Русия договори производство на „Спутник V“ с 4 страни в Европа

Водят се още преговори за увеличаването му в ЕС
15 мар 2021 15:08, Елка Василева
236
Русия договори производство на „Спутник V“ с 4 страни в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) съобщи, че е сключил споразумения за производството на ваксината срещу COVID-19 „Спутник V“ с компании от Италия, Испания, Франция и Германия в очакване препаратът да бъде одобрен от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), предаде Франс прес.

Още по темата

В момента се водят други преговори с цел увеличаване на производството в ЕС. Това ще даде възможност Русия да започне захранването на единния европейски пазар със „Спутник V“, щом бъде получено одобрението на ресорната агенция, посочи в комюнике шефът на РФПИ Кирил Дмитриев.

Руският фонд и неговите партньори имат готовност да започнат доставки за онези страни от ЕС, които регистрират „Спутник V“ самостоятелно, добави Дмитриев, цитиран от ТАСС.

По-рано днес Марко Кавалери, висш служител на ЕМА, заяви в ефира на италианското радио "Соле - 24 оре", че европейският лекарствен регулатор може да одобри руската ваксина най-рано през май.

До момента „Спутник V“ е регистрирана в 50 държави с общо население над 1,3 милиарда души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в сайта пишат доста лум пени, Що не си гледате собствените интереси те американците и руснаците ще се оправят и без нас. Кокото по голямо разнообразие от ваксини толкова по добре. Що руската да е лоша, като се доказа само че Астразенека не е много като хората. Като пуснаха Спутник англия зарева ще са им откраднали ваксината. Оказа се че не е вярно. Демократи какво да ги правиш.
125
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече 4 руски вирусолози полетяха от балкони и тераси!Или пък ГРУ им помогна защото откриха недостатъците на Спутник ;)
124
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко руско Вън от нормалния свят!От пиянници нищо не искаме!
123
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС одобриха ваксини които убиват хора като Астра зенека а не одобряват Спутник която я признаха за много ефективна американски учени само защото е Руска.
122
12
 
7
 
! Отговори
До 152 преди 3 години
Хей как съ е надъхал , хей ! На коя поредна доза си бе нежен другарю ?
121
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се на ЕС и по скоро на лумп ените в Брюксел. Може да няма ваксини но и Руска няма да е. Те те пл юят, ти си викаш че роса те роси. Сляпо поклонничество на долара. Само Орбан доказа ще става за нещо.
120
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като за пореден път Русия излъга, че вече се е договорила ?!Само доказа за стотен път, че Русия = измами, лъжи, убийства и аллкохолизъм.
119
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй де, на Джонсън и Джонсън я одобриха за около 10 дена, руската ще я влачат до май. Щото сигурно тогава е крайният срок. Не им прави чест поведението на ЕС. Не би трябвало да има политика в лекарствата. Само наука. Ама не е така за съжаление.
118
7
 
11
 
! Отговори
руспуТкин преди 3 години
До Пиян - залянЧака си баце РАПОНЯ инструкциите, ама от мутрофановна на Незабравка. Щото още си пази партийния билет от БКП до сърцето - като същи атлантик и смелчага.
117
8
 
12
 
! Отговори
пидаPAZ, преди 3 години
До Rrrя марш в Олгино, чии го дириш тук? Това е българскси сайт, ние сме България и сме в Европа. Усек, дикарчо?
116
12
 
15
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Споразумението се отнася за поризвоство на Спутник. Производителите ще могат да го продават в трети страни и да печелят. Когато евроагенцията по лекарствата отстъпи пред здравия разум, ще имат готовност да продават и в ЕС. Въпрос на далновидност - в превод виждане надалече. Който не си знае интереса, си е спуснал капаци, не вижда нито надалече, нито нашироко, а само внимава къде стъпва,защото се страхувада ненастъпи нещоснеприятна миризма.
115
15
 
30
 
! Отговори
Студент медик преди 3 години
Има такива, които знаят да четат и се учат и такива, които знаят всичко. За тези, които не са прочели интервюто на Орбан пред Focus -Online отпреди три седмици! Орбан е за мен образец на държавен ръководител, който не признава никакви пречки от трети, когато се касае за интересите на нацията. "В света на месояди, тревопасните са обречени!" И той заяви: "Няма източна, няма западна ваксина! Има добра или лоша ваксина. Не ме интерисува мнението на бюрократите от Брюксел!" И купи и руски ваксини.
114
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 3 години
...... Кирил Дмитриев е заявил, че Русия "вече има споразумения с компании от Италия, Испания, Франция и Германия за производство на "Спутник V", но Париж също опроверга информацията
113
3
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
На този етап не се водят разговори между преговорния екип на ЕС и Русия за закупуване на ваксините "Спутник", заяви говорителят на Европейската комисия Стефан де Керсмакер в отговор на появили се днес публикации, съобщаваБНР. По-рано агенция "Ройтерс" съобщи, че страните членки обмисляли възможността за преговори с производителя на "Спутник V". В същото време ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев е заявил, че Русия "вече има споразумения с компании от Италия, Испа
112
10
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Значи ще си уреждаме ваксини от Италия и Германия.
111
29
 
17
 
! Отговори
sd преди 3 години
плюл съм на руската ви ваксина, заврете си я отзад! плюл съм на всичко руско
110
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаКАМПАНИЯТА СРЕЩУ АСТРАЗЕНЕКА Е ПЛАТЕНА ОТ СПУТКИН V.
109
15
 
25
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Само у нас няма да дойде никога защото онзи от Банкя чака инструкциите на красавицата Херо Мустафа Углу.... Жалки политици , мутри и продажници !
108
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Една хубава новина!
107
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм против!I'm against it!Ich bin dagegen!