Кремъл: На Запад Русия не е на мода, защото става твърде добра

Отношението към руската ваксина свързано с конкуренцията
19 дек 2020 14:30, Елка Василева
104
 Кремъл: На Запад Русия не е на мода, защото става твърде добра
Снимка: архив, БГНЕС

Отношението на Запада към Русия и ваксината й срещу коронавируса "Спутник V" е свързано с въпросите на конкуренцията. Това мнение изрази Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, в интервю за филма на Наиля Аскер-заде за телевизия "Россия-1" "Опасният вирус. Първата година", предаде ТАСС.

"На Запад Русия като цяло не е на мода. И не защото е лоша, а защото става твърде добра", каза Песков в отговор на въпрос защо появата на руската ваксина срещу ковид не беше еднозначно посрещната на Запад.

Песков подчерта, че всичко това е свързано с конкуренцията, тъй като пускането от Института "Гамалея" благодарение на по-ранни разработки ваксина "Спутник V" е било "заплаха от гледна точка на конкуренцията за най-големите производители" в чужбина. "Всичко е много просто: конкуренцията невинаги е добросъвестна", каза говорителят на президента Владимир Путин.

Още по темата

На 11 август Русия първа в света регистрира ваксина срещу коронавируса - разработката на Центъра "Гамалея" към министерството на здравеопазването, наречена "Спутник V". След това беше регистрирана още една ваксина - на Центъра "Вектор" към Роспотребнадзор. В скоро време е възможно да бъде регистрирана и трета руска ваксина, създадена от Федералния център за изследване и разработване на имунобиологични препарати "М. П. Чумаков" към Руската академия на науките.

В разговора за филма Песков не пожела да коментира версията за възможно изкуствено възникване на вируса. "Аз не съм специалист и не мога да отговоря на Вашия въпрос", заяви той. "Макар че, честно казано, живеем във време, в което и нищо не е невъзможно".

На голямата си пресконференция на 17 декември руският президент Владимир Путин каза в отговор на въпрос за произхода на вируса, че има много слухове, но няма никакво потвърждение на обвиненията срещу когото и да било.

Планира се срещу коронавируса да бъде ваксинирано около 60 процента от пълнолетното население на Русия, заяви министърът на здравеопазването Михаил Мурашко в същия документален филм на руската държавна телевизия. Той добави, че страната му разполага с достатъчно производствени мощности за осигуряването на Русия с ваксини и изрази увереност, че руската промишленост ще се справи с тази задача.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
12
 
! Отговори
малко факти преди 3 години
Много е добра да. БВП/ч в Русия за 2019 е 9700 долара, което е дори по-малко от България. Направо цъфти от прогрес и благоденствие.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tрола иска да представи украинските фалшификати за руски. Льольо, у нас се внасят укропитешки спагети, панска майонеза без яйца, няколко вида мая, смесен пчелен продукт с китайски мед, ей това се внася от крайната като "храна".
27
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е добра Русия...И затова всяка година няколко хиляди я напускат, за да отидат в лошия запад :)))))))))))))))))))))))))))) Пожелаваме на Русия все така добра да бъде :))))))))))))
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра в смидъл, че добре започна да си оценява и пази богатствата, а ония айдуци грабители поробители от запад останаха ксто медузи на сухо в много направления. Като не залитаме нито по едните, нито по другите, ще видим ясно картинката. Окей?
25
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 Руският винаги го е имало. Френският се ползвал от времето на Османската империя. Османлиите и тяхната висока порта сключват заеми с французите, французите им дават пари и оръжия. После тези оръжия са използвани срещу българите и руснаците.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Леко си минал: да разбереш каква стока са руснаците само с един пакет спагети .... има къде по-страшни начини да го разбереш.
23
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред 10 тина дни купих от хранителни стоки три минутни спагети. За по-бързо приготвяне.Бяха отвратителни и отидоха в кофата за бок....лук.И се зачетох на опаковката кой произвежда това нещо. За мое огромно учудване - маде ин Русия.Ами това е Русия днес. Просто качество като за колхазници.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23"20 ти си малoумен. В Люксембург кой работи?"Имам само един въпрос: защо си неграмотен, но устат?
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Брекзит английският трябва да бъде премахнат от ЕС.
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Руския ни го натресоха комунистите. България е била естествено франкофонска държава преди Комунизма.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запетайката е само пред "въпреки че", а не и пред "че" в тоя случай.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натресоха ни 30 часа седмично английски вместо руски, оправдаха се с нато и с Костов, мангaла, който разби вратата на парламента, сложиха визи, сега гонят дипломати, после защо било така.
17
14
 
12
 
! Отговори
Пинокио преди 3 години
Руснаците могат да живеят и бе да ядат... само на водка. Но без да лъжат не могат да съществуват!
16
9
 
14
 
! Отговори
до обяснявам. преди 3 години
Същото прави и Русия.Тя е една империалистическа държава, въпреки, че обвиняваше Запада за това.Западът освен колонии има и работливо население.Колко технологии подари и продаде Запада на Русия миналия век? Всичките бяха съсипани.И леките им коли и шевните машини са изкопирани западни технологии, но са много по-грозни и некачествени.Днес е същото.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16В Европа няма нито една монархия с основно участие в политиката или икономиката на съответната държава. Неграмотен си.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са казали дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо. Тролщините ти няма да ти помогнат да поумнееш. Половин европа е монархии, женени по сметка, това как ще го обясниш? Как ще обясниш и че по цял ден набиваш едно и също за няколко цента и торба с лъжи и злоба. Хапчета?
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбяснявамПреди да седнеш да "обясняваш" трябва да си грамотен, а ти не си.
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът вече не е на мода никъде.Прекалено много зло донесе на света.СССР и Русия така и не разбраха, че не могат да налагат насила идеологията си, особено когато носи само концлагери и глад , и голи обещания за светло бъдеще.А днешните управници на Русия са точно от тези среди, които налагаха на народите своята идеология насила.НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ. да се прочетат коментарите в руските сайтове и да се разбере, че Русия далеч не става добра, точно обратното и затова републиките бягат.
11
12
 
13
 
! Отговори
Обяснявам преди 3 години
Специално за 9- прехваления Запад дължи днешното си благополучие на заграбване на земи, робство, експлоатация на колонии, войни и всякакви престъпления срещу по слаби народи, включително българският. Така че- да крадеш от престъпник не е престъпление.
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох БожееееВсеки втори руснак под 30 години иска и се маха от болшя ***, те ми били добре...Защо в нашата фирма вече имаме 2 руснака избягали от путешкият рай?