Сърбия и Русия на прага на дипломатически скандал

Посещението на Вучич в САЩ не се хареса на Русия
7 сеп 2020 20:00, Нели Христова
161

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар.

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме.

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич.

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения.

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак напрежение.
2
7
 
16
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
Аз мисля, че е доста грозно от руска страна. От друга страна пък погледнато, сърбежите си го заслужават.
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските Нагляци никой и никога неуважават. Ако Сърбия не го е разбрала след 50г комунизъм... явно са добре с главата там. Очакванията към тях са да бъдат покорни и да слушат царя. Всяка визита трябва да бъде разрешена.Добре какво получи Сърбия за допълнителни 30г служба на Русияяяяя? Нито пари им дават много, нито последна военна техника, нито иновации? Какво стана сърболя много поюхте запада и вие милиони назад работите?