Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан

Анкара щяла да защитава справедливата кауза на Баку
6 окт 2020 18:15, Елка Василева
341
Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан
Снимка: архив, БГНЕС

Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан и неговата справедлива кауза, обеща турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Баку, където е на работно посещение днес, съобщиха турски медии.

Чавушоглу говори на съвместна пресконференция с азербайджанския си колега Джейхун Байрамов. Преди това той се срещна и с азербайджанския президент Илхам Алиев.

Турският външен министър обясни на пресконференцията, че посещението му е проява на солидарност с Баку на турската държава и народ. Той обеща, че Турция винаги ще подкрепя Азербайджан, "и днес, и утре", предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Обръщайки се към международната общност, Чавушоглу подчерта: "Нагорни Карабах е на Азербайджан", и я обвини, че не е предприела никакви конкретни действия за изтеглянето на Армения от тези територии независимо от резолюциите на ООН.

Още по темата

Според Чавушоглу е несправедливо Армения и Азербайджан да бъдат поставяни на равна основа, защото това би значело "възнаграждаване на окупатора". По думите на турския министър правото е на страната на Азербайджан и следователно той трябва да бъде подкрепен.

Турският външен министър смята, че дори и в случай на прекратяване на огъня, за каквото всички призовават, нещата отново ще се върнат постарому.

"Международната общност трябва да види, че това вече няма да продължава по същия начин", изтъкна Чавушоглу, имайки предвид положението в Нагорни Карабах.

Министърът подчерта, че Турция ще продължи да разяснява пред света справедливата кауза на Азербайджан и да я защитава.

"Притисната, Армения започна да напада мирни селища. Това е престъпление срещу човечеството, знак за безпътицата, в която е изпаднала Армения", заяви още той.

Азербайджанският министър на външните работи Джейхун Байрамов на свой ред обвини Армения, че има "терористичен манталитет", предаде Анадолската агенция.

"Държавата Армения има терористичен манталитет. Тя няма червени линии в постигането на целите си", заяви Байрамов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия изяви желание да купи дронове от Турция. Интересно защо не купуват отдругаде, пък точно от Турция.Украйна преговаря закупуването на 48 бройки бройки Байрактар ТБ-2 и 12 контролни центъра за тях. Интересно, защо тези хора искат непременно да турски дронове?
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 202 БСИскат в Европа Турция ,защото някога са били до Австрия и Украйна и за тях където има мюсюлманско население е Турция ,прозират плановете им отдалеч за по проницателните хора.
142
3
 
4
 
! Отговори
До ХА ха хааааа преди 3 години
Айнщайн НИКОГА НЕ СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С ОРЪЖИЯ, ЗАЩОТО Е УБЕДЕН ПАЦИФИСТ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕРДОГАН.
141
5
 
5
 
! Отговори
Yavuz Selim преди 3 години
Пък и няма нужда да се превзема. Той сам ще се срине.А, Ганььо, пак ще чака от само себе си, както е чакал някой да го освободи. И сега така, само щяло да си падне. Като топките на коча, клатят се и ганььо ги чака да паднат, ама пусти не падат.
140
2
 
8
 
! Отговори
Гр преди 3 години
турция разпали конфликта преди да си намеси всичко беше мирно турция трябва да си понесе вината
139
1
 
6
 
! Отговори
БС преди 3 години
Стойте си там и забравете за Европа, какъв ви е проблемът бе хора?
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей глупциВие май не разбирате колко опасно нещо е войната ако в един конфликт се намесят 2-3 големи сили и ето ви я световната война а от това по страшно няма при съвремените оръжия. Това не ви е гражданската в Сирия в Европа има ли война става световна.
137
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 195А ха, ей ти Истанбул! На кой му стиска да дойде да го превзема! Нищо, скоро всичките ви мераци ще отминат, и за Арарат, и за Истанбул. Мераците ви ще бъдат излекувани барабар с хемероида ви, споко рая!!
136
2
 
3
 
! Отговори
БД преди 3 години
До 196:Мога ли да знам защо искате да идвате в Европа?
135
4
 
2
 
! Отговори
Yavuz Selim до БС преди 3 години
А и да върнат Константинопол на гърците.Ами вместо да пишеш тук, *** им го кажи , бе птворко. Защо трябва все да ви се връща нещо? На тях да не им е даден на тепсия? Защото осъзнаваш, че сами няма как да си го вземете, нали? На готово да ви го дадат, силите няма да ви стигнат байраците да свалите и смените, разбираш ли го това. Става въпрос за народ, който ляга пред танковете. Не са форумни драскачи или такива, дето като стане напечено не можеш да ги намериш. Понял?
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не обръщайте внимание на хахото ,игнорирайте не му отговаряйте не му слагайте и минуси!!!
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 185Чети бе гомнньо, проучи нещо по темата преди да почнеш да грухтиш компетентно по темата. Ако акъла ти сгига да го знаеш ингилизския, напиши на гугъла turkish laser systems и виж какво пише там! Аман от зарзаватчии-иддиотти, специалисти по кондензатори и диоди!
132
2
 
3
 
! Отговори
H20 преди 3 години
Това което прави Турция си е чиста проба разпалване на етно-религиозни конфликти и не е ли същото ,което правеше и Хитлер, а именно смяташе ,че само арийската раса е достойна за живот и искаше всичката земя само за него..Но да не стане така Турция да подписва нов неизгоден севрски договор ,дано не стига до там ,защото ако има голяма война и България ще пострада неминуемо!
131
5
 
4
 
! Отговори
БС преди 3 години
Аз лично смятам, че турците трябва да си отиват зад Босфора и там да си пряват каквото искат, дори империи, в Европа не ги искаме.А и да върнат Константинопол на гърците.
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 174Много опасна риторика използваш ,но не забравяй ,че има 900млн. хиндуисти ,2млрд. будисти един куп атейсти и всички християни.И въобще защо обръщате всичко на религия това си е политически въпрос.
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 177В коя библия пише това? В момента има над 80 различни библии, та коя точно го пише това нещо?
128
3
 
3
 
! Отговори
БС преди 3 години
До анонимен 158;Провери пак или образованието не ти е достатъчно, приложи факти, знаеш много добре че там ( в Китай) много подтъжници на Исляма отиват в лагери да се дообразоват, аз ги разбирам китайците.
127
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНедей така бе човек, на *** бушоните ще се изтърбушат. Остави го дживоттното да си вярва че като създатели на компота ... компютъра, Правец е най-напредналата технология в света.
126
6
 
1
 
! Отговори
Othman преди 3 години
Бъдещето принадлежи на Исляма, това е казано и в Корана. Вече има ясни знаци. Турция трябва да търси подкрепа за каузите си в целия тюркски свят. Ето Киргизстан се събужда. Само тюрките обединени ще решат световните проблеми - Палестина, уйгурите, Йерусали, Бейтуллах, след диктат на рода Сауд. Всичко това са османски земи. А Русия е гигант на глинени крака, който е време да даде свобода за народите взел за заложници - татари, башкири, тува, толкова са много.
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 169Е и, и аз това съм казал че признават католицъзма, затова си имат католически колеж. Ти къде си видял православна църква в Китай? Или просто не знаеш каква е разликата между католицизма и православието?