Путин откри завод за лекарства срещу COVID-19 в Сибир

Русия има рекорден брой заразявания и смъртни случаи от коронавирус
Обновена: 26 ное 2020 16:41 | 26 ное 2020 16:22, Анисия Иванова
117
Путин откри завод за лекарства срещу COVID-19 в Сибир
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин откри днес фармацевтичен завод в Сибир за производство на лекарства срещу COVID-19, в момент, когато страната регистрира рекорден брой нови заразявания и смъртни случаи от коронавирус, предаде Ройтерс.

При откриването Путин направи изявление по видеовръзка, като каза, че заводът ще произвежда лекарства срещу COVID-19, както и медикаменти за туберкулоза, диабет, хепатит и други заболявания. "Хората имат нужда от тези лекарства. Те се нуждаят от тях буквално всеки ден", заяви той.

Русия регистрира рекордните 25 487 нови заразявания с коронавирус и 524 смъртни случая за последното денонощие - най-високото ниво от началото на пандемията.

Контролният орган по здравеопазването Росздравнадзор заяви, че в някои райони на Русия свършват болничните легла за пациенти с COVID-19. Властите в Москва, където бяха отчетени 6075 нови заразявания, удължиха до 15 януари препоръчителната самоизолация за хора над 65-годишна възраст и такива, които са във високорискови групи.

Компаниите, на които беше наредено поне 30 процента от персонала им да работи дистанционно, трябва да продължат този режим до средата на януари, каза кметът на руската столица Сергей Собянин. По думите му здравната система на града е подложена на натиск, но все още е в състояние да се справи с наплива на пациенти с COVID-19.

"Специалистите смятат, че при тези условия няма нужда от въвеждане на допълнителни ограничения, но премахването на мерките, които вече са в сила, би било прибързано и безразсъдно решение", заяви той.

От началото на пандемията Русия е отчела 2 187 990 заразявания с коронавирус и е на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия, а регистрираните смъртни случаи са 38 062. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
16
 
! Отговори
обективен преди 3 години
500 починали при точно 20 пъти по-голямо население от България. Приравнено към нашите смъртни случаи трябва да са 3600 . Рекордите правим ние,не Русия.
79
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин да открива повече Колхози. Да правят лютеница , да изнасят продукти. Омръзнаим на хората да ядат тая руска салата и да пият тая водка. Да пуснат нещо ново.
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя дребния така им е взел страха че денонощно ревът срещу негоа заедно с тях и слугите имда си гледат президентите на краваристан дето са обикновен куклен театър от които нищо не зависи-. и играят каквото им напишат банкеритеа демокрацията е за наивниците- няма ли да ви светне най-после
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ех нещастен народ умирате по стълбите на болниците и сте тръгнали да обсъждате путин тия дето ги пускат материалчета знаят че сте прсти и ще сде хванете да плюетебез да мислите за собственото си положениеако путин беше елцин - пияна *** на американците - една дума нямаше да чуете за негоама сега шорош пропагандта всеки ден ви дава възможност да се празнитепо темата путин и русия- идокато сепразните ви празнят джобовете и си висите по стълбите на болницитекажете нуща за нашия хал
76
7
 
6
 
! Отговори
А Спутник когда ?! преди 3 години
А завод за производство на прослулата вече , но непроизвеждаща се ваксина Спутник кога ?!
75
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Селяни прости , това си е чисто военно химическо и биологично оръжие КОВИД, което е създъдено по изкуствен път, никой не изгражда антитела, и ваксина не помага!Сега Байдън ще консолидира всички провинции за война с Китай!!!Това е Трета Световна Война, защото китайците се изгавриха с Новият Световен Ред, и показаха на американци, англичани,немци,французи и руснаци, че ще бъдат обслужващ персонал на Великият Мъдър Непобедим Всемогъщ Дракон!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като че ли в България няма рекорден брой заразени
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става в Хабаровск?Путин се прави, че такъв град няма.Ас ваксина ще се уредим - по-хубава от руската, която е ветеринарна.
72
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
И с какво помага ваксината, след като аз два пъти прекарах коронавируса и не съм изградил имунитет???Това е един надут балон и пропаганда, с която се целят други геополитически средства!!!Това е борба между ционистите и Китйския Древен Мъдър и Вечен Дракон, а вие сте жертнвените агънца, които ще изгорят по пътя на световното господство!Русия е ционистка провинция, както и САЩ и ЕС!!!Агент Хектор Барион!ЦРУ!!!
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боби е прав. Колкото и да е странно, руснаците имат сериозен недостиг на работна ръка. Това е и основната причина да започнат да развиват масово автоматизация. И все още да си внасят украинци. И украинки естествено. Все някой трябва да работи на улиците.
70
6
 
9
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Придурки, вы не расстраивайтесь - мы своей вакцины вам не дадим. Вас будет вакцинировать Эрдоган - он большой специалист. Чакай
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не открива никакви заводи, строи само пътища със собсвени пари които Брюксел ни връща от вноските за да минава военната техника на НАТО при война с Русия. И два милиона българи мият улиците и слугуват на запад защото заводите в България бяха затворени.
68
4
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен И децата ми са във България и аз също .А ти кажи как е времето във миризливата кравария .Много природни бури са ги налегнали ,пък и подземен Фулкан се е активирал и въпрос на време е да унищожи държавата на мракобесието .
67
3
 
8
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен моят некролог ще виси където трябва ,а не по дърветата на такива *** като теб .И във случая ти искаш смъртта на възрастните хора .Не аз ти мислиш злото на хората които не съгласни със твоят мироглед .И затова такива като теб без време отплуват към мрака .
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До usaфобНякви бачкатори присъждат някаква си награда на милиардер.Забавно е.
65
13
 
5
 
! Отговори
Руски говеда преди 3 години
И къде е реалната продукция да я видим? Или клоуна путин пак прави цирк за ***?
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Не съм виждал, ама твърдят че в русия аналгинхинина не е забранен.И както виждаш не им помага особено много.А в ЕС е забранен, защото се твърди, че причинява глухота.
63
5
 
2
 
! Отговори
usaфоб преди 3 години
в страни от темата:Давинова премия се присъжда на Тръмп в категория "най-кратък инкубационен период":):)
62
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Въй?Верно ли?Сигурно и за СПИН помага?
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен ФронтА твоят некролог къде искаш да виси?А русофилска гнус?