Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос

Той призова Русия да предотврати конфликта между САЩ и Китай
25 сеп 2020 14:54, Нели Христова
142
Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос
Снимка: БГНЕС

Първият президент на СССР заяви, че Русия трябва да предотврати развитието на конфликта между САЩ и Китай, предаде ТАСС.

“Администрацията на Тръмп, която настоява за разчупването на цялата рамка на ядреното разоръжаване, води света към стратегически хаос и несигурно бъдеще. Създават се нови военни технологии и нови оръжия, рисковете се увеличават. Ето защо са необходими все повече усилия за твърдото поставяне на ядреното разоръжаване на водещо място в международния дневен ред. Това е проблем, който Русия като ядрена сила трябва спешно да реши”, написа Горбачов в японския вестник “Асахи”.

Той отбеляза, че в съвременния свят политиката на конкуренция и политиката, балансираща на ръба на военния конфликт, трябва да отстъпят място на сътрудничеството в икономическата и хуманитарната сфера.

Пандемията от коронавируса изостри конфронтацията между САЩ и Китай и Русия трябва дипломатично да предотврати ескалацията на този конфликт, предупреди Михаил Горбачов.

“Пандемията изостри нов биполярен конфликт, възникнал в резултат на засиленото напрежение между САЩ и Китай. Никой сценарий за развитие на биполярен конфликт не може да бъде положителен от гледна точка на международната политика. В края на 80-те години принципът на новото мислене наистина намери своето приложение и доказа своята ефективност в прекратяване на студената война “, каза той.

“Беше трудно, но се превърна в прецедент за добро сътрудничество. След като САЩ и Съветският съюз за първи път постигнаха важно споразумение за ядрено разоръжаване, човечеството всъщност осъзна възможността за мирно бъдеще и въздъхна облекчено. Днес би било разумно Русия да се върне към новото политически мислене и да си постави за цел дипломатически да предотврати нов биполярен конфликт между САЩ и Китай “, обобщи Горбачов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ПОЛОВИНАТА СВЯТ ТЕ МРАЗИ ГОРБАЧОВ!!!- А ДРУГАТА ПОЛОВИНА Е РАВНОДУШЕН КЪМ ТЕБЕ -ТИ СИ СИ 'СВЪРШИЛ РАБОТАТА" И ВЕЧЕ ЗА ЯНКИТЕ СИ БЕЗИНТЕРЕСЕН!! САМО ЧЕ РУСИЯ СТАНА В ПЪТИ ПО МОГЪЩА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПУТИН- И АКО ТРЯБВА НЯКОЙ ДА СЕ ВРАЗУМИ- ТО ТОВА НЕ Е КИТАЙ!! ПОСТОЯННИ АМЕРИКАНСКИ ПРОВОКАЦИИ В КИТАЙСКО МОРЕ! КИТАЙ Е ТИГЪР А РУСИЯ Е МЕЧКА - САЩ Е ЕДИН ЕНОТ КОЙТО ХОДИ ДА СЪЗДАВА ПАКОСТИ КРАДЕЙКИ РАЗНИ ОБЕЛКИ ОТ КОШЧЕТАТА! ЕНОТА ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ ЧЕ МЯСТОТО МУ Е В ДУПКАТА!!
38
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-голям хаос от политиката ти няма, Горби
37
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нобела на обонго и на тая гнида е щото единия се съгласи да финасира идил да вземат петрол на сирия и да започнат войната там и измъкна банките с 800млд на наш гръб, а другия цял съюз и соц лагер даде на глобалистките акули да ни ръфат сега.И дори не е в затвора тази жалка ***, в ада да гори.
36
6
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
това е най ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК НА РУСИЯ- ПРЕЗИДЕНТ ПРОДАЛ И ПРЕДАЛ ПОЛОВИНАТА СВЯТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ- този човек срина всичко в Русия -"ПЕРЕСТРОЙКАТА' БЕШЕ УНИЩОЖИТЕЛНА -рУСКИЯТ ЕВРЕЙН ГОРБАЧОВ СЛЕД КАТО УНИЩОЖИ ВСИЧКО -ИЗБЯГА В ГЕРМАНИЯ ПРИ ДРУГИТЕ ЕВРЕИ- ВКЛЮЧАЯ И МЕРКЕЛ! И СЕГА ТРЪГНАЛ ДА ГОВОРИ ПАК ЗА РУСИЯ! ЗАЩО НЕ ГОВОРИ НА ТРЪМП?-ДА ГО НАКАРА ДА СЕ СПРЕ МАЛКО? ЗНАЧИ МОЖЕ ДА ПЛЮЕ САМО РУСИЯ? ТЯ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЕМЕ НЕГОВОТО ЕВРЕЙСКО ТЯЛО! ТО ЩЕ БЪДЕ ЗАРОВЕНО КАТО ПРЕДАТЕЛ В ГЕРМАНИЯ!
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
либерасткия глобалист показа на дело какво се случва като следваш либерастията и какво ще ни докра Джото, така че още по-здраво ще се държим за Тръмп, и ако черните го изберат това само ще настрои окончателно света срещу тях, никога няма да излязат от гетото ако ще и милиардери и президенти да стават щом крепят демокрастителиберасти.
34
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баш пък тоя престъпник дет отдавна трябваше да е в затвора за антидържавна дейност да се обажда ми идва в повече.
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев иска да направи обратното на това което направи Горбачов
32
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя като обонго потайно получи Нобел за мир.И досега никой не знае за какво получиха и 2-мата престъпници Нобела и много рядко се споменава, явно да не ядосват хората че са толкова нагли, за събути *** получаваш Нобел за мир, ей това им е цялата заслуга.
31
7
 
40
 
! Отговори
Язека преди 3 години
Горбачов - най-големия предател в новата история, успял да доведе до разпада на СССР и следвал единствено заповеди на чужди държави през жалкия си корумпиран живот. Гнидата е по-висша от този боклyk.
30
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом най големия предател в съвременната история го критикува ,значи е на прав път Тръмп
29
8
 
32
 
! Отговори
ВС преди 3 години
Другарю Горбачов, ако не бяхте вие и вашата престъпна клика, света би бил доста по-добър и определено нямаше да има толкова войни, такъв хаос и такова преселение на народите.Но, на какво ли не е способен човек за малко жълти стотинки и потупване по рамото...
28
6
 
21
 
! Отговори
смях преди 3 години
тоз тъпчо жив ли е оше ?
27
26
 
8
 
! Отговори
ами да преди 3 години
До Горбачов е виновен!И тогава вие *** щяхте да сте с 250 лв пенсии,и да ходите в кореком да купувате на внуците шоколад!И до като хората чакат на опашка за кисело мляко,на вас щяха да го носят в къщи!Голям си едеот!
26
10
 
34
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Намерили кой да дава акъл. Та този го лъжеха като дете от детската градина и той им предаде цяла Русия и източна европа, само за едно английско благодаря.
25
0
 
18
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Не бих коментирал написаното, защото "предаде ТАСС", пък кой го е превел от Руски на японски и после обратното. А кой го е превел пък от руски на български - съвсем не е ясно. Още повече, че материалът започва с това, че Горбачов е първият президент на СССР. Аз лично го помня много ясно като последния такъв.
24
13
 
10
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
По каква точно причина Горбачов си мисли, че Русия има някакъв принос в цялата схема? Е... освен че е станала заден двор на Китай под мъдрото ръководство на ВВП.А пък още повече ми е чудно що него псуват за разпада на СССР - сякаш той нещо направи, освен да признае очевидното. Не псуват хаоса на Хрушчов, застоя на Брежнев, ония сенилните старци от Петилетката на Пищните Погребения... а именно Горбачов, при който нищо вече не можеше да се спаси.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 100г краварите са в конфликт с всяка една държава по света БУКВАЛНО. Няма значение на колко км е от тях, важното е да са в конфликт. И всичко това заради юдейската идея за световно господство. Но е казано, че Дракона ще се спусне от север и тогава евреите ще се покаят за делата си.. То вече се случвак
22
4
 
15
 
! Отговори
бнм преди 3 години
Ти ли даваш оценка?Първо направи оценка на себе си.Хаоса не е отсега и ти имаш принос в това.
21
8
 
26
 
! Отговори
Горбачов е виновен! преди 3 години
Защо му трябваше да прави перестройката??? Сега и Съюзът щеше да го има, и Народната Република, а пожарникарят нямаше да председател на МС, а застаряващ телохранител със затихващи функции.
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дъртия комунист горбачов му се иска Китай да стане хегемон и да окове във вериги света, но Тръмплиера е подел кръстоносец поход и ще пердаши прилепoядци.