Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам

Появи се първата снимка на Навални от болницата в Германия
Обновена: 15 сеп 2020 15:31 | 15 сеп 2020 15:29, Елка Василева
88
Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам
Алексей Навални със семейството си в клиниката "Шарите". Снимка: Instragram

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите", публикува в социалните мрежи първата си снимка, откакто излезе от кома.

Още по темата

„Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Тwitter, че той планира да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя отново за всички: изобщо не са обмисляни други варианти", подчерта тя.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница "Шарите".

На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

По-късно Берлин съобщи, че три европейски лаборатории, включително френска и шведска, са потвърдили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той подчерта, че до транспортирането на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни вещества, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
0
 
! Отговори
Warning Black death преди 3 години
Екасперти да огледат поражения върху Навални от Black death mass murder след облъчване от видео терористично оръжие инсталирано в вероятно произведена вкитай военно терористична техника маскирана като камера./в Китайската народна република световно известни фирми от години произвеждат диверсионно терористична техника вкл маскирана като смартфони,телефони,телевизори,камери jps ...В техниката се вграждат дигитално холограмни оръжия произведени под обемне контрол на черна чума масови убиици
76
0
 
2
 
! Отговори
Русия възмутена преди 3 години
Пратете Навални да проучи Бездомните в САЩ..Да провери защо стотици хиляди американци в страна отделяща трилиони долари годишно за тежко терористични военни оръжия спят по улиците под мостовете..Иначе има увреждания от тежко терористична камера ползвана за реклама чрез убииства тип Ковид ..Цел поразяване на милиарди с обемно патогенизирани ваксини..
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахахахаА да джафка може... като пинчер пред Сан Бернар.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се прибира в Русия,че да не го повтори Новичока,този път по-силен и по-сигурен.Да провери много добре глутницата около него.
73
0
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Че ти никога нищо сам не си умеел.И дишаш с дистанционнно.
72
0
 
1
 
! Отговори
Агент 0000007 преди 3 години
Манипулационни пропагандни практики - 99 левъл....Да наемеш едни гл0паци дето да се ровят и да показват корупцията на идеологическия ти противник , докато ти крадеш и с двете ръце .п.с. Скрипал се оказа не двоен а троен агент. Крал е инфо от Русия за да го продава на Англия , крал е инфо от Англия и заедно с инфото от Русия го е продавал на Испания . Крал е инфо от Испания и Англия да го продава на Русия...въобще работлива пчеличка е бил. Мир на праха му ... където и под Темза да се намира.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
71: и какво? И тук има имена, цифри и снимки и ... нищо. Тези отгоре не се впечатляват от нищо. Навални е пионката на запада, разбери го
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драма ужас ами сега ... оле кога пускат филма? Цирковете продължават
69
3
 
4
 
! Отговори
Дрън преди 3 години
Нахални, и сам не мога да
68
3
 
3
 
! Отговори
Бомж преди 3 години
До анонимен.Опитай се да изгледаш видеото на Навални за антикорупционното разследване в Омск напиши с кое не си съгласен и какво е твоето отношение към корупцията не само в Русия.Това е пример за истинско разследване с факти и имена.Ще разбереш защо искат д аго отстранят.Поствам отново адреса в YouTube за по лесно. https://m.youtube/watch?v=hx48jaOroRQ
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми той Путин е изкукал отдавна, сега ли го разбра?
66
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Путин е изкукуригал съвсем - от хилядите отрови , които има под ръка - точно Новичок избрал, защото :- е забранен от ОЗХО - цял свят ще се настрои срещу Русия - ще последват нови санкции - Скрипал и дъщеря му бяха тровени уж със същото не знам как и защо Меркел се хвана на хорото Ако искаха да го трепят , щяха да си го блъснат с една кола примерно , кой ще ти налага санкции Ама с Новичок-а не стоят така нещата Или Путин май няма нищо общо със състоянието на Навални
65
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До БомжИ Дойче Веле! И разните Zeit! Има също английски и американски! Но е видно и без телескоп ти приятелю накъде гледаш! Няма лошо - трябват различни мнения в коментара!И все пак не отписвай диабета! Нищо, че НЕТ-а няма инфо! В здравния картон може да има! Нали разбираш, че няма да пуснат лична информация в публичното пространство просто така! А това, че бяга значи само това - бяга!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво го е еня българина за тоя- и той слуга на чужди интересиние тука си имаме многоо такива
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бомж 59 Много хора имат заболявания , но това не им пречи да са физическа активни . Предполагам помниш Боян Петров - с диабет ,2 пъти преборва онкологични заболявания , ама това не му пречеше да изкачва 8-хилядници
62
2
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Няма никаква логика в това Навални да се въща в Русия.Не знам какво изобщо умее,но и преди инцидента той оставя впечатление ,че в политиката толкова умее,че не става за нищо.За Германия видимо той е ценен кадър и биха могли да си го вземат и да го издигат по политичиска линия.А сега след инцидента в Русия ще го гледат като прокажен - ако преди отравянето е имало съмнения ,но недоказани ,че той работи против Русия,сега вече западните властови структури показаха ,че той е техен човек!?
61
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Закривай! Коментара се измести от темата!
60
3
 
11
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Значи Невални бил веган. Не знам... аз дърт алкохолик съм виждал, ама дърт веган - не!
59
0
 
3
 
! Отговори
Бомж преди 3 години
До анонимен,интересувам се от факти не пропаганда на Russia Today .Селски тарикатлъци и долни *** вървят само в местната кръчма.
58
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До БомжОт НЕТ-а дойде информацията за някоя си рускиня живееща в Лондон - Мария Певчих!За нея нещо да постнеш!? Пикантериите от последната нощ - новичока по долните му *** и сутрешното чайче ги оставяме на Дойче Веле и агенция "една жена каза"! Сериозно питам!