Брюксел не е заявявал, че се готви да скъса с Москва

ЕС ще продължи да следи делата срещу Навални
12 фев 2021 17:00, Елка Василева
74
Брюксел не е заявявал, че се готви да скъса с Москва
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС възнамерява да продължи да изпраща свои представители на делата срещу Алексей Навални, заяви говорител на Европейската комисия.

Той поясни, че е обичайна дипломатическа практика да се наблюдават съдебни заседания, както предвиждат международните правила. Винаги, когато е възможно, следим такива дела, особено в случаи, свързани с политическо преследване и човешки права, допълни говорителят.

Никога не сме заявявали, че се готвим да скъсаме връзките с Русия, заяви той по повод изявленията на руския външен министър Сергей Лавров и последвалите пояснения на говорител на Кремъл за бъдещето на сътрудничеството между ЕС и Москва.

Още по темата

Москва е готова да прекъсне връзките си с Европейския съюз, ако блокът ни наложи болезнени икономически санкции, заяви руският външен министър Сергей Лавров. От своя страна руското външно министерство поясни, че Москва е готова на разрив на отношенията с ЕС, ако това стане по инициатива на ЕС.

За нас е важно, че сегашното състояние на двустранните отношения никак не е добро. Важното е какви отношения искаме с Русия, на основата на нашите ценности и международното право. Целим взаимоизгодно сътрудничество, но Русия показа, че не е готова да поеме в тази посока, добави говорителят.

По неговите думи ЕС обсъжда нови санкции срещу руски представители и отбеляза нуждата от единодушие за тяхното въвеждане. Всеки, който предлага санкции, трябва да има убедителни доказателства (за извършени нарушения на засегнатите страни), посочи говорителят, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в този студ и сняг една малка санкциика на русия към ес ще ни доиде достадобре и освежаващо защото ние не разбрахме как да се държим с другитенароди повтаряме едни и същи прос=тотии ама сега е 21 век други са временататрябва да сменим лексиката
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекъсвайте де! Откога чакаме! Мизерници.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никога не сме заявявали, че се готвим да скъсаме връзките с Русия, заяви той по повод изявленията на руския външен министър Сергей Лавров и последвалите пояснения на говорител на Кремъл за бъдещето на сътрудничеството между ЕС и Москва."И това само два дни след като външния министър на ЕС Йозеп Борел говореше за санкции срещу Русия. Тези в Брюксел или са на много сериозни наркотици, или липсвя всякаква комуникация между отделите.
54
10
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
да си "самодостатъчен"каквито са ЕСССР политиците,руснаците и китайците си е перверзно...г-н Лавров...това,че ЕСССР политиците зависими от парите ви се отрекоха от ценностите на създадетелите на ЕС...предават съюзници осигуряващи им Животите с цената на Животите на децата си...ги обрича на "самодостатъчност",назначеният от Русия пезидент на САЩ тръмп ще бъде съден строго...ще съдим и зависимите и платени от Русия...Бог да пази САЩ!!!
53
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ЕСССР е импотентна от към политици и държавници...зависими са от години...плащат им руснаци и китайци..с нашите пари...за да ни предават и отричат ценностите с които бе създаден ЕС...ще ги съдим разбира се за геноцид над европейските Народи...и хитлер не е вярвал,че ще му са наложи да се моли да го гръмнат...такова импотентно,лицемерно и античовешко,зависимо и алчно ...ЕСССР,до кога ще финансирате диктатори и мафиоти ЕС политици?кога Независими и Справедливи Съдебни Системи???
52
2
 
5
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
До Различни светове .. А хората във нормалният свят натискат на белина и антифриз .Питай твоите американски господари .А най добре американските войничета . дето пият антифриз за да не замръзнат зимата .
51
1
 
1
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
До руски акции Ха Ха появи се ученикът на фантазьорът Уйлям Хърст .
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС прави уточнение, че Лавров това дето го приказва си е едностранна инициатива на Москва, тук неграмотните червени си го тълкуват като страх.Смятай!:)))))
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лавров заплаши ЕС, че Русия ще скъса с ЕС.И тяхното мин. на външните работи се паникьоса току виж Брюксел повярвал и се отдръпне. И побързаха да обяснят. Почнат ли да обясняват - страх ги тресе.
48
1
 
11
 
! Отговори
25983 преди 3 години
Страхът от гнева на Баба Меца ще събуди инстинка за самосъхранение и у най-големите русофоби. Сега ще кудкудякат известно време за самочувствие и ще приемат тихомълком редица позиции и искания на Москва. Защото очевидно има едни неизречени и неспоменавани никъде факти, които мнозина не биха желали да станат известни на медиите. А санкциите? Кой всъщност ги спазва?
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални май всеки, който го познава би имал желание да го отрови така като гледам...
46
1
 
8
 
! Отговори
насраха се от страх преди 3 години
А на бас ,че няма да има нови санкции след тия изявления!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само, че това дело не е политическо. За това е нужно поне подсъдимият да бъде политик.
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС да си гледат собствените проблеми! А не да слушат САЩ и да провеждат тяхната външна политикаНавални е руски граждани и не е техен проблем. Той е марионетка на запада и беше пратен обратно точно с тази цел
43
5
 
4
 
! Отговори
Да 57... преди 3 години
Така щяла да се вдигне цената на рублата , на световния пазар....ако ли пък не , тъкмо ще напечатат повече рубли за народа с тая хартия.
42
14
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АБЕ ЩО ЛЪЖЕТЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААА...ОНЯ ЛАВРОВ , ГОВОРИ ДРУГО...??!ТОЙ ИСКА ДА СКЪСА ВРЪЗКИТЕ НА РУСИЯ С ЕС!РУСНАЦИТЕ, МНОГО ИСКАЛИ ДА ГЛАДУВАТ ...ЗА ДА ОТСЛАБВАТ...ХА,ХА,ХАААААААА...ПУТИН ГИ УБЕДИЛ... ЧЕ ЩЕЛИ МНОГО ДА СПЕСТЯТ ОТ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ!!!
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките в л-***, а той в бяло...Нещастен човек е Навални.
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да изчакат със санкциите докато мине зимата, че заради тоз студ газовите хранилища вече се поизпразниха, а цената на газа за 1000м3 нарастна няколко пъти и мина $250 в Европа и $1000 в Азия.
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Нахални да му изчаткат едни доживотна и да се свършва.То, лая, лая, лая, лая - не се спря. Когато хората загубиха интерес почна с провокациите, с татрите, та накрая и новичок измисли. Няма да се налудува, ами поне да има резон за санкциите: Нахални и цялата рода до 9-то коляно у Сибир, да развиват земеделие. Да видите как всички други рязко ще кротнат.
38
9
 
5
 
! Отговори
Различни светове ... преди 3 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...