Руска журналистка се самозапали и почина

Ден преди това полицията тършувала в жилището й
3 окт 2020 07:15, Ния Христова
95
Руска журналистка се самозапали и почина
Снимка: БГНЕС
Руска журналистка е починала, след като се запалила пред полицията в Нижни Новгород. Само ден по-рано апартаментът й е бил претърсен от органите на реда.
 
Преди да се самозапали Ирина Славина е написала на страницата си във Фейсбук: "Винете Руската федерация за смъртта ми".
 
Славина е била главен редактор на "Коза Прес" , местно издание, твърдящо, че работи без цензура и без да получава заповеди от властите.
 
Ден преди смъртта си Славина е написала във Фейсбук, че полицаи и следователи са претърсили апартамента й, като са търсили брошури, листовки и сметки на опозиционната организация "Отворена Русия", която се финансира от критика на Кремъл Михаил Ходорковски.
 
Руският следствен комитет обяви, че започва предварително разследване на случая. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
13
 
17
 
! Отговори
Напомняне преди 3 години
Oт 2013 при първите протести срещу ГЕРБ досега в България има над 60 самозапалили се, но никой не коментира това. Медиите са инструктирани да пазят тишина по въпроса. Така, че да гледаме в собствения си двор.
51
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Русофилите по-ниско можете ли да паднете, или вече няма накъде?
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психо проблем
49
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубаво е направила.Сега и тези като нея да направят същото.
48
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастните хорица в каква *** живеят само за да стигнат до там да се замозапалват. Русия наистина е зла империя.
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и защо не през декември-февруари когато е студено . . . . горката
46
7
 
9
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Предпочела е да се запали доброволно пред това да изпие чай с новичок...
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сама ли е драснала клечката или са и помогнали?
44
2
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Интересно ми е какво ли са намерили службите, че да предприеме този акт?Едва ли някой руснак или който и да е по света да си мисли, че къщата му е неприкосновена лична територия, в която никой не може да влезе.. че да реагира, чак по такъв начин. Да се замозапалиш за мен е някаква форма на мразене на себе си за да се накажеш сам по този начин... Да, знам за посланието и тн и изявяване на протест и пак тн... Ако някой иска да направи нещо да го направи не като се самоубива а като живее и се бори
43
1
 
8
 
! Отговори
? преди 3 години
Защитничка на ХодорковскиВсе едно защитничка на Мултигруп и Коза Ностра,Якудза и сиеНавални и Ходорковски Господ да ми прости че слагам имената им един до другАлександър Навални никога не е бил криминален престъпник,КРАДЕЦ източващ собствената си държава и прочиеМалък грях на Навални е че "лъже" че се казва Алексей а името му е:АЛЕКСАНДЪРПокрай безкрайните адвокати на юдеите тип Макрон и сие Нова ХОЛОКОСТА не дай си Боже да им спретнат а ИЗРАЕЛ прекрасно и САМ се грижи за евреите
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това *** демократите сте много интересна п а п л а ч. Да не си мислите, че Путин ще осигури 24 часа в денонощието пожарникари до всичките опозиционери? Та те са 2% от руснаците! Кой и от къде ще вземе толкова пари? Аз съм опозиция на ВСЯКА българска партия. Проблема е, че всичките са производни на БКП. Всичките български бизнеси също са производни на БКП. СДС беше назначена от БКП. Аз не желая да угоявам наследниците на БКП. И се изнесох. Бих го препоръчал на руската опозиция.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53"Русофоб е всеки, който лиже *** на говедарите. Точка."Самия факт, че трябва да дефинираш отношението ти към една нация посредством нацията на която ближеш обувките е достатъчно показателен. Точка.
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофоб е всеки, който лиже *** на говедарите. Точка.
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Говедариъл риалитиРусофил е всеки, който лиже *** на руснаците. Точка.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХващай таблата и отивай да работиш, че с тролене едва ли ще изкараш много.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
първо-явно толковаие акълавторо-свободни медии няма абсолютно в никоя държаватрето-само будалите могат да твърдят обратното
36
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 39И в ес е нормално.Но ограничените промитаци не могат да го схванат.
35
4
 
4
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
А у нас - КОГА?При тези медийни народни трибуни - Хекимян,Диков,Ризова,Дайнов,Великова,Симов и т.н., "мачкани и тормозени от хунтата",КАК пък един не показа смелост да се жертва в името на Свободата?Ама така е! Въстания - МНОГО,а революционери - МАЛКО!Както се казваше в логото на една фалирала банка - Клиентите са ни СКЪПИ...
34
5
 
10
 
! Отговори
Говедариъл риалити преди 3 години
Русофил е термин, с който говедарските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните американски имперски интереси. Русофил е всеки, който е против маниакалната идея, че американците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофил е всеки, който не споделя говеждото виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според такива като теб целия свят, освен говеждите слуги е "русофилски"
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44"Ъхъ. Русофоб просто е човек, който не е наред. А и вменените от вас ценности на руската нация въобще не се доближават до истината. По света има разни фони, фили и т.н., но само у нас има фоби. Това да мразиш цял народ не е проява на здрав разум."Няма такова нещо като "русофоб". Има нормални хора, а има и русофили.