Навални: Юля, ти ме спаси и нека това да бъде записано в учебниците по неврология

Той публикува "Пост за любовта" в Instagram
21 сеп 2020 18:35, Нели Христова
51
Навални: Юля, ти ме спаси и нека това да бъде записано в учебниците по неврология
Снимка: Instagram

Руският опозиционер Алексей Навални, който все още се възстановява в берлинската болница "Шарите", след като бе отровен с вещество от групата на Новичок в родината си, публикува прочувствен разказ как любовта на съпругата му Юлия го е спасила.

Именно тя настоя яростно с писмо до президента Владимир Путин съпругът й да бъде транспортиран с германски самолет, след като първоначално руските лекари не разрешаваха.

Ето какво написа в профила си в Инстаграм критикът на Кремъл, озаглавил публикация си: "Пост за любовта":

"На 26 август с Юлия имахме годишнина - 20 години от сватбата, но аз дори се радвам, че я пропуснах и че мога да пиша едва сега, месец по-късно, когато зная малко повече за това какво е любов.

Вие, разбира се, сте виждали такова нещо 100 пъти по филмите, чели сте и в книгите как един любящ човек лежи в кома, а другият с любовта си и безпределната си отдаденост го връща към живота. Така беше и при нас. По каноните на класическите филми за любов и кома. Аз спях, спях, и спях. Юля идваше, говореше ми, пееше ми песнички, пускаше ми музика. Няма да лъжа, нищо от това не помня.

Но ще ви разкажа какво помня. А и едва ли може да се каже "помня", по-скоро имам предвид първите ми усещания и емоции. Те завинаги са запечатани в главата ми. Лежа. Вече са ме извадили от кома, но никого не познавам, не зная какво се случва. Не говоря и не зная какво е да говориш. И всичко се заключаваше в това да Я чакам да дойде. Коя е тя - не ми е ясно. Как изглежда - също не зная.

Дори да успея да видя нещо с разфокусиран поглед, тогава просто не мога да си спомня образа. Но разбирам, че Тя е различна, затова лежа и я чакам през цялото време. Тя идва. Намества възглавницата ми много удобно. Тя няма тих, съчувствен тон. Тя говори весело и се смее. Тя ми казва нещо. Когато тя е наоколо, идиотските халюцинации отстъпват. С нея ми е много добре. След това, когато си тръгва, се чувствам пак тъжен и отново я чакам.

Не се съмнявам и за секунда, сигурен съм, че има научно обяснение за това. Като улавях тембъра на гласа на жена си, мозъкът ми е отделяше допамини, ставаше ми по-лесно. Всяко посещение буквално ме лекуваше, както и всяко очакване Тя да дойде. Но колкото и страхотно да звучи медицинското обяснение, сега със сигурност знам от собствения си опит: любовта лекува и ви връща към живота. Юля, ти ме спаси и нека това да бъде записано в учебниците по неврология".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пост про любовь ❤️. У нас с Юлей 26 августа была годовщина - 20 лет свадьбы, но я даже рад, что пропустил и могу это написать сегодня, когда знаю о любви немного больше, чем месяц назад. Вы, конечно, сто раз видели такое в фильмах и читали в книжках: один любящий человек лежит в коме, а другой своей любовью и беспрестанной заботой возвращает его к жизни. Мы, конечно, тоже так действовали. По канонам классических фильмов о любви и коме. Я спал, и спал, и спал. Юля @yulia_navalnaya приходила, говорила со мной, пела меня песенки, включала музыку. Врать не буду - ничего не помню. Зато расскажу вам, что точно помню сам. Вернее, вряд ли это можно назвать «воспоминание», скорее, набор самых первых ощущений и эмоций. Однако он был для меня так важен, что навсегда отпечатался в голове. Я лежу. Меня уже вывели из комы, но я никого не узнаю, не понимаю, что происходит. Не говорю и не знаю, что такое говорить. И все мое времяпрепровождение заключается в том, что я жду, когда придёт Она. Кто она - неясно. Как она выглядит - тоже не знаю. Даже если мне удаётся разглядеть что-то расфокусированным взглядом, то я просто не в состоянии запомнить картинку. Но Она другая, мне это понятно, поэтому я все время лежу и ее жду. Она приходит и становится главной в палате. Она очень удобно поправляет мне подушку. У неё нет тихого сочувственного тона. Она говорит весело и смеётся. Она рассказывает мне что-то. Когда она рядом, идиотские галлюцинации отступают. С ней очень хорошо. Потом она уходит, мне становится грустно, и я снова начинаю ее ждать. Ни одну секунду не сомневаюсь, что у этого есть научное объяснение. Ну, типа, я улавливал тембр голоса жены, мозг выделял дофамины, мне становилось легче. Каждый приход становился буквально лечебным, а эффект ожидания усиливал дофаминовое вознаграждение. Но как бы ни звучало классное научно-медицинское объяснение, теперь я точно знаю просто на своём опыте: любовь исцеляет и возвращает к жизни. Юля, ты меня спасла, и пусть это впишут в учебники по нейробиологии😍

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Не, ще влезеш в учебниците по токсикология с тия следи от Новичок по тялото и В тялото. Нагълтал си се с Новичок, омазал си се с Новичок и си жив !!!! Супермен да беше, Батман да беше, даже Чък Норис да беше, да си умрял на място, бе !!!!
43
3
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 месец
тоз не ми харесва, не работи а харчи много....Ванга предрече ,че Третата световна война ще започне от отровен....да не е този шушляк?
42
2
 
8
 
! Отговори
Хайли лайкли преди 1 месец
:) тая западна помийка още ли я разплискват по медиите?
41
3
 
16
 
! Отговори
Касандра преди 1 месец
Спасихате руските доктори бе ушо. В Германия те заведоха за парлама. Ако беше утровен с новичок всички с които си имал допир щяха да са заразени. Този северен поток много пречи на някой. Но както е казал Галилей ...... и все пак тя се върти. Та и потока все пак ще бъде завършен.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Берлин ще гладува, никой няма да му плаща да пише във фейсбук постове срещу Путин.

Трябва да работи за капиталистите в Запада, а не за ЦРУ и тайните служби.
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чук до 33

Ти сериозно ли? Кой може да бие кремльовците на власт по кражби? Путин не е станал един от най-богатите хора на планетата от президентски заплати. Точно Навални ги разкрива от години и затова му дадоха малко навичок.
38
1
 
11
 
! Отговори
Чук до 33 преди 1 месец
Тоя суяк символизира съвременните крадци в Русия и предизвиква възторг само у слабоумни шемети, наздраве!
37
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Смехурко си ти дървокрадецо никому неинтересен
36
0
 
8
 
! Отговори
Яздач преди 1 месец
Много хора са преживяли подобни трагедии и всички казват,че когато има любим човек наоколо се възстановяват по бързо и имат стимул за живот. Най голямата сила след Божествената е силата на Любовта!
35
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Какво е казал някакъв съветски псевдохимик слабо ме вълнува. Крадяха всичко от запада. Дори калашника не е съветско, а германско оръжие. Толкова им струва и отровата. Аз какво взимам е далеч по-малко страшно от рублофилията!
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 34 Анонимен
Изглежда , че си с доста намаляло сиво вещество в мозъчната кутия ! Създателят на "новичок" каза , че една капка убива човек и тези около него . Следователно това не е новичок ако изобщо тозиОлигофрен е тровен. И спри дрогата защото ще останеш без малкото останало сиво вещество в черепа.
33
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Създателя на новичок да си изяде дипломата. Като всичко руско и той за нищо не става. Некадърните кагебейове от толкова водка вече една мишена не могат да ликвидират, а в Черна Гора също се провалиха да направят преврат. Бледия молец на токчета е бесен.
32
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навални символизира добрия руснак: смел, модерен, добронамерен, чист и който не склонява глава пред неправдата и государя. За съжаление този тип руснаци са под 1% и набързо са изпъждани от Блатнaя. Останаха онези които целуват портрети на Сталин и пият бояришник. В България десарите също успяха да изгодят повечето качествени българи.
31
11
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 месец
ЖЕРТВИТЕ на злобното джудже - КГБ-ист ...............НЕМЦОВ....НАВАЛНИ...ЛИТВИЕНКО.....БЕРЕЗОВСКИ.....СКРИПАЛ....ПОЛИТКОВСКАЯ......124.ма разследващи ЖУРНАЛИСТИ......ген. ЛЕБЕД.....20 генерали - противници на Кремъл....3-ма руски ДИПЛОМАТИ ...и т.н....т.н....
30
3
 
11
 
! Отговори
999 преди 1 месец
ЛЮБОВТА НАИСТИНА СПАСЯВА. НО ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ И ЛЮБОВТА НА ПИЛОТА / ЧОВЕК ОТ НАЙ- ВИСОКА МОРАЛНА КАТЕГОРИЯ, КАКТО И ЛЮБОВТА НА ОМСКИТЕ ЛЕКАРИ/ ЧОВЕЦИ С ГЛАВНА БУКВА. МАКАР ЧЕ ПОСЛЕ ГИ НАКАРАХА ДА ОТРИЧАТ ЗА ОТРАВЯНЕТО. НО РЕАЛНО ЛЕЧЕНИЕТО ИМ ПРИЗНАВА ЗА ОТРАВЯНЕ С ФОСФОРОРГАНИЧНИ ОТРОВИ/ МОЖЕ И ДА НЕ СА ТОЧНО НОВИЧОК/.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 26
Ха, ха...А за капиталистчетата материалните придобивки не са ли важни?
28
2
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
ЕФЕКТЪТ ОТ ВСЯКО БОЙНО ОТРОВНО ВЕЩЕСТВО ЗАВИСИ ПЪРВО - ОТ ДОЗАТА, ВТОРО - ОТ НАЧИНА НА ПРИЕМ, ТРЕТО - ОТ КИЛОГРАМИТЕ НА ПОЛУЧАТЕЛЯ. ВИНАГИ " ДОЗАТА ПРАВИ И ОТРОВАТА, И ЛЕКАРСТВОТО". ТАКА ЧЕ, НАПЪЛНО РЕАЛНО Е НЯКОЙ ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ СПАСЕН ДОРИ И ОТ НАЙ- СИЛНАТА ОТРОВА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ПО- ГОРЕ ФАКТОРИ.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оня химик дето е сега в щатите да си оправи формулата.
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Добре, вярва, че е бил отровен......, но как ще се върне там където са искали да го убият?"
Наистина ли и ти и тук списващите се чудите и не можете да повярвате, че човек може да има кауза, за която да се бори?
Навремето Левски, когато вече е бил търсен навсякъде 100 пъти е минавал Дунава и се е връщал, защото работата му в България е била по-важна от живота му.
Кой ви ражда такива комунисчета, за които само материалните придобивки са важни?
25
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
и ко ся, мумията горбачов сдава багажа и трябва нова да я замести...