Спутник V е най-големият руски научен пробив от времето на СССР

Руската ваксина има 91,6 % ефективност срещу COVID-19
7 фев 2021 09:00, Ния Христова
201
Спутник V е най-големият руски научен пробив от времето на СССР
Снимка: БГНЕС

Руската ваксина "Спутник V", към която на Запад първоначално се отнесоха със скептицизъм, се превърна в световен фаворит в борбата с пандемията от COVID-19, пише Блумбърг.

В материала се отбелязва още, че след публикуваните в медицинското списание "The Lancet" резултати от третата фаза на клиничните изпитания на "Спутник V", държавите са започнали да се редят на опашка за доставки на препарата.

Още по темата

Изданието съобщи, че "Спутник V" отчита 91,6 % ефективност срещу симптоматичен COVID-19, припомня БГНЕС.

 
В материала се подчертава, че в глобалната битка за победа над пандемията "ваксинационната надпревара" е придобила геополитическо значение: правителствата се опитват да преодолеят огромните социално-икономически загуби след въвеждането на ограничителните мерки. Това от своя страна дава предимство на Русия като една от страните, в която учените успяха да създадат качествена ваксина.
 
Най-малко 19 страни са одобрили руската ваксина, включително и Унгария, която е член на Европейския съюз. Други ключови пазари като Бразилия и Индия също скоро ще издадат разрешение за използването на препарата. Сега Русия се насочва към ценния пазар на ЕС, докато блокът се бори с програмата си за ваксинация на фона на недостига на доставки.
 
Все още е твърде рано да се преценят политическите придобивки за Путин, но Русия вече изпробва въздействието на „меката сила“ чрез ваксината върху международния си имидж след години на критики заради намеса в изборите и борба с политически опоненти както в страната, така и в чужбина. Държавната телевизия представи подробен доклад за доставки на ваксината в други държави.
 
Успехът на "Спутник V" няма да промени враждебността на западните правителства към Путин, но би могъл да засили геополитическото влияние на Русия в региони като Латинска Америка, смята Оксана Антоненко, директор в консултантска служба за контрол на рисковете.
 
Тази ваксина доказа, че може да бъде произведено нещо ново, което се търси в цял свят, а Русия извърши вероятно най-големия научен пробив от съветско време насам, пише още в материала. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
14
 
6
 
! Отговори
GG преди 3 години
Неистовите усилия на русофилите да изкарат Россия хубава държава са напразни. Те никога не са ходили там, но знаят от едно време, че много хубаво било.
44
3
 
6
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 3 години
Безаналогов е само бай *** в света - за 30г., без война, от 27мо място на 58мо да отиде по развитие в ООН. Най-беден, нещастен, измиращ, с разбито здравеопазване, образование, без армия и с 50%от първолачетата вече Небългари. Нека това ни интересува???!!!Къде са Българофилите???
43
8
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Руснаците искат първо да видят как слагат масово ваксина в чужбина и след време ще си помислят дали да си слагат и на себе си.
42
3
 
6
 
! Отговори
до ваксината е векто преди 3 години
абе тъпирр, ми на Астра Зенека каква е ваксината им - векторна та дрънка и за твое инфо България има най много заявени от нея
41
14
 
4
 
! Отговори
Москва говарят преди 3 години
Спутник ще бъде сложена насилствено върху всеки съветски гражданин
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе тарикати вижте картата на европа 80% от държавите са я забранили за възрастни астра зенекатаи си казват в прав текст че още не е приключил процеса на клиничните изпитания одобрена е защото имало нужда от ваксини а швейцаците не са майм.уняци като нашите гербери я забраниха тоталноастра зенека е за развиващите се страни - казват ви го в прав текстна база адеуновирус от шмпанзе е и стига сте трили искате наерода да го бодът със шимпанзяна ваксина лигерберите може те са си рода
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво, установихме че сме дезинформирани.И че медиите пишат "демократични" новини. Хубаво е драскачите надолу да разберат че не всичко руско е лошо.
38
7
 
3
 
! Отговори
Русофил ПРАВИЛНО преди 3 години
Преди МАСОВО да я правят на руснаците в Русия първо да я изпробват в чужбина масово.
37
12
 
5
 
! Отговори
GG преди 3 години
Чак сега разбрах колко е вярно, че всичко руско е безаналогово. Наистина никъде по света няма такива технически недоразумения !
36
8
 
6
 
! Отговори
Ваксината е векторна преди 3 години
В руската ваксина използват генно модифициран аденовирус. Покрай ваксинирането може да се заложи и генетично генът на русофилията. Допълнителни ефекти прояви на силно влечение към Русия и руският начин на живот.
35
14
 
5
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Още лятото италиански учени им проучиха изпитснията на руснаците и установиха, че са лъгали и мазали яко. И това го пише в авторитетните списания, ама не ви отърва на русоробчетатс! Отделно, за да се пъне по света, ПУ който не се е ваксинирал със страхотния Пътник, лишава собствените си хора от дози есксина. Гнус и смях, както винаги!
34
3
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
аз на реалиста ,концентрирана без пари ще му я дам и мерителна лъжичка бонус
33
1
 
1
 
! Отговори
до реалист преди 3 години
ти как реши че не си в 80 тката хаха жалък....
32
3
 
3
 
! Отговори
Добре преди 3 години
Руснаците заложиха на високи технологии, не на тостери бе хора. Гледайте в тубата Русские двигатели и се образовайте малко,, а да колегата забрави и за подводниците :))) Колко тостера и Лади влизат само в двигателите им?
31
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Значи лада та лада пишат хейтърите.. но за самолетите, вертолетите, корабите, ракетите, ядрените реактори, ледоразбивачите мълчат..ами не са искали, не са направили бе хора, тези машини с какво и как работят?? :))) и с ваксините са номер едно!
30
12
 
5
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Който е луд да им вярва на руснаците. Тостер не могат да сглобят иначе, пък ся ваксина, ТС и троловете и платените журнсля я хвалят без реално да е изпитана. Не, мерси - ще минем и без нея!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистМи пии си белината , какво ни занимаваш !
28
15
 
7
 
! Отговори
GG преди 3 години
Русофилите не ревяха ли, че западните ваксини имат по 95-97 % успеваемост. Сега излиза Россия с 91 % и сме свидетели на научен пробив ? Тази ваксина е най старите векторни. Нещо като чисто нова Нива... Аз тва чудо за нищо на света не бих си го бил !
27
20
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тая руска ваксина е толкова "научен пробив", колкото и допотпните лади, дето още ги правят. Никога не бих си сложил нещо такова, но на множеството руски *** им пожелавам късмет с ваксината, определено ще им трябва.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А по калво се различава симптоматичния вирус от настоящия или инстинския както обикновено се казва независимо от вида и номерациите му/им срещу които се създават ваксините за употреба и се отчита ефекта от тях що за симптоматичен по симптоми изявени,що без симптоми проявени,що въобще истински установен чрез надблюдение,че именно за такъв вирус става въпрос за неутрализиране.