Лавров: Русия е готова да скъса връзките си с ЕС при тежки санкции

"Не искаме да се изолираме от глобалния живот, но трябва да сме готови за това"
Обновена: 12 фев 2021 14:49 | 12 фев 2021 14:38, Елка Василева
454
Лавров: Русия е готова да скъса връзките си с ЕС при тежки санкции
Снимка: архив, БГНЕС

Москва е готова да прекъсне връзките си с Европейския съюз, ако блокът ни наложи болезнени икономически санкции, заяви руският външен министър Сергей Лавров в откъси от интервю, публикувани днес на сайта на министерството и цитирани от Ройтерс.

Отношенията между Русия и Запада отново се обтегнаха след ареста и пращането в затвора на критика на Кремъл Алексей Навални, заговори се и за нови санкции.

Трима европейски дипломати казаха вчера за Ройтерс, че има вероятност ЕС още този месец да забрани достъпа на своя територия и да замрази авоари на съюзници на руския президент Владимир Путин, след като Франция и Германия дадоха да се разбере, че искат такива мерки.

Още по темата

Натискът за санкции се засили, след като Москва ядоса миналата седмица европейските страни, като изгони германски, полски и шведски дипломати, без да съобщи за това на ръководителя на европейската външна политика, който по това време беше на посещение в Москва.

Париж и Берлин сега настояват за реакция на действията на Москва.

В интервюто Лавров е попитан дали Кремъл допуска възможността от прекъсване на връзките с ЕС, на което той отговаря, че Москва има такава готовност, в случай че отново бъдат наложени санкции в някои отрасли, които създават рискове за руската икономика, включително в най-чувствителните сфери. "Не искаме да се изолираме от глобалния живот, но трябва да бъдем готови за това. Ако искаш мир, готви се за война", каза Лавров.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце Лаврентий....глей ся, в неподходящо време заплашвате! Следва лято и то топло, а ние дори зимата оцеляхме през 2000-някоя си беше! Ако нема газ зимата разбира обикновения човек щото му е студено, ако няма газ лятото разбира И производството, ама да си кажем честно....с тез напечатани пари след пандемията, кво мислиш, че ще направи ЕЦБ, за да подкрепи производството??? Немате ход баце, та гответе се за каквото си искате, ама икономическа война АБСИРД да спечелите...само ще станете по-бедни!
16
18
 
22
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 3 години
Европа и САЩ са бита карта. Замиращи икономики, раздиране от протести и народно недоволство.Русия и Китай са новите играчи на световната сцена. Демократични държави със силна икономика и богат народ.
15
13
 
13
 
! Отговори
Х преди 3 години
Тъжния кон играе покер без карти и вдига залозите. Смешна история.
14
12
 
24
 
! Отговори
. преди 3 години
Много добре!! На ЕУ -ците ще им дойде доста отрезвяващо. Дано!!
13
24
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До СССРАко Джуджистан скъса връзките с ЕС това ще и е края, защото тя освен да е бензиностанция и суровини нищо друго не продава. Те затова драпат за тези потоци. Няма какво да предложат. Бедни на ум, на идеи, на технологии, една бедна ядрена азиатска Сомалия. Заплата в Пyтинская Джуджистанска Республика - 235 BG лева
12
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, като си скъсат връзките няма да има с какво да си вържат опинците и ще трябва да одат боси по снего.
11
9
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Уреждането на японския въпрос означава газопровод от Владивосток към третата икономика за отрицателно време. Както и двустранно сътрудничество в областта на технологиите.
10
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще скъса ами, няма да ги търпи вечно. Това е Русия, ей, кой ли не си разби главата като я подцени, та Наполеон ли, та Хитлер ли, та...
9
11
 
19
 
! Отговори
Европейци преди 3 години
Само газа да не спрете, че ни измръзнаха мартинките. Зима е, бедете християни!
8
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Това е почти толкова крайно и самоубийствено, като да се запукат с ядрени ракети. От газта Путин изкарва яки кинти за себе си, докато при нови санкции, просто ще намали парите, които отиват към крепостните му граждани. И въпреки това знае, че пак ще бъде обичан.
7
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия завива към печелившия лагер, ако не е завила вече. Европейците не знам какво си въобразяват. Те една ваксина нямат, тръгнали да говорят какво другите да правят. Има протести, сълзотворен газ, побои над граждани и т.н. в почти всички европейски държави, те тръгнали Русия да поучават. Позицията им издиша отвсякъде. Те да гледат повече да не затварят ирландската граница, че и Великобритания ще скъса връзките си с тях.
6
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Лавров: Русия е готова да скъса връзките си с ЕС при тежки санкции ''...................а вилите на езерото Комо ... а палатите в Маями и Лондон ... каква полза от тях като няма да ви пуснат да си покажете носа извън матушката. Каква полза от кървавите милиарди, като ще ви ги вземат, а товарищ Лавров ?
5
16
 
32
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Ако Русия скъса връзките с ЕС това ще е края на Еврогейския съюз.Ще се разпадне за няколко седмици.
4
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пука му на Лавров, той си е оплел кошницата, но няколко 10ки милиона руснаци ще го усетят дебелия. И въпреки това пак ще гласуват за Путин. По това за съжаление много си приличаме :(
3
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците съвсем ще намразят Нахални
2
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връткайте кранчето на газта на евроджендърите и чиновничета, та да видим колко ще са смели със санкциите.
1
12
 
23
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Да къса разбира се. Европа се превърна в цирк на парвенюта и простолюдието. Уреждат японския въпрос и с един куршум удрят два заека под общ знаменател - трансатлантици.