Русия предлага на ЕС 100 млн. дози от ваксината "Спутник V"

Все още се чака одобрението за използването й в ЕС
29 яну 2021 16:16, Елка Василева
96
Русия предлага на ЕС 100 млн. дози от ваксината "Спутник V"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е предложила да помогне на Европейския съюз да реши проблема, свързан със забавянето на доставката на ваксини, като изпрати около 100 милиона дози от коронавирусната си ваксина "Спутник V" през второто тримесечие на годината.

Това заяви Руският държавен фонд за директни инвестиции (RDIF). Имунизацията също се извършва в две дози, така че предложеното количество би било достатъчно, за да ваксинират 50 милиона европейци.

Още по темата

RDIF също така отбеляза, че чака одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA), която все още не е одобрила ваксината "Спутник V" за употреба в рамките на ЕС, предаде БНР.

Отправената руска оферта е в резултат на продължаващия спор между ЕС и компанията AstraZeneca, тъй като съюзът я обвини в нарушаване на сключения договор и забавяне на доставките на разработената от нея и Оксфордския университет ваксина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
18
 
7
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ... преди 3 години
ТАЯ РУСКА ВАКСИНИ Е САМО ЗА КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ !НАЛИ ТРЕБВА ДА СЕ ИЗПИТА ПЪРВО НА ЖИВОТНИ, ЗА ДА СЕ ОДОБРИ ОТ ЕС ??!!
45
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия ваксини бря,Масквичааа новия Масквич чекам аз,ама никъв го нема.
44
7
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Единствената безопасна и ефикасна ваксина се очвртава да е само Руската,от западните всеки ден новини за умрели хора!Ако ще си бия някаква ваксина изобщо ще е само тази на братушките!На запдняк нагляр доверие никога!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятел, бий си американска жива вакси
42
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка,Само болни русофили могат да "опрат до братушките". Нормалните хора не сикат да си имат нищо общо с братушките, камо ли да си инжектират нещо произведено от тях.
41
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се ваксинира с руска ваксина ще получи и ценен дар от великата страна на Путин. Нова yшанка чифт нови лапти. Освен това за преодоляване на страничните ефекти получаваш и три шишета бояришник незаменим препарат срещу болки, температура и мощен транквилант. Путин е помислил за всичко.
40
10
 
6
 
! Отговори
Чебурашка, преди 3 години
Мангъра едва ли прави реклама на Спутник v но си погледни съдраните *** и помисли,че е дошло време всеки да се спасява по единично. Така,че както вървят нещата пак май ще опрем до братушките и ще мачкаме каскета и ще говорим,че по-големият брат трябвало да прощава. Само не знам дали този по-голям брат все още ни има за брат заради такива дрисльовци като теб и твоя вожд великия цар тиква.
39
15
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
С.путника е за страните от Брикс и тези от третия свят, като изключим Китай разбира се, който ще ползва собствена ваксина ... в тази общност стандартите са други и нямат нищо общо с европейските, така че раССия може да си тропа на портите на Европа колкото си иска, а и преди да тръгне да прави каквито и да е уговорки трябва да освободи Навални, както и да изтегли зелените си човечета от Крим ... !!!
38
13
 
6
 
! Отговори
Спутник преди 3 години
Руската ваксина всъщност е ветеринарен препарат, обяви шефът на руската биофармацефтична компания Александър Кудрявцев. "Ваксината е от типа за животни, които колят - не е важно, че ще умре, главното е да не разнася заразата. На никой човек със здрав разум не би му дошло на ума подобна ваксина да бъде използвана при хора."
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За съжалениеСмешно не знам, но последния път като бях в Русия преди 2 години беше тъжно, а сега е още по-зле.:))))
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаМного ясно, ама червените *** по света кълват.А западняците и останалите нормални хора ще си го преместят за тва, че Джуджи се напъва пак ...:)))
35
3
 
14
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
ЕС ,,се оказа едно недоносче,,.За сведение прочетете в mediapool.bg анализа на Политико. С ЕС вече никоя от Великите сили не се съобразява,да не кажа се подиграват. ЕС няма Въоръжени сили,няма обща полиция,няма единна търговска политика,състои се от държави на няколко скорости,оказа се че няма и единна здравноосигурителна система,но в замяна на това пък има огромна и свръхтежка бюрократична система,която основно се занимава с правите краставици и щастливите кокошки. Да господа смешно,но и много
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Володя те зовеТой не ходи на работа :)))) И хладилника му сигурно също е руски, щото го е наследил от техните. Пари за друго: НЕМА:)))))
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Единственото забележително в цялото нещо не е че свирите на Империята на Злото, а колко бързо се преориентирате какво да свирите.Явно веднъж като нахлупите ушанката и с нея си идва и начина на мислене.:)))))))
32
8
 
6
 
! Отговори
Володя те зове преди 3 години
"Реалистчо" дето ще чака руската ваксина - това от руския си лаптоп или смартфон го написа? Днес на работа с модерния си москвич ли отиде. Я сега отиди до кухнята, да си претоплиш вестник "Комсомолец" или "Работническо дело" на руската печка и след това да ги изстудиш в руския хладилник :D Бегом в русия да живееш в кралски разкош, ако тамошните олигарси ти резрешат де :D Аман от кухии леейки, мислещи се за руснаци :D
31
6
 
6
 
! Отговори
Х преди 3 години
Щом Израел отхвърли Сутник 5, значи не става за нищо ваксината. Не съм чул евреи да се минат.
30
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
za nas paracetamol tova e
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистНикой не те кара да бързаш. Изчакай спокойно руската ваксина. Ние, нормалните хора ще се радваме не само ти, но и останалите русофили да се ваксинирате с нея. :)))
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После имало анти европейски настроения. Едно нещо този съюз не направи като хората, миграции, кризи, тероризъм, сега и ваксинацията е на нула. Жалка история. Ако не нещо за *****р**ит* само тогава се втурват.
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руско ли е не ми го хвали. Руснаците на МКС имат дупка в корпуса на руския модул и им се губи кислорода вече повече от година. Машината за пречистване на въздуха им се разваля всеки месец. Даставката на храна за руския екипаж трябваше да стане през октомври, но поради технически трудности товарния им кораб ще излети с храната през февруари. Тоалетната им се поломи окончателно. В момента руснаците ползват кислород, храна и тоалетна в американския модул. И тия хора тръгнали да правят ваксини.