Задържаха Любов Собол, съюзничка на Алексей Навални

Властите твърдят, че тя е заплашила агент на ФСБ
25 дек 2020 18:11, Нели Христова
79
Задържаха Любов Собол, съюзничка на Алексей Навални
Снимка: БГНЕС

Съюзничката на руския опозиционен лидер Алексей Навални Любов Собол е била задържана след като полицията нахлула в дума. Тя е заподозряна в това, че е заплашила един от агентите, които бяха заподозрени в огравянето на Навални.

Кремъл многократно отрече каквато и да било роля в нападението над Навални, който все още се възстановява в Германия.

Според Фонда за борба с корупцията на г-н Навални (FBK), полицията нахлула в апартамента на Собол в 07:00 часа сутринта на Коледа и я отвела за разпит. Иван Жданов, ръководител на ФБК, заяви, че тя е разследвана за нарушение "с използване на насилие или заплаха за използване на такова", предаде агенция Франс прес.

Това се случва четири дни след като тя е отишла в дома на Константин Кудрявцев, член на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), когото Навални ппредни дни подмами в телефонно обаждане да разкрие подробности за атентата срещу него.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
15
 
5
 
! Отговори
резидент радеффф преди 3 години
Фигуранта на Дондуков сигурно мучи от кеф като чете новината
38
15
 
7
 
! Отговори
петата колона чао! преди 3 години
Комуничстическата сгaн в Русия слабо ме интересува, руснаците сами ще се оправят и с една контрареволюция ще прочистят страната от тази 100-годишна зараза. Нашата работа тук в България е да изловим слугите на Путин и да ги интернираме в трудови лагери, с тази задача можем да се заловим още сега.
37
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето се е изнервило доста, дали няма да го видим скоро пред Кремъл обесен с краката нагоре?
36
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собол е уважаван журналист и ареста и е очеваден пример за полицейска държава и погазване на свободата на словото. Ареста на известен разследващ журналист в една демократична държава би бил неприемлив. Направете си сами извода!
35
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА СЕ БОРИШ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ЧОВЕШКИ ПРАВА ВЪВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е КАУЗА ПЕРДУТА!СЪЩОТО Е И В СЕВЕРНА КОРЕЯ!------------ЗА ТАЯ СЛЕДВА ЗАТВОР И ОТРАВЯНЕ С НОВИЧОК ЩОТО Е ИЗПИТАНА СХЕМА!
34
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотална манипулация.В САЩ, Канада и Великобритания само ако заплашиш някого отиваш моментално в съда.И снимката ти става достояние на всички. Потърсете в Гугъл значението на думичката "mugshot", снимка направена в полицейското управление след като ти снемат отпечатъците и стояща в Гугъл търсачката докато сте живи.В тези държави ако заплашиш полицай или служител на реда отиваш на топло за 2 години най-малко.И защо въпросните държави искат в Русия да се заплашват полицаи без последствия?
33
6
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Като сте започнали да ни информирате за Третия Свят пуснете и по една новина за Гвинея-Бисау и Джибути.
32
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любов Соп-ол трябва да се радва, че се е разминала само със задържане. Ако в Щатите някой заплаши служител на ФБР, най-вероятно ще го застрелят.
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любов *** трябва да се радва, че се е разминала само със задържане. Ако в Щатите някой заплаши служител на ФБР, най-вероятно ще го застрелят.
30
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯ ЧОВЕК НА СВЕТА Е БАБИЧКАТА!! НЕЙНАТА ВЛАСТ НА ЗЕМЯТА Е БЕЗГРАНИЧНА ЩОТО ПОИСКА ЛИ УПРАВЛЯВА И ЕС И НАТО И ООН ЕДНОЛИЧНО! НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОСВЕН ДА ПЪЛНИ ЕС С ИСЛЯМИСТИ ЗА ДРУГО НЕ СИ ПОЛЗВА ВЛАСТТА!АКО БАБИЧКАТА ПОИСКА МОЖЕ ДА ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ГО ПРАЩА НА ТРИБУНАЛА В ХАГА ,КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ТОЧНО КАТО ОНЯ БИВШ СРЪБСКИЯ ЛИДЕР.------ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БАБИЧКАТА И ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА ПРИЯТЕЛИ КАТО ТОЙ И ДАВА ЕВТИН ГАЗ МНОГО ПО ЕВТИН ОТ НА ОСТАНАЛИТЕ В ЕС!
29
2
 
1
 
! Отговори
pianica преди 3 години
ha cestito-snejanka za koleda :ami tia v jenski zatvor li shte bude a ?
28
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 26Аве кретеноид, ако на Навалний на гащите имаше Новичок, смяташ ли, че ще може да ака?
27
12
 
9
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Нормално за тоталитарно феодална мафиотска държава. Нито са Великобритания,нито Канада,нито Франция или Германия.
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага в Сибир.Там ще влезе в правия път.
25
5
 
7
 
! Отговори
Гунчо преди 3 години
Във всяко стадо има мърш*а...!!!
24
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсилието на путинския режим - след провала с Навални кагебейците, хванати по долни *** се опитват с насилие срещу жена да си избият комплексите. Последни удари на кремълската змия, обвита със сяра и злост.
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е точно навални и тая очилатата? Блогери? Инфлуенсери? Общо взето нищоправци. Защо ни занимават с тях?
22
2
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
А ти защо повярва, че Любов е отишла точно в дома на Кудрявцев, че и да го заплашва?!?!?! Нонсенс безумен!!! Сигурно са я снимали и записали???ЧИСТО ОТМЪЩЕНИЕ. ДОМЪТ И СМЕТКИТЕ НА НАВАЛНИ СА ЗАПОРИРАНИ ОТДАВНА.
21
16
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦЕЛИЯ РЕЖИМ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е С ВЛЕЗЛИ В СИЛА МЕЖДУНАРОДНИ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ А ГЛАВАТАРЯ ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ЖИВ ОЩЕ САМО, ЗАЩОТО ФАЩ СА СТРАХЛИВЦИ КОИТО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОДПИСАНИТЕ ДОГОВОРИ!!!!
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чубурашку болния мозък е експерт по темите свързани с Русия,той ще ни обясни от до тази история