Русия: Чужди държави да не оказват натиск на властите в Беларус

Москва смята изборите в Беларус за състояли се
2 сеп 2020 16:00, Елка Василева
44
Русия: Чужди държави да не оказват натиск на властите в Беларус
Снимка: БГНЕС

Москва се обявява против опитите на чуждестранни държави да упражнят натиск върху властите в Беларус. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Владимир Макей, предаде ТАСС.

Същевременно тези държави подкрепят опозицията в Беларус, недоволна от резултата на президентските избори, отбеляза той по повод масовите протести в страната срещу обявеното от ЦИК преизбиране на действащия държавен глава Александър Лукашенко на 9 август.

"На Беларус, на нейния народ и на държавното й ръководство се натрапват съмнителни идеи за посредничество, включително по линия на ОССЕ, докато тя самата е в дълбока криза и има нужда да бъде реформирана", каза Лавров.

Още по темата

ЕС и НАТО отправят деструктивни изявления по повод ситуацията в Беларус, заяви той.

Руският министър добави, че Москва констатира все по-активна дейност на Северноатлантическия съюз край границите на Беларус - същевременно и граници на Съюзната държава между Беларус и Русия.

"По наши оценки близо 200 екстремисти, тренирани на украинска територия, се намират сега в Република Беларус", отбеляза Сергей Лавров.

Русия смята изборите в Беларус за състояли се и разчита противоречията между привържениците на опозицията и властта да бъдат решени чрез диалог и въз основа на конституцията на страната, подчерта руският първи дипломат, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
hehe преди 3 години
Русия не е империя, а ***. Качеството на живот на децата и възрастните там говори достатъчно. Да си вдигат шум, като болно животно, което си пази територията, дори и муха да премине ще измучи. Жалки, отново и винаги.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Баце", опитваш се да ми обясняваш какво да мисля? Не ми обяснявай какво казва Русия икакво не казва. Русия казва това, което казват другите държави на нея - да не се бърка. И тя им казва да не се бъркат. Русдия има договори с беларус и ако е призована от Беларус да ги изпълни ще ги изпълни. Не знам кой е объркания. Бил ли си в Беларус някога? А в Русия? А в Полша? Какво знаеш то за живота там? Отивай си бръсни *** и си мнамери друго занимание. Писането не е за теб - липсва ти основата.
18
3
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Баце мноого си объркан! Значи беларус е призната държава! Да ама русия казва на други държави да не с бъркат там! Еми тя що се бърка! Нека да спазва това което казва! И сега да ми разправяш, че когато русия се бъркала в беларус било все едно България да се бърка в България! Емибаце земи се стегни! Беларус е призната държава! И само да ти кажа не се казва русия! Казва е Беларус! Ей така и не се научихте да четете и мислите бре! Бах го!
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повтарям, аз не съм русофил. А ти е явно, че не си българин. Но знаеш много добре български. Къде го научи? Или си от метросексуалните български евроатлантически активни борци с комунистическо минало... От кои си, кажи си. Не се стеснявай ;))Бръснеш ли си *** преди да постнеш нещо тука или ти го бръснат? Каква народност си все пак?
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа питай. Аз ще ти кажа какво ще ти кажат - Русия в момента не се бърка там. Има договори, които спазва. Ако НАТО нападне Беларус, Европа ще яде шурката в рамките на една седмица. Това, което наричаш " бъркане на Русия в Беларус" е самото население на беларус, коео е на 95 % съставено от етнически руснаци. "Русия се бърка в Беларус" звучи като България се бърка в България. Бъркащите се там не са Русия, а полячетата с тяхната мания за колонии. И балтийските миджити с фаталния си късмет....
15
3
 
4
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Хорс фейс пак се изхвърли над боя си.. Абе ти не разбра ли че твоята Рассия никой не я бръсне за синя слива ??? /с изключение на родоизменниците българи русофили/
14
6
 
5
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа да попитам тогава защо русия се бърка и натиска властите на беларус? За един приятел питам!
13
6
 
4
 
! Отговори
агента преди 3 години
Русия има право да създава и поддържа по своите граници буферни държави със ограничен суверенитет. Такива държави нямат право да се присъединяват към военни и икономически блокове без изричното одобрение на Русия. А ако някоя съседна на Русия държава дръзне на се отклони от това правило, веднага ще и бъдат създадени проблеми и сепаративни зони като Приднестровска Република, Луганска и Днепроп. Република, Абхазия и т.н. Беларус е държава с ОГРАНИЧЕН суверенитет, но бозаеща от цицката на Русия
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнението на евро метросексите струва само когато нямаш алтернативи. а нямаш алтернативи ако си се скарал с Русия. За да направиш такова нещо, при положение, че тя е основния ти търговски партньор, се иска много неукост, продажничество и голяма доза о л и г о ф р е н и я. Абе, сика се да си активен борец...
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично не съм чул русия да се е месила в беларус. Лукашенко сам отиде там и поиска потвърждения за защита при нахлуане на НАТО в беларус. Но за сметка на това в Полша са обучени поне няколко хиляди "протестиращи" в Беларус. Както обучаваха за Украйна - започнаха 6 - 7 години преди майдана там. А балтойските мифжити - увяхнаха след като Русия блокира техните стоки и транзитни коридори и решиха, че могат да намизерстват и на беларус за да си отмъстят на Русия.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния голям международен шамар право в лицето на Евромеките. С две думи Лавров им каза, че мнението на евромеките не струва колкото една плюнка и Лукашенко дори стои по-високо във международната йерахия от целия ЕС.
9
9
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Руските пиандураками не са в позиция да поставят условия!В Германия вече се повдигна дебата за заразяване на СП2 и спиране на финансирането на Русбула!
8
8
 
8
 
! Отговори
Drago преди 3 години
*чужди държави без Русия, иска да кажеш тавариш. Русия си тълкува Беларус като лична собственост, не като суверенна държава. ЗА руската Диктатура термини като независимост, неприкосновенност, демокрация и пр. са глупости от запада. На тях им дай крадене, диктатура, милиция, и бедни крепостни селяни.
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е ясно. Само Русия има право да оказва натиск на властите в Беларус - друг не.
6
10
 
2
 
! Отговори
andros преди 3 години
да, щото само русия има право да се меси в чужди държави
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познат стил. Те за нищо не си признават, все другите са им виновни. Как беше:"Русское *** - сампо большое *** в мире" :)
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е велик човек, ЕС се мешаха на Сирия и Либия и ей кво стана. Cега се мешат и на Беларус дето е стъпил европейския вмирисан кундур трева не никне. Навремето европейците носиха демокрация в Индия и Африка не е зле да погледнем каква демокрация оставиха на Индия и Африка.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прашките, чрез своя фигурант, не се ли намесват и у нас
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чужди държави, не. Москва, да.
1
11
 
6
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Русия също е чужда държава спрямо Беларус. Или не е?