Брюксел не е заявявал, че се готви да скъса с Москва

ЕС ще продължи да следи делата срещу Навални
12 фев 2021 17:00, Елка Василева
74
Брюксел не е заявявал, че се готви да скъса с Москва
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС възнамерява да продължи да изпраща свои представители на делата срещу Алексей Навални, заяви говорител на Европейската комисия.

Той поясни, че е обичайна дипломатическа практика да се наблюдават съдебни заседания, както предвиждат международните правила. Винаги, когато е възможно, следим такива дела, особено в случаи, свързани с политическо преследване и човешки права, допълни говорителят.

Никога не сме заявявали, че се готвим да скъсаме връзките с Русия, заяви той по повод изявленията на руския външен министър Сергей Лавров и последвалите пояснения на говорител на Кремъл за бъдещето на сътрудничеството между ЕС и Москва.

Още по темата

Москва е готова да прекъсне връзките си с Европейския съюз, ако блокът ни наложи болезнени икономически санкции, заяви руският външен министър Сергей Лавров. От своя страна руското външно министерство поясни, че Москва е готова на разрив на отношенията с ЕС, ако това стане по инициатива на ЕС.

За нас е важно, че сегашното състояние на двустранните отношения никак не е добро. Важното е какви отношения искаме с Русия, на основата на нашите ценности и международното право. Целим взаимоизгодно сътрудничество, но Русия показа, че не е готова да поеме в тази посока, добави говорителят.

По неговите думи ЕС обсъжда нови санкции срещу руски представители и отбеляза нуждата от единодушие за тяхното въвеждане. Всеки, който предлага санкции, трябва да има убедителни доказателства (за извършени нарушения на засегнатите страни), посочи говорителят, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русия затваря границата и всеки да се оправя сам. ако мислите че сега живеете лошо, гответе се за война
36
5
 
9
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Време е знаеш ли за гащите на европа си много прав .Те така направиха и срещу Хитлер навремето със изключение на Полският народ и френският също които се съпротивляваха известно време .другите западни държави вдигнаха на бързо белият байрак и свалиха гащите пред Хитлер .То не стига това ами подпомагаха вермахта икономически и финансово да се бие срещу русия .сега пък сасе огъзили на САЩ и не се осещат как краварите ги работят леко леко .
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия вижда на къде се е запътил ЕС, надолу, нищо хубаво не ни чака, меки китки, ***, *** на Щатите, самоущожаващи се отвсякъде... не е това, за което всички мечтаха :-(
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като западни държави им пращате шпиони в Русия и да работят против Русия,естествено,че няма да има доверие от страна на руснаците,толкова много пъти бяха лъгани и мамени руснаците,че вече явно им е писнало и не искат да се занимават с лъжци ЕС, но пък Европа понася загуби от това разделение на Европа и не е в полза на европейците,ама никак.
33
2
 
15
 
! Отговори
Борел преди 3 години
Ще запорираме парите на 10 руснаци, близки до Путин. Е. те нямат сметки в наши банки, отдавна са ги изнесли, ама важен е жеста! Много добре знаем също, че самите наши банки ще ги предупредят или прикрият, ако има нужда...те са ни важни клиенти...
32
3
 
32
 
! Отговори
Навални срещу Хашоги преди 3 години
Добре е всички, които пишат за случая "Навални" като повод за санкции срещу Русия, да потърсят за мнение по въпроса и близките на саудитския журналист Джамал Хашоги. Нека припомним, че Хашоги бе разчленен в консулството на родината си в Истанбул, но това не намали нито с цент стокообмена между Саудитска Арабия от една страна, и САЩ, Великобритания и страните от ЕС, от друга.
31
7
 
16
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Само като гледам какви циркове са с договорите с газовите доставки, като знам и как германците спазват договорите си и как наиграха руснаците при горбачов и нарушиха всички споразумения и се чудя как още не са им били шута. Все едно да се опитваш да договориш нещо в някой бардак. Обидно е. Много по добре е Русия и Китай да се насочат към Африка, отколкото да се занимават с трансатлантиците
30
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
До ПомняТи пък Хрушчов ли помниш, бе баламурник?
29
4
 
19
 
! Отговори
РУСИЯ ИМ КАЗА преди 3 години
Времето на КОЛОНИАЛНОТО господарско отношение отмина. Ако не ви харесва не купувайте руска газ. Ние без вас ще преживеем, но вие без нас надали
28
2
 
19
 
! Отговори
КОЛКО НАБЛЮДАТЕЛИ преди 3 години
пратихте да наблюдават ПРОЦЕСА срещу ТРЪМП и дали се нарушават човешките му права
27
3
 
20
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
До Санкции до дупка санкции ама ако Руснаците ти спрат газта ще преминеш пак на *** да се отопляваш . а от другата страна те чакат твоите приятели от Ес за парниковите емисии със солени глоби .Та откъдето и да го погледнеш пак от страната на Булката затова внимавай какво пожелаваш на русия защото ще рониш горчиви сълзи после.
26
1
 
7
 
! Отговори
СВОБОДА ЗА ТРЪМП преди 3 години
и най-вече за МЕЛАНИЯ.
25
2
 
9
 
! Отговори
Ако на теб малкия преди 3 години
ти прекъснат интернета до 24ч ще запееш друга песен. *** да се жалваш на Европа
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко наблюдатели пратиха да наблюдават процеса за кашоги?
23
4
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Разбира се,че не е същото, но много пишат и по неуместни коментари. Наскоро се напих и скъсах с 99% от контактите си. На много хора им казах директно, това което трябваше. На следващия ден се чувствах малко зле, може би от махмурлука също, но след това разбрах колко правилно решение е било. Лицемерните отношения вредят на аурата.
22
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Да, това е логичният отговор на Лавровите театри, но Еврокомисията явно се наведе.
21
19
 
11
 
! Отговори
Санкции до дупка преди 3 години
А пък ако ще и да скъсаме дипломатическите си отношения с ПРосия, от която никога не сме видели нищо добро.
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много срамно заявление на ЕС. Далече са от държава с адекватна политика, На фалшива демонстрация на твърдост отговарят с умилкване.
19
8
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Доколкото разбрах Лавров се е изгаврил с джозепе ? Или не ? Хахахаха
18
9
 
15
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
на еврогеевете като им скръцнеш със зъби и веднага дават заден. Въпросът е,че ще отидат при дядото бидон да му изсипят едни кинти и той пак ще ги нахъса. т.нар западняци освен да въртят номера, друго не правят. думите им не струват нищо. Доказано.