Кремъл: На Запад Русия не е на мода, защото става твърде добра

Отношението към руската ваксина свързано с конкуренцията
19 дек 2020 14:30, Елка Василева
104
 Кремъл: На Запад Русия не е на мода, защото става твърде добра
Снимка: архив, БГНЕС

Отношението на Запада към Русия и ваксината й срещу коронавируса "Спутник V" е свързано с въпросите на конкуренцията. Това мнение изрази Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, в интервю за филма на Наиля Аскер-заде за телевизия "Россия-1" "Опасният вирус. Първата година", предаде ТАСС.

"На Запад Русия като цяло не е на мода. И не защото е лоша, а защото става твърде добра", каза Песков в отговор на въпрос защо появата на руската ваксина срещу ковид не беше еднозначно посрещната на Запад.

Песков подчерта, че всичко това е свързано с конкуренцията, тъй като пускането от Института "Гамалея" благодарение на по-ранни разработки ваксина "Спутник V" е било "заплаха от гледна точка на конкуренцията за най-големите производители" в чужбина. "Всичко е много просто: конкуренцията невинаги е добросъвестна", каза говорителят на президента Владимир Путин.

Още по темата

На 11 август Русия първа в света регистрира ваксина срещу коронавируса - разработката на Центъра "Гамалея" към министерството на здравеопазването, наречена "Спутник V". След това беше регистрирана още една ваксина - на Центъра "Вектор" към Роспотребнадзор. В скоро време е възможно да бъде регистрирана и трета руска ваксина, създадена от Федералния център за изследване и разработване на имунобиологични препарати "М. П. Чумаков" към Руската академия на науките.

В разговора за филма Песков не пожела да коментира версията за възможно изкуствено възникване на вируса. "Аз не съм специалист и не мога да отговоря на Вашия въпрос", заяви той. "Макар че, честно казано, живеем във време, в което и нищо не е невъзможно".

На голямата си пресконференция на 17 декември руският президент Владимир Путин каза в отговор на въпрос за произхода на вируса, че има много слухове, но няма никакво потвърждение на обвиненията срещу когото и да било.

Планира се срещу коронавируса да бъде ваксинирано около 60 процента от пълнолетното население на Русия, заяви министърът на здравеопазването Михаил Мурашко в същия документален филм на руската държавна телевизия. Той добави, че страната му разполага с достатъчно производствени мощности за осигуряването на Русия с ваксини и изрази увереност, че руската промишленост ще се справи с тази задача.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад Русия като цяло не е на мода. И не защото е лоша, а защото е много лоша. С лъжи, закани и военщина не се става привлекателна сила.
8
9
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Къде е хубаво"Дъщерите ... синовете .."Изглежда само русофилите в България са такива канарчета, че не виждат реалността. Даже и идолите им не са толкова зле, въпреки че ежеминутно се занимават с червена пропаганда.Това налага да си зададем въпроса, русофилите в България особено тъ.пи ли са?:)))))))))
7
11
 
18
 
! Отговори
Къде е хубаво преди 3 години
Синовете на:Деса Радева - в САЩКурнелия Нинова - в САЩЗащо никой не отива да живее в Русия, а все бягат от там към Запада ;)
6
14
 
19
 
! Отговори
Къде е хубаво преди 3 години
Дъщерите:На Лавров - в САЩНа Брежнев - САЩНа Берия - в САЩНа Путин - в ШвейцарияНа бедните мужици - в Русия
5
9
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Защо наскоро синчето на Медведев стана гражданин на САЩ ...?Не ми отговаряйте :)))
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И най-смешното е, че Путин и сие и сами не си вярват. Като е толкова готино в Русия, защото децата им все в Европа ходят да учат? И защо Путин отказа да се ваксинира, с руската "супер ваксина"?
3
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти пак са прекалили с водката и боярришника :)))Ей, няма да поумнеят тия руски гни.ди
2
10
 
15
 
! Отговори
АА преди 3 години
Ваксината Спутник V се оказа ветиринарна ваксина и го установиха лекари. Затова и Израел се отказа с 200 от тази отрова.
1
12
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
"На въпроса на журналисти дали Путин вече се е ваксинирал с руската ваксина при "започналата ваксинация Песков отговори "Това не е възможно"Руснаците винаги лъжат и както обикновено ги хваща човек как го правят само ако проследи какво са говорили само преди седмици.