Путин: Русия признава изборите в Беларус за легитимни

Руският президент засега не планира посещение в Беларус
29 авг 2020 14:45, Елка Василева
87
Путин: Русия признава изборите в Беларус за легитимни
Снимка: архив, БГНЕС

Русия признава президентските избори, произведени в Беларус, за легитимни, а Александър Лукашенко - за победител, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

В интервю, излъчено днес по телевизия "Русия-1", Путин каза, че изборите в съседната страна са се състояли. "Ние признахме тяхната легитимност и, както знаете, аз поздравих Александър Григориевич Лукашенко с победата на тези избори", припомни той.

Руският президент предположи, че позицията на Запада за изборите в Беларус е била подготвена предварително. Той се аргументира с отказа на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) да изпрати наблюдатели на изборите въпреки поканата, изпратена от беларуските власти.

Путин засега не планира посещение в Беларус, заяви днес пред ТАСС неговият прессекретар Дмитрий Песков.

Още по темата

Според официалните резултати президентът Александър Лукашенко е спечелил нов мандат на произведените на 9 август в Беларус избори с 80 процента от гласовете. Тези резултати обаче не бяха признати от опозицията, която започна протести, припомня БТА.

32 души са били задържани вчера в Беларус за участие в незаконни протести, съобщи днес беларуското министерство на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

Те ще бъдат изправени пред съд за административни нарушения.
Редица журналисти от чуждестранни медии са били лишени от акредитация в Беларус. Мярката е била предприета от министерството на външните работи въз основа на решение на Междуведомствената комисия за сигурността в информационната сфера, съобщи Беларуската асоциация на журналистите, цитирана от ТАСС.

Анулирана е акредитацията на журналисти, представляващи в Беларус германската телевизия А Ер Де, медийната група Дойче веле, британското обществено радио и телевизия Би Би Си, Радио Свобода, водещите информационни агенции Асошиейтед прес, Ройтерс и Франс прес, както и други медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Румцайс преди 3 години
- А-а, има си хас да не ги признае за легитимни!
62
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето диктатор се излага постоянно. Защити всички престъпници, къде има последните 10г. Излага само Русия.Умря ви комунизма ькога ще го приеме най после?болни хора.
61
13
 
19
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 3 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
60
15
 
18
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 години
Всички диктатори се подкрепят но това не прави диктатурата по-безопасно престъпление срещу правосъдието и човечеството т.к. всеки диктаторски режим като нацистки комунистически ислямски и др. са основани на измама, корупция и терор и извършат системни и многобройни престъпления срещу човешките права и свободи, срещу истината, правосъдието, мира и унищожават живота на милиони невинни с клевети, репресии грабеж терор геноцид Геноцида на християни евреи и други невинни слуги на Бога го доказват
59
20
 
11
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Лукашенко е герой, щом кремълскити тирани признават изборите за легитимни, значи той наистина е герой. Само, че Свободния свят не вярва нито на Лукашенко, нито на кремълските тирани...
58
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На изборите в Белорусия са били поканени наблюдатели от всички западни страни, но те са отказали. С какво право сега реват? Или за това не са отишли, за да могат сега да реват.
57
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си е човека. На следващите избори, когато Бойко Борисов отново спечели, дали от бсп ще го признаят? Или ще реват като бенгалска крава че не са легитимни и ще трябва нови избори, които пак ще загубят.
56
3
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Че това новина ли е? Някой да не би да е очаквал обратното?!
55
19
 
12
 
! Отговори
Богатирь преди 3 години
Русия е непреодолим фактор защото ресурсите са там а човек без ресурси е пещерняк.Пак ще тръгнат към нея и пак ще ядат бой.
54
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин да изпрати в Беларус "бойната си пехота" момчетата на Кадиров, жална им майка на протестърчетата
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който смята българите в германия за германци е ***.
52
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като са толкова силна икономика що са четвърти.Попринцип най-силният е първи.Правят коли в Сащ щото иначе ще има мита същото е и в Китай.При една евентуална война Китай Сащ която е неизбежда немската икономика ще бъде сведена до нивото на тази на Гватемала за 24 до 48 часа.
51
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Р.радев мечтае Бг да деградира до нивото на Народно- Лукашенкова република беларус и хазяин Путин да му праща силовики, които ежедневно да утвърждават порядъка в губерниятаПази Боже!
50
2
 
14
 
! Отговори
учен преди 3 години
До Анонимен.... 47.......ГЛУПОСТИ !!! Турски ГАСТЕРБАИТЕРИ има от началото на 60-те год. ТОЛКОВА е СИЛНА ИКОНОМИКАТА Й .......че изнаса производства навън .....- в САЩ правят коли БМВ......в Китай - Фолксваген а и МАГНИТНИТЕ ВЛАКОВЕ - " МАГЛЕВ " са немски и ги правят само в Китай ...в Турция МЕРЦЕДЕС ( бусове ) ...в Полша - Мерцедес......в Испания - фолксваген ....А в АНГЛИЯ ( за да живнат ) германците им пращат ЧАСТИ за да СГЛОБЯВАТ - Ролс .Ройс..Бентли..МИНИ .който са ГЕРМАНСКИ -купиха ги !
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последен път в Германия тогава ФРГ са ае родили повече отколкото са починали през 1974-та.Малко закрепиха с обединението тъй като всички от ГДР отидоха да бачкат там а и тези от централна и източна Европа.Ама това свърши.Сега ще взимат само от Африка докато не стане гражданска война там.Германия е просто едно нищозначещо име а както са казали древните римляни името не прави човека в случая държавата.
48
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия западняци защо не са пратили наблюдатели, като са били поканени от Лукашенко????Сега да не крякат...............изборите са 100 % законни!!!
47
5
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 3 години
Ха фау 2 дори не е могла да изведе човек в Космоса а фау 1 са го сваляли дори витловите Спитфайъри.
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде забрави българските гастарбайтери от столипиновски и кърджалийски произход с полуначално образование.
45
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44На Германия и трябват работници и специалисти отвън не заради силната и икономика, а поради това, че тя просто вече няма такива. До там ги доведоха техните ценности.
44
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Влади! Мачкай Вова!