Русия заяви кога ще задейства ядрения си потенциал

При престъпване на червените линии отговорът ще е съкрушителен
7 авг 2020 10:30, Елка Василева
129
Русия заяви кога ще задейства ядрения си потенциал
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще задейства ядрения си потенциал в случай на каквато и да е ракетна атака срещу своята територия. Това следва от статията на Генщаба на руската армия „За основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното сдържане“, публикувана във вестник „Красная звезда“.

Тъй като е невъзможно да се установи дали става дума за ядрена ракета или не, всяка ракета ще се позиционира като ядрена, става ясно от материала.

Военното ръководство на Русия веднага ще получи информация за изстрелването и ще определи мащаба на ответните действия.

От руския Генщаб отбелязват, че като цел на противника в подобна ситуация ще се разглежда унищожението на Русия.

Още по темата

Пояснява се, че условията за употреба от противника на ядрено и други видове оръжие за масово поразяване, за въздействието върху критично важни обекти в Русия, както и за агресия с употребата на обикновени средства за поразяване не бива да предизвикват въпроси у експертите.

Авторите на статията посочват, че Русия е определила „червените линии“, които никой не бива да престъпва.

Ако потенциален противник реши да направи това, „отговорът ще е съкрушителен“.

В статията пише още, че прекратяването на действието на договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-3) може да постави света на ръба на ядрена катастрофа, предаде РИА Новости.

Президентът на Русия Владимир Путин утвърди на 2 юни „Основи на държавната политика в областта на ядреното сдържане“. В документа се казва, че „Руската федерация разглежда ядреното оръжие единствено като средство за сдържане, чиято употреба е крайна мярка за принуда“. Сдържането е насочено към това потенциалният противник да знае за неизбежността на възмедието за агресията, се подчертава в документа. 

Договорът за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-3), подписан през 2010 г., остава единственото действащо споразумение между Русия и САЩ за ограничаване на въоръженията. СНВ-3 изтича през февруари 2021 г. Вашингтон засега не е обявил дали възнамерява да го продължи. Администрацията на САЩ на различни равнища подчертава необходимостта от включване на Китай в преговорите за изработване на ново тристранно ядрено споразумение. Пекин отхвърля идеята. Русият външен министър Сергей Лавров каза, че Москва е за удължаване на договора без предварителни условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Приятелю, може ли да се обадиш на другаря Путин по-скоро да спре продажбите на нефт и газ, моля?
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плашат гаргите ! - но иначе всичко в Русия няма аналог никъде по света , за това са абсолютно прави и не подлежи на съмнение.Както казват руснаците ! - в Русия есть две беди , дураки и дароги.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малка подробност - отговора ще бъде срещу командните центрове на противника, независини от къде е дошла атаката. Това означава че Брюксел където е централата на НАТО за минути ще се превърне в пустиня и димящ кратер.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки знае че при ядрен удар победители НЯМА, тъ че кой ще удари пръв и кой втори няма абсолютно никакво значение, ще е като групово надпикаване срещу вятъра.
20
4
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Ти верно ли вярваш, че подобни отряди могат да унищожат всички ракети, част от които са качени на мобилни установки, подводници и стратегически бомбардировачи, с 50% да ударят и света свършва..., опити да се вземат ресурсите им е имало много и всички неуспешни
19
8
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Активният, искаш ли да те заведа в Русия да си изкажеш мненията?!Ще трябва да си вземеш много памперси!Гледай България, остави Русия на руснаците.
18
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия може да приключи със Запада за няколко седмици като спре да продава нефт и газ. На Запад ще настане мор, ще се върнат в средновековието. Но тогава Западът ще удари ядрено Русия, и Русия съответно ще отговори.
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безработицата в САЩ минава 40%.
16
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия e водеща световна космическа сила.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Всичките ядрени обекти в *** ще бъдат овладени ударно, чрез малки групи специализирани отряди, които няма да позволят да излети и една ракета."хахахахахахах.
14
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само има една подробност.Ня Русия няма да бъде позволено да задейства ядрените си оръжия.Всичките ядрени обекти в *** ще бъдат овладени ударно, чрез малки групи специализирани отряди, които няма да позволят да излети и една ракета.Това ще се случи непосредствено след поредния брутален финансов крах на империята на злото.В пълната анархия, която ще повтори началото на 90-те Русия ще бъде лишена от ядрените си оръжия.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куче което лае не хапе!!!!
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да бе!Руснаците наскоро тестваха ракета за поразяване на сателити и америнкани ораваха всичко.
11
9
 
3
 
! Отговори
Мнителен преди 3 години
Тръмпестия явно е одъртял много, изкукуригал е видимо и може да навлече чели на тая земя. Не е ли време да се оттагле в някоя от вилите си и да остави нещата на някой по-нормален, ако такива са останали в УСА-то след 30-годишва усилена консумация на ГМО-та.
10
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой я е питал Русия кога ще задейства ядрения си потенциал?Защо тая гнусна държава постоянно заплашва човечеството с ядрен апокалипсис?
9
19
 
10
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Русия притежава единствено конвенционални оръжия и не представлява никакво опасност за оня, който ще я атакува от космоса, защото изстреляните от космоса ракети са неуловими от ПРО и ПВО...
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кратко и ясно дано да има някой от ястребите с малко мозък в главата за да го чуе и разбере.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като малките деца; аз пък имам ядрени оръжия ,който дойде наблизо ще го опека със една ядрена ракета.
6
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрееми. Джуджи разчита на дрънкане на оръжие, за да държи мужиците в прехлас и в състояние на вцепенение, за да не могат да се огледат в каква мизерия живеят. Иначе никой не го интересува какво Русия "ще смята".
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Ами просто - няма да изстрелваш каквито и да е било ракети към Русия.