Асад: Ердоган е главният подстрекател за Нагорни Карабах

Турция отрича да изпраща сирийски наемници да участват в боевете
6 окт 2020 12:19, Елка Василева
59
Асад: Ердоган е главният подстрекател за Нагорни Карабах
Снимка: архив, БГНЕС

Сирийският президент Башар Асад каза, че турският му колега Реджеп Ердоган е "главният подстрекател" за новото разпалване на конфликта за Нагорни Карабах, предаде Ройтерс.

В публикувано днес интервю за РИА Новости Асад посочи, че бойци са прехвърляни от Сирия в Нагорни Карабах. "Дамаск може да потвърди това", заяви той.

Още по темата

Турция и Азербайджан отричат твърденията на Франция, Русия и Иран, че Турция изпраща сирийски наемници, които да участват в боевете в Нагорни Карабах, избухнали на 27 септември.

Насилието между азербайджанските въоръжени сили и арменските сепаратисти, които контролират отцепилата се азербайджанска област, ескалира до най-смъртоносното си равнище от 90-те години на миналия век.

Боевете засилиха международното безпокойство, че в конфликта може да бъдат въвлечени регионални сили, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Турция изрази солидарност с Азербайджан, а Армения има отбранителен пакт с Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 3 години
Крадеца вика дръжте крадеца асад агата ни лук ял ни мирише
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ердоган главен тартор на джихадистите ли е?"Нетаняху е главния тартор на джихадистите но ердоган и той ги ползва за свои цели от време на време.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сирийският президент Башар Асад каза, че бойци са прехвърляни от Сирия в Нагорни Карабах. "Дамаск може да потвърди това".Франция, Русия и Иран твърдят, че Турция изпраща сирийски наемници да се бият в Нагорни Карабах.Какво значи "сирийски наемници"? Туркомани-джихадисти от Идлиб ли?Ердоган главен тартор на джихадистите ли е?
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе атлантици, Асад още ли изживява последните минути на "кървавия си режим" ха..хааа . Май руското ВКС ви поохлади страстите ха..хаааа
50
0
 
8
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Да, Асад се пребори с всички и ИДИЛ и всякакви други десетки знайни и незнайни групировки и с НАТО също. Но това стана благодарение основно у на руските ВКС. Инак отдавна да го нямаше и него
49
2
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
А от арабските лидери ,само Асад излезе истински мъж. Нито Саддам нито Кадафи, никой не успя да се пребори с американците. Асад успя и срещу американците и срещу терористите и срещу турците да устои ,макар че Сирия не е голяма и мощна държава. Е да не забравяме и помощта на руската армия.
48
2
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Много кръв има по ръцете на Ердоган. Сирийска кръв ,кюрдска ,либийска , египетска сега и арменска. И турска също. Господ да го съди, и дано му съкрати дните.
47
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Може да не сте съгласни с пост #38, но путин е предател на руския народ.Както заради турция, така и заради ес.
46
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ми Асад да удря сега!
45
2
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
До Ястреб ОсманлиятаЗащото няма какво да ги правят и защото това са войници с голям боен опит. Също по този начин с действия показват, че участват, защото всеки може да дава акъл от страни.
44
5
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До ШломоАх Шломо ах, бедничка ти е фантазията да си представиш какъв неокастрен ви чака и вас ...
43
8
 
5
 
! Отговори
Шломо преди 3 години
Турция може да бьде спряна по всяко времено за сега наблюдаваме колко далеч иска дастигне и ще и отговорим но няма да знае кьде е.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има оранжева революция и в онзи район щом предхождащите събития са сблъсъци с представетели на сбрани демократични сили също както започна или бе в Сирия от което някой ще пострада като дългосрочна неразбория с ограбване на богати райони по някакъв проект за който финансирането първо отива за спор,а след туй за бой,а какво остане за нещо друго по възстановяване и изграждане защото трябват пари по допълнителни работи което си е схема.
41
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън арменците от Карабах, руснаците от Украйна и Крим, албанците от Косово, гърците от беломорието. Това са законните територии на държави.
40
7
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Димитрис СтавросКомшу, по Фнимателно с това Узо бе човек. Виж арменчо като прекали с коняка какво му се случва. И ти Фнимавай с Узо'то, после да не лежиш по лице на операционната маса със слаба надежда се молейки може би хирирзите ще могат да го зашият ...
39
13
 
7
 
! Отговори
Димитрис Ставрос преди 3 години
ЦЯЛА ТУРЦИЯ Е НАША ГРЪЦКА ИЗКОННА ЗЕМЯ НА 10 000 ГОДИНИ !..ИМЕТО НА ЗЕМЯТА Е АНАТОЛИА = АСИА МИКРИС = МАЛКА АСИА .МНОГО СКОРО ЩЕ ИМАМЕ ОБЩА ГРАНИЦА С АРМЕНИЯ , С КАВКАЗКИТЕ ПЛАННИНИ , И С ВЕЛИК КЮРДЕСТАН .ГРУЗИЯ (ГЕОРГИИА) Е СЪЩО ИЗКОННА ГРЪЦКА ЗЕМЯ, ГРУЗИНЦИТЕ СА КАВКАЗКИ ГЪРЦИ .
38
13
 
14
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
Много глупости сте изръсили тука бря! Турция била пращала наемници в Азербейджан да се бият в Карабах! Брей брей брей брей! И защо да праща чужди наемници, когато азербейджанската армия, която е обучавана и екипирана от Турция! мачка арменчовците като валяк бубулечки на горещ асфалт?! Ако кажете че Армения праща наемници в Карабах ще е правилно, защото точно това го пише дори в арменската преса! Още преди два дена имаше новина за група от 800 гърци, отиващи в Карабах да воюват.
37
11
 
7
 
! Отговори
Руснаците са виновни преди 3 години
Ако само след 7 месеца ембарго върху Турция ( заради сваленият руски самолет над Сирия), и ако руснаците не се продадоха заради една тръба с газ към Турция ( Турск. поток). сега можеше там да има друг президент а не Ердоган и историята и настоящето на съседите и да бъде различно.
36
13
 
29
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Голям си ,Башар !!! Продължавай да мачкаш ислямистките плъхове !!!!!
35
8
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ИМА ВРЕМЕ ДО ЗИМАТА !НЕМА ДА ВИ БИЕМЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААТЪКМО С ВОДНОТО ОРЪДИЕ , ШЕ ПОЧНЕМЕ ДА ВИ "ОСТЪКЛЯВАМЕ" НА СТУДА!НАЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ ПОЧУВСТВАТЕ , КАТО У "БРАТСКИЯ СИБИР"??!