Кремъл: Със САЩ се надяваме на по-добро, а се готвим за по-лошо

Не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън, каза Песков
19 мар 2021 20:30, Елка Василева
212
Кремъл: Със САЩ се надяваме на по-добро, а се готвим за по-лошо
Снимка: архив, БГНЕС

В отношенията си с Вашингтон Москва винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Естествено винаги се надяваме на по-добро, същевременно винаги сме готови за по-лошо" развитие, каза Песков.

Още по темата

Той коментира мнения на наблюдатели, очакващи нова студена война след изявленията на президента на САЩ Джо Байдън по адрес на руския лидер Владимир Путин и неясната реакция на САЩ, щом президентът на Русия предложи пряка дискусия.

По думите на говорителя "тъкмо с такива прогнози си изкарват хляба наблюдателите и специалистите".

"Колкото до Руската федерация, президентът (Путин) ясно заяви, че въпреки всичко желае да продължат отношенията между двете страни, защото това е в интерес не само на нашите две страни, но в интерес на целия свят", подчерта Песков. "Естествено обаче не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън", уточни той.

Запитан как ще погледне Кремъл на евентуален отказ на САЩ да се проведе открит диалог между Путин и Байдън, Песков напомни, че инициативата за такъв разговор бе на Путин. "И то (. . .) в отговор на много лошото изказване на президента Байдън. Мога да окачествя това само с думата "лошо", заяви говорителят.

Руският лидер "каза, че въпреки всичко сигурно няма смисъл от игри на мегафонна дипломация, размяна на язвителни думи, но има смисъл просто да си поговорят, има смисъл да продължат отношенията между Русия и САЩ", посочи Песков.

"Това е светогледът и подходът на президента на Руската федерация Путин, но, разбира се, не мога нищо да кажа за потенциалния подход на президента Байдън", добави говорителят на Кремъл.

В интервю за телевизия Ей Би Си в сряда Байдън заяви, че руските власти ще трябва "да си платят" за опитите, които според Запада Русия прави за намеса в американските избори, а също отговори с "Да" на въпрос дали смята Путин за "убиец".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руския Президент Владимир Висарионович обяви, че пренасочването на туристи от туризъм по външни дестинации може да стане към вътрешни известни дестинации като курорта Сочи и други подобни.Остава да се уточни как ще се решат проблеми с нерегламентираното изземване на възможности да се почива на такива места, пресизвикано от обхващането им от именията на руски олигарси приближени до Путин, какато и хроничното замърсяване на водата и фактически забраненото къпане
138
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е намаляла с над 1.2 милиона души само за последните 9 месеца.Запитан защо това не се съобщава по държавните медии, Познер, шефа на държавния първи канал призна, че има списък с теми, които не се дискутират, тъй като "не носят никаква полза". Такива теми включват още отчайващите условия на живот на огромното болшинство от руснаците, корупцията на върха, деградиралата и липсваща градска инфраструктура, домашния тероризъм, вътрешните епидемии от СПИН и туберколоза и т.н.
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин: "Искам да кажа на онези, които все още чакат постепенното избледняване на Русия: в този случай се притесняваме само за едно - как да не настинем на погребенията ви."
136
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 158Америка ще плати скъпо като се лиши от всички стоки, които идват от Русия. Това включва софтуер, автомобили, храни, петрол, газ, изкуство и так далеее.Очаква се в Рокфелер център да се извият дълги опашки за дефицитни чироз, водка Елцин и Путин, плетени шапки стил "мамашка", Лади (само с предварително предплащане и 10 години период за доставка), мебелни секции СКШ с пластмасови сиви лайсни, телевизори Рубин 714Д и други върхови постижения на руската социалистическа индустрия.
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради кризата с бездомните, която властите в Калифорния отдавна не са в състояние да разрешат, и които ползват улицата като тоалетна, градът на екоактивистите Сан Франциско се "дави във фекалии", казва медицинският специалист д-р Марк Сийгъл за Fox News:. Според лекаря това е извънредна ситуация, която заплашва с разпространението на коремен тиф, бактериални инфекции и дори чyма.
134
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка ще плати скъпо. Всеки който се е захващал с Русия е плащал прескъпо. Да не познаваш манталитета на руския човек не е извинение.
133
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро около 90% от руснаците ще закусват, обядват и вечерят държавна пропаганда.Така Русия ще е опита да изпревари Северна Корея по този показател, която е "само" на 89%.
132
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тайван е замразил тренировъчните полети с F-16, след като един самолет F-16 e изчезнал от радарите след излитане за тренировъчен полет. Всичките 142 на брой F-16 са върнати в халетата, изчезналият F-16 се издирва. Това е вече седмия инцидент с F-16 в Тайван.
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до АнонименКупоните за храна в САЩ обаче не са слух. Всеки пети американец живее благодарение на купоните за храна които федералното правителство отпуска на бедните американци.
130
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откриха разчленено тяло на мъж в Стара Загора. Част от тялото е намерено в сепарираща инсталация за отпадъци, а друга част е била в контейнер за смет в града. По думите на окръжния прокурор най-вероятно причината за жестокото убийство е от битов характер.
129
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарете не съобщават какви са мерките за "по-лошото" в Блатото, но се носи слух, че печатниците в Москва се преустройват от печатане на бали с рубли на печатане на бали с купони за хляб.
128
2
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Бай Дън за малко да се пребие като се качваше по стълбите на самолета, а Путин му пожела само живот и здраве.Представям си ако му беше пожелал нещо друго, какво ли щеше да се случи.
127
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 148"Гответе се не за по-лошо, а за най-лошото товарищи калхозници."То тия другаре нямат полезен ход.Ако остане демокрацията останалите ще живеят предоволно, докато те са отдолу, дори и когато капе понещо и за тях. Понеже са завистливи ще ги яде отвътре.Ако дойдат новите комунисти: номерчето от социалния кредит и нЕма мърдане: или бачкаш като скот или ще чукаш камъчета на някой път: пак няма да има безгрижие и охолство като едно време.Въобще, УЖАС.:)))))))))))))))))))))
126
0
 
1
 
! Отговори
Коронният номер: преди 3 години
Цитирам още "Аз нямам лоби в парламента, нямам лоби в БПЦ, аз нямам нищо общо с Вероучението, общинската собственост на училищата и нямам общо с онази сделка с надплатените стоки, услуги представена като санкции срещу софтуерно пиратство, нямам общо и с образованието"Сериозноооооо???? Няма съд в света, който да наложи такава санкция на МОМН и понастоящем МОН. Проблемът с нелегалният софтуер е на МВР и подалите оплаквания не на международната общност, не на ООН, ЕС или който и да било!
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гответе се не за по-лошо, а за най-лошото товарищи калхозници.
124
0
 
3
 
! Отговори
Коронният номер: преди 3 години
Цитирам Симеон 2 "Аз нямам нищо общо с делата и действията на хората от моя кабинет и министрите, които са ощетили държавата, мойте действия са старателно протоколирани и описани и стенографирани!"Сериозноооооооо????
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144"Днес при американското партньорство българите живеем добре, само мързеливите и некадърните са бедни."Сега остава само да направиш връзка между думите които пишеш и смисъла им и готово! :))))Но ми е ясно, че в овехтялото жилище или къщата на село, докато около компютъра ти се търкалят *** и остатъци от храна и алкохол ти е трудно.:)))))
122
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо русофилите продължават да постват тук изрдските пустъпки на други русофили?Аз не знам нормални семейства, даже и в трудно положение да си бият или убиват децата: знам за изверги с комплекси за малоценност (такива, които реват по форумите за джендАри), хора докарани до просешка тояга, защото са неграмотни (хвърляли хиляди левове през терасите, защото са прости до безобразие), наивници, с интелектуално ниво на амеби (като русофилите) и т.н. Де факто русофилите унижават себе си.
121
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес при американското партньорство българите живеем добре, само мързеливите и некадърните са бедни.
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трафикът на бременни от България най-често към Гърция.