Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци

Над 20 страни са демонстрирали интерес към нея
149
Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци
Снимка: Pixabay

Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци. Това съобщи в интервю за CNN ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев.

"Мога да кажа от първо лице, че 100 процента от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 процента от животните също са изработили имунитет”, каза Дмитриев, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той съобщи още, че над 20 страни са демонстрирали интерес към руска ваксина.

По-рано руски представители заявиха пред медията, че става дума за дата 10 август или по-рано за одобрение на ваксината, която е създадена от московския институт "Гамалея“. Тя ще бъде одобрена за обществено ползване, след като най-напред я получи здравен персонал.

Руските учени твърдят, че ваксината е била разработена бързо, тъй като е модифицирана версия на създадена вече ваксина за борба с други заболявания.

Руското министерство на отбраната казва, че руските войници са служили като доброволци в човешките изпитания.

Руските официални служители твърдят, че утвърждаването на лекарството върви бързо заради глобалната пандемия и самия тежкия проблем с коронавируса в Русия. В момента страната има повече от 800 000 потвърдени случая.

“Нашите учени се съсредоточиха не върху това да бъдат първи, а върху защитата на хората”, каза Дмитриев.

Ваксината използва човешки аденовирусни вектори, които са превърнати в по-слаби, за да не се размножават в организма. За разлика от повечето ваксини в развитие, тя разчита на два вектора, а не на един и пациентите ще получат двойно по-силен помощник срещу вируса.

По-рано този месец Кремъл отрече обвиненията, че руски шпиони са проникнали в американски, канадски и британски научно-изследователски лаборатории, за да откраднат тайни за разработване на ваксини, предава БГНЕС.

Руски официални представители отрекоха също сведения, че членовете на политическия и бизнес елита на страната, включително руския президент Владимир Путин, са получили ранен достъп до ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
7
 
! Отговори
Една добра новина преди 3 години
Българи няма изчезнем като народ. Харесвате или не Радев, Радев ще убеди Путин да даде и на България от ваксината.Добре че Плевнелиев не ни е вече президент,щеше да си разплаче пред Путин, а Путин щеше да се чуди защо му реве.
80
2
 
1
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
До ЧестноСъщата злоба, като твоята срещу САЩ, ако статията бе за американските ( поне три различни в подхода към стопирането на вируса) ваксини, ти вместо да възхваляваш сега щеше да викаш " разпни го"...Това е проблем в България- силно поляризираното и разделено ( хич не е 80/20 или 70/30%..) ами 50/50 между САЩ и Рф общество! Впрочем, ако изобщо има някакво значение кой ще е първи в тази надпревара, американската ваксина на " Модерна" е в последния стадий на тестване също! " тъпите кравари"..
79
5
 
1
 
! Отговори
Вовата боцна ли се? преди 3 години
Дрогаре, който иска руска ваксина, да се реди на опашките. Ама няма ли да почакате първо новината, че там са се ваксинирали президентът, администрацията му, Думата, правителството и най-вече и предимно руската патриотично-православна и единствено праведна (според вас) олигархия? Щом ваксината е ефективна и безопасна, не е ли най-логично с нея да бъдат предпазени първо тези безценни за целокупното човечество особи?Шегичка бе, къде у вас акъл и логика.
78
4
 
14
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Всички европейски държави заедно със САЩ я търсиха тая ваксина като отново изолираха Русия. Ако отначало си бяха обединили и с Русия да я намарят,ваксината по-рано щеше да се създаде. Браво на руснаците и браво че не са скрили тая информация от другите държави. Можеха да постъпят егоистично заради наложените от Европа санкции и да си премълчат.
77
0
 
7
 
! Отговори
да да преди 3 години
Ако се ваксинира с руска ваксина някой истински демократ като Радан Кънев или Цветан Цветанов и след два часа като погледни в огледалото .... Путин ! Или най-малкото Жириновски !
76
0
 
4
 
! Отговори
леле преди 3 години
Немой са ваксинира с тъз недемократична ваксина !
75
4
 
19
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Българино, каква е тая злоба,бре? Ако наистина са я открили руснаците ваксината, бързо ще стигне и до нас. Едно Черно Море ,не е като да я чакаме от друг континент. Путин не ми се вижда толкова алчен. Ако я беше открила трета държава можеше да иска 1 млн. Нов заем ли щеше да са тегли? Дано помогне на всички хора,ваксината
74
2
 
2
 
! Отговори
А да преди 3 години
ТИЯ, ДЕТО ГЪРМЯХА ЛИ? МАЙ И НА САЩ ПРАТИХА, НО СЛЕД КАТО ГЪРМЯХА КАТО МИНИ, ИМ ГИ ВЪРНАХА. ПИСАХА ЗА ТОВА.
73
4
 
10
 
! Отговори
fisjioio преди 3 години
Важното е че ние бяхме близко до откриването на ваксина, но ей го на...пак руснаците. Тъпите ватенки, освен че летят в космоса, взеха че и ваксина изработиха...Ех ама че бедни ватенки, само водка пият, а как ги измислят тия неща, защо не ние строителите на магистрали
72
8
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 3 години
Тя ваксината създавала имунитет на 100%, който " се удвоявал след втория прием"!!!!! Ха ха ха ! Е, значи става 200% след втория прием. ЛОГИЧНО.РУС.КА МУ РАБОТА.
71
7
 
4
 
! Отговори
COVID-19 преди 3 години
Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци...а дано, ама надали.
70
0
 
7
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Като бяха първите случаи през март ни прати 2. Бойко го помоли по телефона. Беше около 10 март,защото Путин му честити и 3-ти март. После Путин прати и на Италия респиратори.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61"Не ,че вярвам на митовете на този вирус,но определено вярвам на Руснаците. И ако има наистина някакакъв вирус,то те са нацията способна да направи ваксина за него."ХА-ХА-ХАТи си класичиески пример за ЕдЕот !!!"Няма вирОЗ" и "вярвам на рушки"...........ХО-ХО-ХО
68
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите винаги лъжат.Който има пари за хвърляне да си я купува.
67
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам, но няма как да повярвам на таварищчите рушки.Тези лъжат повече и от Боко-пачката.ЗАБРАВИ !
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един българин 66Кога Путин е пратил респиратори?
65
0
 
7
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 3 години
Кратко, точно и изчерпателно! Браво от мен!
64
0
 
16
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Ти пък? Тук става дума да се спасят хора. Няма голям брат САЩ, няма малка сестра, злобна мащеха,заядлива тъща или доведен брат. Ако на руснаците,ваксината наистина помага,ще купим руската ваксина.
63
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Имунитетът е нещо доста сложно и многоешелонно за да се твърди че някоя ваксина го е създала!
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чест и слава на Русия!На засегнатите, личните ми съболезнования.