Навални признат за виновен по дело за клевета срещу ветеран от войната

Съдът му наложи глоба от 850 000 рубли
20 фев 2021 20:03, Анисия Иванова
206
Навални признат за виновен по дело за клевета срещу ветеран от войната
Снимка: БГНЕС

Руски съд призна днес основния критик на Кремъл Алексей Навални за виновен по обвинение в накърняване на доброто има на ветеран от Втората световна война и постанови опозиционерът да плати глоба от 850 000 рубли (около 11 500 долара), предадоха световните агенции.

Прокуратурата поиска подсъдимият да плати глоба от 950 000 рубли и настоя условно наказание на Навални да бъде заменено с ефективна присъда затвор, посочва Франс прес.

Още по темата

"Навални е извършил престъпление", заяви съдия Вера Акимова, прочитайки решението си. Опозиционерът беше обвинен в разпространяване на лъжлива и оскърбителна информация за ветеран, защитил във видеоклип от агитационна кампания през лятото на миналата година референдум, който засили правомощията на руския президент Владимир Путин.

В публикации в социалните мрежи Навални нарече участниците в клипа "срам за нацията" и "предатели". Той отхвърли обвиненията в клевета и ги определи като част от усилията на властите да го омаловажат и очернят, припомня Асошиейтед прес.

По-рано днес апелативен съд потвърди присъдата на Навални от две години и половина затвор по друго дело. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
14
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Няма по-прости хора от руснаците. За тях само диктатура и да работят за жълти стотинки за да могат хората на другаря *** и олигарсите да живеят като шейхове а народа кучета го ял.
124
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164Мразят го тия, на които джуджака плаща жълти рубли за да мизерстват. Младите хора със свободно съзнание го обичат и се чудят как да избягат от т.нар. си родина, заради непоносимата диктатура, точно както българските комунисти изгониха 2 милиона с техния режим и последиците от него.Ако ще и 10 фалшиви процеса да му спретнат това няма значение: годинките на Отровителя са преброени. Оттук нататък само затягането на диктатурата тип Северна Корея ще го държи на власт.
123
12
 
5
 
! Отговори
Правосъдие! преди 3 години
Правосъдие не може да се очаква от крепостните диктатори, правосъдие ще раздаде Космическа Америка и преди всичко знаменития Джоу Байдън и времето ще покаже това.
122
7
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
На този предател на Родината си мястото му е в затвора доживот!Много е гнycно да плюе по ветераните от Великата Отечествена война за да си заслужи американските грантове!
121
11
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕРОРИСТИЧНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА НИКОГА ДА СПРЕ ДА ВЪРШИ ЗЛОДЕЯНИЯ!! НУЖНИ СА МНОГО ПО-СЕРИОЗНИ САНКЦИИ СРЕЩУ ЗЛОТО И МНОГО ПО-СЕРИОЗНА ВОЕННА НАМЕСА ОТ СТРАНА НА ФАЩ!
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Государат ще се направи на жаловен и ще помилва Навални с общественополезен труд.Да мете "Червеният площад" пред вратите на Кремъл.
119
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 147Не една а поне три са руските победи над Наполеонови войски в Русия.Наполеон губи 400хил.воиници в Русия ,според теб войниците сигурно са се заселили в Сибир.Действително Наполеон печели при Бородино ,но с огромни загуби ,а и руските войски отстъпват не разбити.Руснаците са знаели ,че огромната 700хилядна френска армия ще остане без провизии навлизайки дълбоко в руска територия и после ще стане лесна плячка.
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ся ко...
117
2
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Владимир си знае работата!
116
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 142Такава е играта на Джуджето да обвинява от името на други,колкото по-известни толкова по-добре ще се приеме от руснаците.На едното дело,Западна фирма (която от медийте разбира че Навални е ощетил),на другото ветеран от ВСВ ,които са на почит в Русия!Цирк ,,Путин" е с добра програма.
115
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 136Руснаците не се" опъват" на Хитлер доброволно .Те са нападнати от Германия зорлем са врагове на Хитлер.Преди това са първи приятели на Германия ,като снабдяват Райха с ресурси.Дори руски влакови композиции пресичат границата по време на нападението на Германия.
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 141Тва е вярно: няма такъв смЕх: фирмата Ив Роше казва, че няма настъпили вреди или изобщо нещо незаконно, джуджака излиза с осъдителна присъда. Блатни трагедии.
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като се замисля, има голямо сходство между българските русофили и сибирските петочелници: и двете групи не стават нито за мъже, нито за семейство, поради което главното с което се занимават е тролене по форумите и гледане на филмчета по малките часове на нощта.
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 133Най -тъпата им грешка на немците е била ,че не са знаели кога да се спрат.Нито една империя не е станала силна и огромна за година-две.Нужни са десетилетия ,даже векове.С корекцията на границата с Чехия Хитлер е трябвало да се кротне.Могъл е безнаказано да вземе Южен Тирол от Мусолини ,а не да предава вековни немски територии на жабарите,които и без това с нищо не му помагат.Между другото Словакия е съюзник на Германия за разлика от Чехия.
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 136Европа и света го спасяват САЩ, другарю.Спирай с четенето на евтина съвеЦка пропаганда.
110
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото на сегашната ситуация е следното: един ден, тия изфабрикувани присъди ще му се върнат на Отровителя тъпкано, познайте защо: дори Навални да не успее, следващия сатрап ще се саморазправя с джуджето със същите прийоми. Даже няма да се учудя, ако го обвини в атаки срещу демокрацията в Русия със скалъпените процеси. Ето ТОВА ще бъде забавно да се гледа.:))))))))))
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе стига си писал глупости,как са се държали "левашкки" руснаците, като те са хората, които спасяват всички народи и държави от нацисткия пакт Германия-Япония-Италия,почти всички държави в Европа вече са били завладяни от Хитлер,евреите смазани и никой не е посмял да се опълчи от страх, единствено руснаците се опъват сериозно срещу Хитлер,а и срещу Япония,като помагат на Китай с оръжие и военни,воювали са на два фронта и са понесли жестоки загуби, за да сте свободни сега.
108
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Те другарите не са много ориентирани: спуснато им е листчето да лаят там нещо или за "американците" или за "запада" и оттам нататък са нула. А че Сибир отдавна де факто се анексира от Китай е известно на всеки. Рускините, колкото са останали, масово се омъжват за дръпнати, щото руските пияндета нито за мъже стават, нито за семейство.
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 128Реалността е ,че руснаците се изселват от Сибир ,там са останали по малко от 30млн.,а на тяхно място за сега като работници се заселват китайци ,не американци!Местните управници с охота им дават на безценица ,земя и заводи.
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГерманците са били водени за носа през ВСВ,според мен,най-тъпата им грешка е,че започват тази вийна,която е пагубна за Европа, да не говорим,че когато англичаните са организирали съпротива,атентати и партизани в Европа с чужди ръце, немците са били толкова праволинейни, че за един убит немец са избивали десетки и стотици чехи или словаци, без да разберат какво въщност се случва и че не чехите ги нападат.