Русия с ответни санкции срещу Германия и Франция заради Навални

Поздравления за победителя от вота в САЩ - след официалните резултати
12 ное 2020 16:29, Елка Василева
84
Русия с ответни санкции срещу Германия и Франция заради Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е приела и скоро ще обяви ответни санкции срещу Германия и Франция във връзка със случая „Навални“. Това съобщи руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руски и акредитирани в Москва чуждестранни журналисти.

„Доколкото санкциите на Европейския съюз във връзка с Навални засягат пряко ръководни служители от администрацията на президента на Русия, нашите ответни санкции ще бъдат огледални“, посочи Лавров, цитиран от БНР.

Той уточни, че мерките ще бъдат насочени срещу ръководни служители в администрациите на лидерите на Франция и Германия.

Още по темата

Руският министър на външните работи отговори и на спекулациите за евентуално присъствие на турски миротворци в Нагорни Карабах. Той беше категоричен, че в района на конфликта ще бъдат разположени единствено руски миротворци.

Турски военни ще има само в центъра за контрол на примирието на територията на Азербайджан, където ще си сътрудничат с руските си колеги.

Лавров коментира и президентските избори в Съединените щати, като подчерта, че Русия ще поздрави победителя след обявяването на официалните резултати. Той допълни, че не очаква промяна в курса на Вашингтон спрямо Москва при евентуална победа на Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Лукашенко преди 3 години
Да ама онзи ден баба Меркел и Макарон ревнаха че санкциите на Русия са необосновани и много строги . Ами каквото повикало това и дошло . Хайде сега Франция и Германия да се сърдят на себе си ,те си мислеха че Русия ще им клекне и ще ги моли да си отменят санкциите .Само че не са запомнили уроците по история че Руснак не моли за нищо враговете си .Той ги бие по мутрите англосаксонски и ги гони до дупка до тяхното леговище .
71
2
 
0
 
! Отговори
Марков преди 3 години
Явно се вижда, че Навални е отровен. Иначе не би говорил за ответни мерки, а и израза на лицето му го издава. Путти.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1999г. в Лондон англичаните отровиха Литвиненко, но приписаха вината на Русия. Въпреки многото искания до днес на Русия не е предаден смъртния му акт и акта от аутопсията, т.е "де юре" той още е жив. Няма и да ги дадат, защото ще лъсне истината. Ако се прегледа списъка на загадъчно починалите хора за 20-ти век в Англия те са около 50 и там е нашия Георги Марков. В този списък има над 15 руснака. Интересно защо те избират да се самоубиват в Англия и все при "неизяснени обстоятелства".
69
3
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Руснаците забранили на германците да си обръщат еврото в рубли и да ги държат в руски банки, както и да имигрират в Русия.И сега милиони германци не спиртат да плачат "Бащице Путин! На кого ни остави! Да се мъчин в тая проклета Германия и това скапано евро, когато със 1000 евро в Русия ставаме милионери!
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиНеграмотен си, но яко. Осведоми се за инцидентите с новичок при експерименти с вариантите му. Приказките за "убива за секунди" са на неграмотен. Зарина не е ли БОВ. Какво стана в Токийското метро, знаеш ли?
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, рушитата ползват като за начало новичок и Полоний.
66
1
 
6
 
! Отговори
към 68 преди 3 години
РФ изнася минерални торове. С цел да спре развитието на Русия, колективният запад въвежда нови и нови санкции, а Руската Федерация продължава да развива и разширява системния стратегически процес насочен към осъществяване на дълбока преработка на природните ресурси вътре в страната. Кремъл реализира мощен промишлен клъстер, който ще съдейства за реализацията на прехода от износа на изкопаеми суровини, към продажбата на дълбоко преработени продукти с восока добавена стойност на външния пазар.
65
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До продължение от 62От 3 години Русия е на първо място по експорт на зърно, а тази година изнесе на външния пазар близо 6 млн. тона слънчогледово масло.Като им резнат износа за Русия на семена, торове, препарати и резервни части за комбайни и селскостопански специализирани машини и отново ще въведат купони за хляб в Магучая и Непабедимая.
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зная им на Русия ответните санкции. За Макрон и Франция, погром на жълтите жилетки по улиците на Париж. За Германия поредното изнасилване на бяла хубава германка от кривозъби араби.
63
4
 
1
 
! Отговори
Хак им е преди 3 години
Ха така, край с износа на yшaнки, вaтeнки, балалайки и матрьошки за САЩ. Нека да *** от студ и дефицит на руска култура. Като не знаят да целуват ръка, да целуват ***.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До продължение от 62И СЕСЕСЕРЕ е бил зърноколонка.Не се фимирай!
61
5
 
3
 
! Отговори
продължение от 62 преди 3 години
От страна-бензиноколонка Русия постепенно, но уверено се превръща в страна-зърноколонка, в страна-маслоколонка ... От 3 години Русия е на първо място по експорт на зърно, а тази година изнесе на външния пазар близо 6 млн. тона слънчогледово масло, влезе в десетката на най-мащабните производители и износители на захар като изпревари Куба и спечели над $1 млрд от продажбата на месо и $50 млн от продажбата на колбаси на външния пазар. ЭкоНива е най-мощният производител на мляко в Европа.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да си оправят държавата, да си нахранят народа"--------------------------------------Пиндостан с неудоволствие призна господството на Русия на световния пазар за пшеница. Русия изнася пшеница в над 100 държави. Към 15.10.2020 г. Русия събра 129,5 млн. т. зърно - втори резултат след 2017 г.Към 15.10.2020 г. износът на продукцията на АПК състави $20.7 млрд, а до края на годината ще достигне $27 млрд.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да си оправят държавата, да си нахранят народа."---Изпълнявайки европейската санкционна политика, немските производители на газотурбинни двигатели /ГТД/ отказаха на руснаците доставката им. Руските инженери и конструктори за няколко години създадоха свой ГТД с мощност 110 мВт и КПД=36%. По производителност руската турбина практически не отстъпва на немската /КПД =36,4%/, но габаритите и масата й са значително по-малки и цената й е в пъти по-ниска. Днес Русия разработва ГТД 170 мВт.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия и Франция цари шок и ужас в очакване на санкциите. На кои хора ще се забрани влизането в Просия?
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега великата Рус ще спре износа на брезови клонки и шишарки за Франция и Германия.
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя защо дъщеря му е американска гражданка и живее в САЩ, а не в Комсомолск на Амур?
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше, ама не си.
54
4
 
10
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Ако бах на местото на..... бих си отзовал посланниците от всяка "нагла" държава, която си позволява да налага санкции на Великата Рус!
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше му накривят на капата на Вова.