана версия на създадена вече ваксина за борба с други заболявания.

Руското министерство на отбраната казва, че руските войници са служили като доброволци в човешките изпитания.

Руските официални служители твърдят, че утвърждаването на лекарството върви бързо заради глобалната пандемия и самия тежкия проблем с коронавируса в Русия. В момента страната има повече от 800 000 потвърдени случая.

“Нашите учени се съсредоточиха не върху това да бъдат първи, а върху защитата на хората”, каза Дмитриев.

Ваксината използва човешки аденовирусни вектори, които са превърнати в по-слаби, за да не се размножават в организма. За разлика от повечето ваксини в развитие, тя разчита на два вектора, а не на един и пациентите ще получат двойно по-силен помощник срещу вируса.

По-рано този месец Кремъл отрече обвиненията, че руски шпиони са проникнали в американски, канадски и британски научно-изследователски лаборатории, за да откраднат тайни за разработване на ваксини, предава БГНЕС.

Руски официални представители отрекоха също сведения, че членовете на политическия и бизнес елита на страната, включително руския президент Владимир Путин, са получили ранен достъп до ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да си нахака една руска ваксина и да поведе народните маси срещу чорбаджиите изедници от ГЕРБ.
100
7
 
7
 
! Отговори
Иван Вазов преди 3 години
Кат Россия друга няма, тъй велика на света!
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците казват, че над 20 страни са демонстрирали интерес към руска ваксина, а пиндостанците бързат да сключат договори с министерствата на здравето на чужди държави за закупуване на пиндостанска ваксина, въпреки че все още я нямат.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
105Ваксинирай се с руската ваксина, тогава.
97
7
 
4
 
! Отговори
До факт преди 3 години
Аз пък се чудех колко чекмеджета може да напълни Бойко
96
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки, че руснаците хакнаха западни лаборатории, направеното в Русия остава ненадеждно.
95
8
 
13
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Браво, това е добра новина! Браво на Русия!
94
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е, като руска рулетка.
93
4
 
8
 
! Отговори
Да бееееееее преди 3 години
За няколко месеца изучиха вируса, направиха ваксина и вече са сигурни в резултатите. Има ли наивници. Все ми е тая кой я е изобретил, много е рано да се афишират добрите резултати.
92
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите немедлено да се ваксинират с руската ваксина.
91
4
 
13
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Ако бях болен от короновирус,изобщо нямаше да ми пука коя държава е открила ваксината. Русия е голяма държава. Едни руснаци пият,други са мафиоти,трети разработват ваксини. Защо да нямат и способни учени? Тия хора,които са разработвали в Русия ваксината,не са ли се чувствали пренебрагнати от колегите им европейци? Добре,че Путин е имал пари да ги финансира. Е.С ги е пренебрегнал вместо да ги изслуша.
90
4
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Водещите ваксини по света са на един и същи трети етап ( най- масовия) на тестване, Руската ( ако я има наистина) е също на трети етап, който не е приключил и никъде не е казано че утре започва ваксиниране на населението! Реално ваксината срещу китайската зараза се очаква в края на тази година, а планове за масово ваксиниране- началото на 2021 г това са заявки от водещите страни- US, Рф, Китай, Европа. Освен ако не стане чудо, но науката не е магия за съжа
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Честноправилно! тръмпи обяви цена още преди да я създадат! а сега ще започнат едни обвинения, че русия я е откраднала от майка тереза - сащ!
88
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Въпрос: Колко лицеви опори може да направи Президентът Путин? (правилният) Отговор: ВСИЧКИТЕ!
87
1
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Да ти кажа самият Тръмп си противоречи на казаното. Можеше да поиска за ваксината безумна за България цена .Тръмп е преди всичко бизнесмен. На Китай нямаше със сигурност да продаде от ваксината. Виж ако беше Обама президент, щеше вероятно да я раздаде на всички.
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успоредно с производството на ваксината се отчуждават терени за нови гробища, слОчаеноС?!?!
85
13
 
3
 
! Отговори
Раде в преди 3 години
Това скоростно откритие само потвърждава, че и самият вирус е тяхно изобретение. Да живеят братушките. Те са способни на всякакви "благинки"
84
1
 
11
 
! Отговори
От честно до 88 преди 3 години
Аз не тая злоба към която и да е била държава. САЩ разработваха някаква ваксина,но си я изкупи само САЩ за следващите 3 месеца. До другата част от света, изобщо не стигна.Пишеше,че е давала добри резултати, но нямаше новина да е излекувала всички доброволци и смъртността в САЩ остава висока. В случая на руснаците,ваксината е помогнала на всички доброволци. Това,че Русия е близо до нас,означава че и до България, ще стигне бързо,ако ваксината им помага на 100%.Това е добра новина и за света.
83
1
 
3
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
А и още нещо администрацията на Тръмп заяви буквално преди дни, че ще сподели ваксината с целия свят и ще има количества за всички! Оранжевия клоун, тромпета, часТника- милиардер и т.н цветисти и умни епитети по негов адрес, но май ще излезе по- човек от много и в този форум! Разбира се, че първо в Щатите ще я използват, там 4 милиона са официално заразените, пък и той е президент на САЩ, а не на Сърбия примерно, същото важи и за руснаците! Дано тези ваксини сработят и бързо достигнат до нас
82
0
 
2
 
! Отговори
До 82 леле преди 3 години
Вирусът също е недемократичен и расистки.