Руското правосъдие потвърди присъдата на Навални

Той ще трябва да лежи в затвора две години и половина
20 фев 2021 13:35,
71
Руското правосъдие потвърди присъдата на Навални
Снимка: БГНЕС

Руското правосъдие потвърди днес в апелативен процес присъдата на опозиционера Алексей Навални за икономически престъпления - лишаване от свобода за близо три години, превърната от условна в ефективна за нарушения на подписката, предадоха световните агенции.

Съдията Дмитрий Балашов обаче намали присъдата с месец и половина и критикът на Кремъл в крайна сметка ще трябва да лежи в затвора две години и половина.

На процеса по това дело Навални не се призна за виновен и заяви, че присъдата му е политически мотивирана.

Защитата му ще внесе касационна жалба срещу днешното съдебно решение, съобщи адвокатът му Вадим Кобзев. Навални, когото държат в следствен изолатор, може да бъде пратен в лагер още днес, допълни юристът.

По думите му обаче това може да стане и след решението по друго дело срещу опозиционера, което ще продължи по-късно днес. Навални е обвинен в клевета срещу ветеран от Втората световна война, участвал във видео в подкрепа на миналогодишната конституционна реформа, която ще позволи на президента Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата в Кремъл след 2024 година.


     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Малко са му като предател и вербовчик на друга държава.
53
7
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
САМО НЕНОРМАЛЕН БИ СЕ ВЪРНАЛ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЛИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩОМ Е УСПЯЛ ВЕДНЪЖ ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ТАМ!
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно. За днешните дискусии в руския съд се знаеше от седмица и в това постерче са оставили мненията со по-малко от 100 постаджии. Като нека 50/50 да са за/против Навалеца.Тоя даже ние Българите се отнесохме с логически безинтерес.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По делото за клевета на ветеран, съдът призна Навални за виновен и го осъде да плати глоба от 850 хиляди рубли (11 хиляди долара). Материалите с обидите отправени от Навални в съда срещу съдиите, прокурора и ветерана са изпратени в Следствения комитет на Русия, за да се изясни има ли състав на престъпление. Така че Навални го чакат нови неприятности
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Навалния изпотепа рибата когато в планираното му изказване взе и омеси Библийни постулати и ХариПортер. Липсваше окъденият му НаАнален орган и Одата на Дриснаснята
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското правосъдие добре, ама дайте на всеки 15 статии за Нахални поне една статия за пребитите протестиращи в Холандия или за рапъра, който вкараха най-безцеремонно в затвора за твит?Също така, не видях да публикувате нито една статия със загриженост за жълтите жилетки, които повече от 2 години протестират и ги бият, стрелят с гумени куршуми и поливат с вода зимата???
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!
47
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Хан Крумм/у другото,Крум../КруН/ НЕ е "хан",а.."КАН"!!!хановете са били обикновено крайпътни заведения някога,нещо като сегашните "мотели"..
46
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Хан Крумгуд!..кажи сега нещо и за "българското правосъдие",ама си запази ентусиазма!
45
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Пак ли тоя?! Клан недоклан, дран недодран?! Тровен с най-ужасната отрова от която всичко живо около него трябваше да се е здрависало със Свети Петър и нищо!
44
12
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
....Руското правосъдие.....Абе вие шегувате ли се бе? Пияни или дрогирани сте?Русия и правосъдие - както се казва - Оксиморон.
43
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние българите сме на страната на най-големия терорист Путин. И ние като руснаците сме мазохисти и обичаме някой да ни стои на главата непрекъснато.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и на йота небива да подкрепят Навалеца, защото както ЕКПЧ днес искат незабавното му освобождение, така утре ще го зарежат защото доказано Навалеца е съгрешил. И тук е кучето. далаверите му са за няколко мильона долара и го съдят ефективно от 3 до 12 години. Та като се върнем на нашата реалност с "Чекмедже Алтън Хулиган" ЕКПЧ ич няма да го защитатват по линия на полит процесите защото самозванецът Навалец вече е прецедент. Политик-С криминалено осъждане
41
4
 
17
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Именно неграмотните либерали изхвърлят националните ни герой и писатели от учебниците по история и литература .А не Русофилите .
40
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дни гледах едно клипче в интернет - един руски журналист питаше по московските улици минувачите за Навални, по-точно ги питаше: "Радвате ли се, че Навални беше осъден?" Първият интервюиран каза: "Много се радвам", вторият: "Отдавна трябваше да го осъдят", третият: "Такива като него трябва да ги разстрелват", четвъртият: " Радвам се, защото е предател." Изобщо никой не каза една добра дума за Навални. А следобед на делото за клевета срещу ветеран, присъдата му ще набъбне на 3 години и половина, колкото иска прокурорът.
39
2
 
13
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
По-рано тук излъгах, че ние българите сме с Навални. Но нали разбирате, на мен затова ми плащат, да лъжа!
38
3
 
9
 
! Отговори
фотомексико преди 3 години
До Щерев Трябва да се чете евроатлантико!Та тоз Подвалний е съден по иск и жалба на фирма РОШ за нанесени финансови загуби меко казано!Та Подваялний да си вземе торбичката за сапуна и по *** до колонията!Ох баня ,ох кеф,ох кеф ох баня!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо чудно скоро да научиме че някой от западните разведки е тотално осъден за безотговорно разхищение на финансов ресурс и то бъш по време на пандемията, за финанисране на изключителен некадърник, който е изхарчил >500 000 000 рубли не за подривни а за лични харчлъци. Да Невелни Со са консуматорите, като същите пари са използване в Русия чрез което се явяват дирекет принос в бюджета на Русия. Ако Невелни не е продукт на КГбетата, то остава западния Комисар да се е самокорумпирал
36
2
 
12
 
! Отговори
тя преди 3 години
Проекта "Навални" ,ала проекта "Скрипал- айде стига вече - никой не вярва на американските агенти !
35
6
 
14
 
! Отговори
И*д*и*о*т*и преди 3 години
НЯМАМ никакви пристрастия към Путин и Русия. Но се отчайвам на тоталната липса на мислене от страна на про-американските лайкучки. Навални НЕ Е НИКОЙ в самата Русия. Дори ако приемем, че опозицията в Русия е притискана с авторитарни методи, то тази опозиция НЕ е Навлни и руското правителство няма НИКАКВА важна причина изобщо да се занимава с тоя. И това че го финансират от чужбина НЕ го освобождава от наказателна отговорност ако е нарушил някакви закони на страната.