Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
10
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Правильно товариш.Какая прозорливость.Точно икономист е за тази длъжност. Трябва осторожно да се следи колко Евра влизат в БГ :70 % ва Вас а за раята каквото остане. Стриктно да се наблюдава какъв е оборота на 2500 бензиностанции на бившия "Петрол" които откупихте и сега работят за Вас дали с акциз или не карай да върви.А рафинерията. Чиста печалбана наш гръб. А Козлодуй..... Дерзай Путине,златната кокошка наречена България не се намира на пътя,а имаш и милион-два поддръжници.
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край!!!!!!!Тоз "разведчик" шъ разкрие всички "шкафчета и гардероби" на бат Бойко!-)))))
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаБоко си извоюва името, кланям му се, ще кажеш е Господ, да се свети името му вовеки :))) Най-великия ни държавник на всички времена !!! Само за това, че нарече журналистчетата ***, заслужава поклон, особенно с финеса когато го направи :)))
39
5
 
1
 
! Отговори
8 МАРТ преди 3 години
От 8 март всеки които е клиент на WhatsApp ще види ЛИЧНИТЕ СИ ДАННИ продадени на Facebook и от там на всички ЛИЧНИТЕ ДАННИ ВЕЧЕ НЯМА ДА СА ЛИЧНИ А ДОСТЪПНИ ОТ ВСЕКИ
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Солженицин му зададе въпрос като се срещнаха: Може ли човешката душа да се побере в политическа рамка???
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо кръгом и да си я прибира.Вече имате претенции и а кирилицата и за освобождението, и за какво ли не.Тъпкахте ни 45 години и искате да продължавате.Айде обратно, че аман от вас.
36
6
 
3
 
! Отговори
дк преди 3 години
каква автобиография на фона на нашите калинки зад границаи чебурашке националните интереси на всяка държава не изключват разбирателство ,дипломация,уважениеа благодарност не означава ,че трябва да се кланяш,но не и да мразиш този който те е създал даже и да е съгрешилреспект и уважение към русия_____________
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Ти от кои си и защо?Междувпрочем целият Свят губи търговската война с Китай, включително и Русия.
34
3
 
0
 
! Отговори
Изходящ тест преди 3 години
До Входящ тестЗаради Чебурашката и всеки удар в гърба като се обърнем. Неблагонадежден "партньор" сте (фурнаджийска лопата по вашему).Една договорка не сте спазили.Ок?
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
IMPEACHMENT
32
12
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ще го посрещнем с добре дошъл посланика на нашата велика приятелка и сестра Россия .....
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМЕРИКА ГУБИ ТЪРГОВСКАТА ВОЙНА С КИТАЙ.
30
2
 
13
 
! Отговори
Входящ тест преди 3 години
1. Митрофанова, чия е кирилицата ?2. Защо, заедно със сърбите създадохте "македонска нация", "език", "идентитет" (нали уж сме братя?) ?3. Защо още не ни връщате държавния архив, отнесен от вас при окупацията през 1944г.?4. Защо 30г. ни продавате газта доста по-скъпо, отколкото на Германия например...?5. Защо ваши чекисти мажат новичок по вратите на наши бизнесмени ?6. Платихме стотици млн., а нарочно не ремонтирате МИГ-те ни?7. И в Сърбия ли имате над 300 000 собственици с тези условия ?
29
3
 
5
 
! Отговори
Днес има, утре нема преди 3 години
Абе и на останалите им се струва че зелените *** са получили премия от новозадаващия се шеф?Само какъв бурен ентусиазъм засипва коментарите! Без значение от темата!
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия никога нищо не разбира, защото така и е по-удобно.То беше съвсем ясно още на времето че Източна Европа не иска да е в един кюп с Русия. То не бяхя окупации, то не бяха танкове, то не бе чудо.Същото се случва и с останалите републики, които се чудят как да се махнат от матушката. Пълна трагедия са тези.И какво изнасят - нищо освен нефт, газ и ***.
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И пакТой е русофил, всъщност е тя...:)) Трябва да пишат срещу някой, затова им се плаща :)) Сигурен съм, че дори когато Шехеризада се намеси, пишат с погнуса :)) Иначе Бокича ми харесва като човек, златни кюлчета, евро, върна ме назад към 90-те...:)) Извинявам се, объркал съм годината, то било 2021 г., още врднъж се извинивям :))))
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този май иска да арестува Навални, защото се прибира в родината си....!!!!!
25
5
 
6
 
! Отговори
на снимката 1 ревлю преди 3 години
Вова, почему ты плачешь?
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка"По отвратителни от" - абе като ти гледам снимката...И ти чета мислите - доста си напред ,"то"! (да не те обидя че и не знам какво си)!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"се*ска бащица" - абе не е мачкан от никаква система! Как се става охрана на Тошо, а? Нашия сигурно не си е изхвърлял партийната книжка !