Русия смята, че Германия играе двойна игра при отравянето на Навални

Берлин вярва, че руският опозиционер е бил отровен
6 сеп 2020 18:48, Петя Славова
48
Русия смята, че Германия играе двойна игра при отравянето на Навални
Снимка: БГНЕС


Засега Москва не е сигурна, че Германия не играе двойна игра, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявлението на германския външен министър Хайко Маас относно ситуацията с руския блогър Алексей Навални, цитира думите ѝ РИА Новости.

Още по темата

По-рано Маас заплаши Русия с "реакция" от страна на Германия и нейните партньори, ако Москва не даде "разяснения" по ситуацията с Навални. Берлин вярва, че той е бил отровен и "възлага надежди" за разкриването на това "тежко престъпление". Според министъра, ако руските власти нямат нищо общо с нападението, тогава те "трябва да са заинтересовани от доказването му въз основа на факти", предава "Фокус".

Захарова предположи, че в интерес на Берлин е незабавният отговор на искането на руската прокуратура, което е предадено на германските власти още на 27 август.

"Къде е тази "спешност", за която настоявате? Тя липсва Именно на немска страна, ако се съди по изявленията на специализирания отдел в Министерството на правосъдието в Берлин, който само "проучва искането и решението за одобрение ще бъде взето при необходимост в съгласие с компетентните федерални органи“. Като не изпраща отговор, Берлин забавя разследването, за което призовава. Нарочно?" – пише Захарова в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двойните игри ги играят ферментиралите руснаци.
32
4
 
4
 
! Отговори
фрау Меркел преди 3 години
Абе, някой знае ли как се превежда "хайли лайкли" от английски на немски , че трябва да се обаждам на Вовата Путин, да си говорим за нещо ?
31
9
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
значи товариш Вовка се оплаква че баба Меркел му ака в гащите
30
11
 
13
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Германците искаха Навални да бъде преместен в Германия за да могат да го отровят. Имат много опит в такива операции. Да не се забравя, че и Слободан Милошевич беше отровен в Европа.
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** знаят ли, че разследването трябва да започне в Рушия?Щото не става ясно какво общо има отговора на Берлин с това разследване.Или руските лекари, които "героично" лекуваха Навални не знаят от какво са го лекуваи?
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да може атропина да е ефектиовен срещу отравяния с фосфогенни БОВ е нужно да бъде опотребен в ОГРОМНИ дози и при това не ден - 2, а доста дълго време. Има много по - ефективни антиотрови. Атропина се употребява най - вече за други цели. Стига с тая украйнска(разбирай австралопитешла) пропаганда. Лекарите са му пуснали тестове за бойни отровни вещества още като е дошил при тях и не са открили нищо. Вероятно са го заразили с фосфогени в Германия...
27
13
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Руссоробите, рублата стана стотинка, вийте към Луната!
26
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяката драма е Северния поток. Навални го игра пешка и някой го жертва, надали щя се разбере кой и как, но не са руснаците. Те само загуба имат от отравянето.
25
12
 
11
 
! Отговори
О хо хо до 7 преди 3 години
НАВАЛНИ Е ЛЕКУВАН В ОМСК С АТРОПИН, КОЕТО Е ПРОТИВООТРОВА НА ИНХИБИТОРА НА ХОЛИНЕСТЕРАЗАТА. С КОЕТО ТЕ НА ПРАКТИКА ПРИЗНАВАТ ЗА ОТРАВЯНЕТО. НО НА ДУМИ - НЕ.
24
14
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 30,Товариш, товариш, какво ще товариш- гледай че всичко е разпиляно по земята! - Имаше един такъв виц на времето! Ти какво казваш- руснаците са *** та дрънкат, а, та затова са отровили Навални! Преди да ме обвините в путинофилия и тем подобни, искам да заявя, че подкрепям протестите в Хабаровск в защита на арестувания губернатор Сергей Фургал.
23
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците са отровили Навални. Те ще отрекат. Може би ще отрекат и че са тровили евреи с Циклон Б?
22
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз пък не мога да повярвам, че руснаците са толкова ***.........."Аз отдавна съм сигурен за теП товариш
21
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русия не е фактор дори около московията.
20
11
 
12
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Аз пък не мога да повярвам, че руснаците са толкова ***, че да отравят някакъв блогър, активист, опозиционер или какъвто да е там, който реално се явява само някакво плямпало там! Този даже и на избори не е ходил. Що не вземат да отровят някой, който наистина влияе върху ситуацията в страната и живота им като Герман Греф например! То си пролича достатъчно ясно, че този въпреки че е шеф на най-голямата руска банка, реално работи за интересите на запада!
19
18
 
8
 
! Отговори
разстрелян, отровен преди 3 години
всеки опозиционер на руския диктатор го очаква подобна съдба. Само другарят Ленин успя да оцелее благодарение на германското разузнаване и фондовете на Ротшилд, които спонсорираха Октомврийския преврат. От там насетне всеки който се изяви като лидер на опозиция бива осмъртяван, а начинът не е от значение - има човек, има проблем, а Навални се оказа проблем за кремълскто джудже.Виновни разбира се няма, няма и да има докато не се разруши мужишката *** Русия, затова НАТО да струпва войските!
18
3
 
9
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 25,То защото всичките поделения в Украйна са само в Киев и западна Украйна! Пък в Донбас има само блокове с мазета! Ай да вземем да мислим малко, преди да напишем поредната глупост!
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красива жена.
16
9
 
14
 
! Отговори
Fin преди 3 години
Забележете колко прозрачно отново, Русия е на мнение, че това е провокация и изсценеровка на Запада, но им дава Навални. Запада обвинява режима в Русия, че пак трови някой, ама пак неуспешно и некадърно и не на последно място абсолютно безмислена но като действие. И всички обвиняват другия в някаква игра, а накрая като се замислиш пак всички играят една игра. А наивниците пак се карат по форумите! Има ли смисъл?
15
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не беше ли 'невинен до доказване на противното'? германците май са забравили за това. това не е като да пробутваш на българите бракувани стоки чрез германските вериги.
14
7
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
До 7 анонимник. Ами то и в Чернобил нищо не беше се случило. Даже жалките, но подли рашъни бяха писали, че е в съседна държава. Ей за такива *** става дума байно, не се прави на улав.