Валери Тодоров: Дворцов преврат в Русия е невъзможен

Москва усеща новия кръг на конфронтация и втвърдява позицията си
Обновена: 12 фев 2021 12:10 | 12 фев 2021 12:00, Анисия Иванова
58
Валери Тодоров: Дворцов преврат в Русия е невъзможен
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейският съюз все повече ще цели сближаване на позицията си с тази на САЩ по отношение на Русия, тъй като забелязваме подновяване на диалога след ерата на Тръмп. От своя страна, Вашингтон ще увеличава претенциите си към Москва и тъй като и двете страни са в криза, прогнозата е да се върви към нови санкции и към влошаване на настроенията Изток-Запад, като тук се има предвид и Китай. Това заяви журналистът Валери Тодоров в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Жосеп Борел стана жертва на липсата на единство в ЕС и накъде да се върви в отношенията с Русия“, каза гостът относно критиките, които върховният представител на Европейския съюз за политиката на сигурност и външните работи получи за посещението си в Москва.

Още по темата

"Русия предусеща новия кръг на конфронтация и затова втвърдява позицията си по вътрешни въпроси, като този за Навални. Но тук вече идва въпросът къде свършва вътрешната граница и къде започва тази на човешките права“.

„Тезите на Русия и тези на ЕС и САЩ са различни и е трудно да се намери балансът между тях, тъй като в зависимост от гледната точка и двете могат да изглеждат достатъчно достоверни“, заяви журналистът пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Логиката на взаимни отстъпки е трудно постижима, тъй като всяка отстъпка ще се смята за поражение и това напряга отношенията. Вече стана ясно, че санкциите срещу държавата не действат, ще се предприемат санкции на персонално ниво“, каза още гостът.

„ЕС има само един начин на действия - да използва държавите, които вече са в диалог с Русия като Германия и чрез тях да се върви към смекчаване на напрежението“, смята Тодоров.

По думите на госта в момента политическата система в Русия няма да може да излъчи опонент на Путин.

„Революция е трудно възможна освен ако санкциите не натоварят много настроенията в страната. Дворцов преврат също не е възможен и остава нишата, в която Навални се позиционира - новото поколение, което не е обременено от страха“, каза Тодоров.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Gladna kokoshka преди 3 години
Proso sanuva.
28
1
 
5
 
! Отговори
до ЧЕБУРАШКА преди 3 години
МНОГО СИ *** АКО ЗНАЕШ КОЛКО СИ *** ЩЕ СЕ ОБЕСИШ НА МАГАРЕШКИ .*** ВЪРЗАН С ПАЯЖИНА !!!
27
0
 
2
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Те не са и евреи, но това е отделен въпрос.
26
1
 
4
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Не руснаците са виновни, а евреите, които ги управляват...както и нас.
25
0
 
5
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Не руснаците са виновни, а евреите, които ги управляват...както и нас.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наални е новият Ленин, който Запада праща да прави революция в Русия.
23
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
Да бе, не можело да имало в Русия дворцови преврати!Дворцови преврати в Русия да искаш!!!Като започнем още от императрица Екатерина I, възкачила се на престола посредством дворцов преврат. Заслужава си да се спомене и Екатерина II и убийството на Петър III.А пък Петър I дори е убил собствения си син, поради подозрения че се готви да седне на престола му и да го отстрани.Когато умря Брежнев също бяхме свидетели на нещо подобно.Андропов, Черненко... те как умряха?
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Санкциите влошават настроенията,но носят скрити девиденти понеж не могат да спрат търсенията с взаимоотношенията особено производствени,които при санкции са потърпевши,а надблюдатели и съблюдатели се възползват от санкциите под формата на заработки как месечни основни заплати за надблюдения на режима по санкциите и допълнителни обхождащи ги възнаграждения как пропуск от режима с последващи разпространения,разпределения подлежащи на санкционирани потоци за сметка на потребителите от двете страни.
21
6
 
4
 
! Отговори
Турските служби преди 3 години
Работят усилено да насаждат негатив срещу Русия, но не разбирам защо им помагат местните русофоби. Единствено Русия е спасявала България 1878 и 1944
20
2
 
6
 
! Отговори
до Чебурашката преди 3 години
Колко си прав. Неграмотността не оправдава злобата на такива като теб към РУСИЯ нашата освободителка. А може да си от Анадола и турските ***. Ердоган и неговите слуги тук работят ли работят срещу България
19
2
 
1
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Че то добри има ли?
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да запазят властта и привилегиите си, при изгладняващото все повече население политическият елит на Русия трябва да втвърдява режима. Въпреки "свръхпроизводството" на жито /както се хвали Русия/в някои области хлябът не достига и Путин се принуждава да ги дотира, за да не гладуват. Може би и той като Сталин предпочита да го изнася, вместо да си нахрани народа?А Западът продължава да е много мек с този режим, както беше мек и с Хитлер. И платиха жестока цена за отстъпките и мекотата си.
17
7
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Христо Христов ... Грешиш товарищ, конфронтацията на Раша с остналият свят започна още от времето на ВОСР и продължава и до днес, само бащиците се сменят - първо беше товарищ Ленин, после товарищ Сталин, а сега е редът на товарищ путин, хубаво е че поне ние се откъснахме от мъртвата хватка на СеСеСерето им, въпреки че и сега едни наши граждани с български паспорти, но с руско самосъзнание напират да ни връщат там ... !!!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде сего и лоши евреи ли ималопо кротко деее
15
4
 
1
 
! Отговори
Всевишния монтанец преди 3 години
Шаломчето си изигра ролята за няколко " Оскар" - а поне. Успя да под ами свободно мислещи те по света, че е алтернативата и до такава степен, че ги превърна във фанатизирани сектанти, почитащи го като божество и готови да убиват за него.Много пъти съм казвал да не подценяване банкстерите - не може да върти 300 години света на пръстта си и да допусне някакъв Ленинградски хулиган да ти прави сечено...освен, ако не си го издигнал сам.
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е най-богатият човек на света благодарение на търпението на руснаците и природните ресурси на Русия.Има над 200 милиарда долара ! - и какво от това , никъде няма да ги занесе нито ще живее вечно за да може да ги харчи.
13
9
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Нищо ново под слънцето, маскава ще втвърдява все повече и повече железобетона си, кремълските стратези ще продължават да се окопават в бункера си извън който ще продължава да ги дебне Врагът, на който те ще продължават да отговорят с контрасанкции, реципрочни действия и противоракетни щитове ... Конфронтацията ще продължава защото без нея путинистите ще станат излишни, а в страната на бащиците това е недопустимо ... !!!
12
6
 
2
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Какви дворцови преврати,какви 5 пари...???При тези "услужливи" олигарси?Оказа се,че освен за двореца,милиардера Ротенберг е признал и за убийството на Лора Палмър от сериала "Туин пийкс",че е изял и първия прилеп с Ковид от животинския пазар в Ухан..Освен това,при дело за изневяра в московски съд , жена се е оправдала,че нейния любовник е Ротенберг,при което съпруга-рогоносец е оттеглил иска си и се е извинил за причинените душевни мъки...
11
6
 
7
 
! Отговори
Ей лицемери преди 3 години
Гледайте си БЪЛГАРИЯ-държава в която се изтезават неудобни хора със знанието на МВР и ДАНС!
10
5
 
12
 
! Отговори
ТО ПЪК В САЩ преди 3 години
Една "ДЕМОКРАЦИЯ". Готвят се да обесят ТРЪМП публично за назидание на всеки, който посегне да пресуши Вашингтонското блато