Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници

Руски опозиционни лидери настояха за санкции срещу Путин
27 ное 2020 20:04, Елка Василева
296
Навални в ЕП: Руските власти да се третират като банда престъпници
Снимка: БГНЕС

Руските опозиционни лидери Алексей Навални, Владимир Кара Мурза, Владимир Милов и Иля Яшин настояха санкциите срещу Русия да бъдат насочени директно срещу президента Владимир Путин и неговия кръг от олигарси. Това стана по време на виртуален дебат във външната комисия на Европейския парламент, предаде БНР.

Като заяви, че отравянето му няма да е нито първата, нито последната атака срещу политическите противници на режима, Навални подчерта, че е време да се изработи нова стратегия към Русия.

"Руските власти трябва да се третират като банда престъпници", бе категоричен той.

„Просто поставете на прицел конкретен олигарх - всеки, отляво и отдясно, мразете ги! Досега не сме видели реални опити олигарсите да бъдат поставени на прицел. Усманов, Абрамович - назовавайте ги с имената им!  Когато руският народ разбере, че Европа ги държи настрани от Европа, по улиците на Русия ще започнат тържества“, каза Навални.

Още по темата

"Най-късно след 10 месеца в Русия трябва да се проведат избори за Държавната Дума. По това време би трябвало да бъде разгърната широка предизборна кампания в целия политически спектър, но това няма как да се случи, тъй като на кандидатите на опозицията не е разрешено да се явят на тях", каза от своя страна Владимир Кара Мурза.

Той даде за пример отхвърлената 9 пъти молба на Навални да бъде допуснат до изборите. „Като чуете следващия път от медиите, които разпространяват кремълска пропаганда или от някоя друга медия на Путин на Запад, че той има широка подкрепа на Запад, просто задайте обикновения въпрос: "Ако наистина е толкова популярен, защо се бои толкова от свободни избори", каза Кара Мурза.

Руските опозиционни активисти призоваха ЕС да не зачита тези избори, тъй като те няма да бъдат честни.

Владимир Кара-Мурза, председател на фондация Борис Немцов и вицепрезидент на фондация Свободна Русия, участва във видео изслушването на Комисията по външни работи на Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Феновете на Бензиностанцията от 1917г. са в бъдеще време, това ще, онова ще. Да ама никога не става. Не се ли умориха от загуби и излагации. Най-смешно беше когато Путин обяви края на долара и предложи някаква валута обвързана с петрола. Само година по-късно един долар вече струваше 100 рубли хахаххаххахаха.
67
5
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До АнонименТова,което американците постигат с милиарди долари за оръжие,руснаците го нулират с милиони.Ами когато Печатницата спре?Тя всъщност няма да спре,просто няма да и приемат продукцията.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грохналата баба Европа.
65
4
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
а ЕС да е по-различен?Седи ми Меркел и ми разправя - цяла Европа да затваря ски курорите.
64
5
 
5
 
! Отговори
Hi EU преди 3 години
В България член на Европейският Съюз банди близки до властта преследват,унижават и убиват Българи защото критикуват Борисов,прокурор Гешев,Соколова и Джамбазки-Каракачанов!А вие си пишете за Русия!Шиз.ита ли сте какви сте незнам!?
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съвременна Русия" и ЕС възникват на практика едновременно. Русия се развива и върви напред, ЕС се разпада и затъва в политическа и икономическа криза.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66"Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот. Населението на САЩ и ЕС ще продължава да обеднява."Русия вече е притурка на Китай. Суровинен колхоз, какъвто руснаците винаги са били.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпленията в ЕС са от чиста наглост. А както знаем наглостта е естествения продукт безнаказаността .Затова и Сталин е разстрелвал хора с власт .Защо иначе тия хора ще съсипват народа .Трябва боко тиквата да влезе в затвора. Това се очаква от НПО тата ЕС и международните съдилища.
60
4
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Никой не иска с Русия:):):)Факт:):):)Всички на опашка за ЕС и НАТО:):):)Ние вече се отървахме слава Богу:):):)
59
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Стига с този алкаш. След Елцин в Русия няма кой да избере такъв за президент.
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците са комплексирани, защото Русия наскоро задмина Германия и вече е пета световна икономика оставяйки Германия след себе си.
57
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Навални беше опозиционен политически труп,който след специално мероприятие бе възкресен.Обаче възкресяването не е минало без странични ефекти и лаят му звучи доста фалшиво...Още едно зомби в американският арсенал.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60"Всяка професионална дискусия между Лавров и бившия гинеколог Урсула фон дер Лайен, както и с външния министър на Германия Маас, правист и "лаик" в германската политика, са празна загуба на време. Западните "елити" и "интелектуалци" просто се намират на друго, значително по-ниско равнище."Дъщерята на Лавров е американска гражданка. За получаването на паспорта й Лавров присъства лично в САЩ, като пристигна без фанфари на "частно посещение".ХАХАХАХАХХАХАХА
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До46САЩ може да харчат не 16пъти ,а 66пъти повече пари за въоръжение защото могат да си го позволят ,както и Китай.Къде са тръгнали водкаджийте да се сравняват с Великите нации!?
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот. Населението на САЩ и ЕС ще продължава да обеднява.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блатния елит на такова високо равнище да обясни защо една рубла струва две стотинки а руснаците бягат през глава от Рушия.
52
3
 
2
 
! Отговори
Ни тако, ни вако преди 3 години
Русия има по-лош проблем, отколкото изглежда - ако Навални и подобните му по някакво чудо изместят окопалата се мафия на "Кооператив Озеро" начело с Вовата, за обикновения руснак нищичко няма да се промени. Ще продължи все същата мизерия, корупция и ояла се некадърна бюрокрация. А иначе и Навални, и Вовата много ги бива по сладките приказки. Също като нашите бандюги на власт в Тиквостан.
51
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вовата вече не смее и да погледне към България:):):)Шубе го е и му е къса .....А ние безпощадно гоним от страната Руските шпиони:):):)Решетников повлече крак и след него заминаха още няколко:):):)
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е една провалена държава с огромни претенции. Да си ядат атомите!
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка професионална дискусия между Лавров и бившия гинеколог Урсула фон дер Лайен, както и с външния министър на Германия Маас, правист и "лаик" в германската политика, са празна загуба на време. Западните "елити" и "интелектуалци" просто се намират на друго, значително по-ниско равнище.