Руска журналистка се самозапали и почина

Ден преди това полицията тършувала в жилището й
3 окт 2020 07:15, Ния Христова
95
Руска журналистка се самозапали и почина
Снимка: БГНЕС
Руска журналистка е починала, след като се запалила пред полицията в Нижни Новгород. Само ден по-рано апартаментът й е бил претърсен от органите на реда.
 
Преди да се самозапали Ирина Славина е написала на страницата си във Фейсбук: "Винете Руската федерация за смъртта ми".
 
Славина е била главен редактор на "Коза Прес" , местно издание, твърдящо, че работи без цензура и без да получава заповеди от властите.
 
Ден преди смъртта си Славина е написала във Фейсбук, че полицаи и следователи са претърсили апартамента й, като са търсили брошури, листовки и сметки на опозиционната организация "Отворена Русия", която се финансира от критика на Кремъл Михаил Ходорковски.
 
Руският следствен комитет обяви, че започва предварително разследване на случая. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Истина и фалш преди 3 години
Мир на праха на Ирина Славина! Истинска опозиционерка, нейната автентичност направи на пух и прах фалшивия образ на измисления опозиционер Алексей Навални. Един ден, руснаците може да и издигнат паметник, защото тя пожертва всичко без да се превърне в оръдие на чужди сили, които никога не са мислили и не мислят добро на страната им и нейното население.
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая като на варшавското въстание ще да и е била обещана помощ от лондон (или вашингтон или брюксел)... амв като пламнало, никой не дошъл да помага в пламъците да гаси... тогаз са чакали на сталин, сега са чакали на руската пожарна. Слава на сталин и руската пожарна, че не са рискували живота на руските момчета, за да спасяват служители на чужди интереси.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е трябвало да го прави.Съчувствам на близките и,а също и на нейните последователи и приятели.Тези срещу които се е изправила са изклали един милион казаци без да се документират събитията.По заповед на Вожда на революцията.Списъците и архивите се въвеждат по-късно от Сталин.Мислите ли че това ще спре тези които избиха Романови,и после тръгнаха да им търсят костите по горите от човешка хуманност ? Жалко за най-хубавият народ на Земята.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60 А вие ,европе...до.филите ,многополовите ,с демократичните ценности ,може ли да се вдигнете още по високо ,та всички да видят зачервените ви халки .И най добре си забиите по една тесла отзад , и ще сте върхът на евроатлантическите ценности 1
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бг А В ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ЗАНДАН БЪЛГАРИЯ ,КОЛКО СТОТИЦИ ХОРА СЕ ЗАПАЛИХА ОТ МИЗЕРИЯ И БЕЗИСХОДИЦА,ЗА 10 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА МАФИЯТА БКП-ГЕРБ
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Барселона Да ти пи...кам на демокрацията ! П . д.ерастия ,наркомания ,алкохолизъм ,ксенофобия към автохонното население ,свиреп атеизъм и гавра с християнските ценности ,еднополови бракове и върхът ....,,Живота на черните има значение ,,И ТОВА АКО НЕ Е РАСИЗЪМ ?
66
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Това с отровните триони ми е добро А?.
65
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тукя отровните триони кога ще се палят. Дарявам им кофа крадена и кръщавана нафта - да горят по-бавно че да могат да станат добри лайфове.
64
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
В Русия народа ПРЯКО и МАЖОРИТАРНО избира властта - президента Путин е желан за управленец от мнозинството руснаци.Това е демокрация.Тук гласувате за някакви абревиатури БСП МСП ГЕРБ ДПС и получавате Лъчо Мозъка и Десислава Атанасова Пеевски или Киро добрев.Къде е демокрацията питам аз и отговор не искам.
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е пич, нищо ново в европа!В холандия, две седмици преди изборите и седмица преди да го разстрелят, пим фортаюн заяви по телевизията им в интервю, че ако му се случи нещо правителството и лично премиерът ще са виновни, ама демократичните медии мълчаха по въпроса.
62
11
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИЩО НОВО ЗА ТОТАЛИТАРНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ
61
10
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Такава е Демокрацията в ...Матушка Русия...
60
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отворена Русия" - това е всъщност "Отворено общество" на Сорос. Олигархът Ходорковски финансира " "Отворена Русия", а Ходорковски го финансира Сорос, Сорос пък го финансира ЦРУ. В крайна сметка става въпрос за пари. Това електронно изданийце в Нижни Новгород съществува благодарение на субсидиите на Сорос. Когато руската държава прекрати тези финансирания, такива като Ирина от "журналисти" ще станат никои. Тъй и Навални си живееше добре с 6000 долара зплата осигурена с американски пари
59
8
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 3 години
Vo Rusija .... a i vo Bolgarija e carstvo na MAFIJATA ..... zivotot ne vredi ni skrsena kopejka ni zolta stotinka GOSPOD DA MU E NA POMOS
58
5
 
9
 
! Отговори
Затова е учила преди 3 години
Вбесила се е,поляла се с бензин и се запалила.Край!
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НапомнянеТи от къде знаеш за тези 60 самозапалили се???
56
7
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Напомняне 62 У нас няма нито един самозапалил се по политически причини.Причините са психически.
55
12
 
14
 
! Отговори
бг преди 3 години
Бог да я прости. Как в тази *** и тюрма наречена Русия въпреки всичко продължават да се раждат достойни хора!
54
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НапомнянеНие гледаме в собствения си двор: напомнянията какви ги вършат комунистите по света ни служат за обица на ухото какво ни чака ако позволим пак да се настанят в България.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НапомнянеНе знам за 60, но знам за прекалено мно0го тежки далавери, които рядко стигат над ниво "20 коментара във фейсбук", преди някой да си изгуби работта и всичко да секне.