Джо Байдън изписа вежди на Путин като го нарече "убиец"

Популярността на руския лидер спада
29 мар 2021 21:35, Нели Христова
342
Джо Байдън изписа вежди на Путин като го нарече "убиец"
Снимка: БГНЕС

Най-резкият удар срещу руския президент Владимир Путин не беше скорошният епитет на президента на САЩ Джо Байдън "убиец", а подигравките от арестувания кремълски критик Алексей Навални, който го нарече "дядо в неговия бункер".

Още по темата

Отдалечен от обществеността и заобиколен от служби за сигурност, Путин до голяма степен е отделен от войната с COVID-19 чрез специална камера за дезинфекция на посетители. Определението, което Навални даде, със сигурност  преобърна имиджа на Путин: вече не е руска мечка, а смущаващ се старец. Затова Кремъл трябваше да предприеме действия, публикувайки кадри на 68-годишния Путин, представен като динамичен лидер с години пред себе си, и нападайки 78-годишният Джо Байдън като измамник.

Членът на парламента Петър Толстой заяви, че Байдън е имал "политическа деменция". Водещият на държавната телевизия Дмитрий Кисельов нарече президента "американският пациент", отбелязвайки, че "в един момент трябва да се изправите срещу неизбежното" напредване на възрастта. Кисельов радостно излъчи кадри от преди дни, когато Байдън се спъна по стълбите към Air Force One с банера на екрана, който гласеше "Отнесени от вихъра"

Байдън предизвика възмущение в Русия, след като се съгласи в интервю за ABC News на 17 март, че Путин е "убиец". Но някои руски анализатори твърдят, че Байдън е дал на Путин точно това, от което се нуждае, с неговата партия "Единна Русия", чиято популярност потъва точно преди изборите пред тази есен.

Байдън накара Путин да изглежда мощен, изправен пред външен враг, вместо да се опитва да се пази от пандемията.

"Що се отнася до вътрешната политика, коментарът на Байдън помогна на Путин, защото той изчерпваше темите си", каза политическият анализатор Константин Гаазе от Московския център Карнеги пред The Washington Post. "Антиамериканизмът е нещо, което може да се нажежи. Основният режим е анти-западен и не се използва за първи път или за последен път."

Редакционна статия в деловия вестник "Комерсант" прогнозира, че "благодарение на Байдън" обединена Русия на Путин може да спечели всяко място в долната камара на парламента.

"Джо Байдън изглежда е стартирал основна тема за обединяване на обществото около Владимир Путин преди изборите за Дума през септември“, се казва в текста. "Времето за помощ на Байдън не би могло да бъде по-добро. Образът на враг, експлоатиран от 2014 г., беше започнал да избледнява."

Путин, който никога през живота си не е разисквал вътрешнополитически опонент, предизвика Байдън на жив дебат на 18 март (сякаш дебатите на живо между световните лидери са нещо нормално). Но след това руският лидер се отправи към сибирската тайга за уикенда, когато започна да се измъква от своето затворничество.

Кремъл е силно чувствителен към това как изглежда Путин. Той яростно отрече декемврийски доклад на руския разследващ център "Проект", че президентът всъщност живее в Сочи на Черно море и е построил копие на своя офис в Ново-Огарьово извън Москва в резиденцията си в Сочи, за да скрие този факт. "Проект" цитира  на полетни записи и източници от Кремъл.

През януари Путин беше защитен от разследването на Навални в YouTube за огромен дворец на Черно море, озаглавен "Дворецът на Путин: История на най-големия подкуп", гледано повече от 115 милиона пъти. Кремъл отрече дворецът да е построен за Путин, а старият приятел и партньор по джудо на президента, милиардерът Аркадий Ротенберг, по-късно претендира за собственост.

Междувременно Русия беше ударена с нови санкции от САЩ и Европейския съюз заради отравянето и последващото задържане на Алексей Навални. Възможни са и допълнителни санкции. Русия отрича каквато и да е роля в отравянето.

Арестът на Навални през януари след завръщането му в Русия - и поредица от драконовски закони за смазване на несъгласието - предизвика протести в над 100 руски града и гняв сред младите руснаци, много от които смятат Путин за непоколебим, репресивен и студен.

Но Путин наскоро отново се появи в полезрението на обществеността. Той привлече препълнена, развеселена тълпа на московския стадион "Лужники", за да отбележи годишнината от анексирането на Крим през 2014 г. от Украйна.

След това Путин заведе журналистите от басейна на Кремъл в Тува в Сибир, където се движеше през снежна гора с тежка кола с висока проходимост и отпиваше чай на селска маса на открито. Събитието беше планирано много преди коментара на Байдън за "убиеца", но даде шанс на Путин да се представи като природолюбив, истински мъж.

В четвъртък Путин обеща множество нови пътувания след неотдавнашната му секретна ваксинация.

"Той казва на хората, че е в добро здраве и все още е близо до майката природа. Имаше силно послание към този електорат, че той е в тайгата и прави мъжествени неща", казва Гаазе.

В Сибир Путин носеше старомодно яке и панталон от овча кожа, а с него бе и министърът на отбраната Сергей Шойгу. Заглавията в прокремълските медии бяха дори по-големи от обикновено: "Най-редките снимки! Руският президент никога не е бил виждан по този начин!" Едно изображение показва как той скача от шофьорската седалка.

"Просто не показвайте това на Байдън", написа в Twitter журналистът Дмитрий Смирнов.

Независимата социологическа агенция "Левада" съобщи този месец, че подкрепата за партията на Путин е спаднала до осемгодишно дъно, като само 27% са готови да гласуват за нея, ако изборите трябва да се проведат на 14 март. Противопоставянето на Путин да остане на власт след 2024 г., когато изтича настоящият му мандат, достигна рекорд от 41% в проучването на "Левада" през февруари, в сравнение с 48%, които биха искали той да остане на власт.

На среща миналия месец с редактори на вестници Путин изложи своята идеология, хвалейки се с патриотизма на Русия и нейния уникален "генетичен код", който я отличава от Запада. Според него Русия е млада, жизненоважна нация "в движение" в сравнение с други застаряващи общества.

Но Гаазе казва, че тази идеология има ограничена привлекателност и че ерата на Путин за политическа неуязвимост показва признаци на умора. "По същество той е съветски човек, който не може да преправи Съветския съюз, но се опитва с всички сили да го направи", обяснява той. "Той смята, че е единственият човек там, който разбира мисленето на обикновените руснаци."

За много хора, казва Гаазе, разговорите на Путин за руското достойнство и оплакванията от западни обиди към руската ваксина "Спутник V" не отекват дълбоко. "Това не е първата или третата или дори петата мисъл на обикновените руски граждани", казва той.

В руски съд Алексей Навални отново губи, но все още има последната дума.

В Русия строгите нови закони и засиленото непокорство в чужбина означават преминаването на Путин към безпрепятствен контрол

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
5
 
15
 
! Отговори
Дааааам... преди 3 години
Лошо е да риташ срещу ръжен и да пикаеш срещу вятъра. За второто китайците си знаят защо са жълти, а за първото Бидоня тепърва ще го разбере.... по трудния начин.Ако има още нещо неясно, питайте.
217
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** на путин си остава все така малка
216
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бидонъ го крият в Овалния кабинет, особено след "едночасовата" пресконференция".Преумори съ старчето-))))))А, "немският пациент" вече страда от болки в кръста и доста поутихна!Просто като информация за размисъл, нъл тъй?!-)))))
215
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън американските бази от България. Ни не сме източна румелия
214
3
 
18
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Като ви е толкова противен Путин и Русия СПРЕТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ ТЕХНИ СТАТИИ.Отивайте в американските сайтове, пишете под американските теми ---например през изминалия ден почти директно предаваха делото срещуполицаите арестували Дж. Флойд.Коментирайте там за да се обогатите душевно - да пообщувате с работливитечернокожи и честните латино.ЗАЩО СЕ ИЗМЪЧВАТЕ ТУК?Руснаците са ***, а американците са добри и ще ви приемат веднага суважение в техните сайтове.
213
6
 
1
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 3 години
Байдън ще му разреши с неудоволсвие да завъши СП2 и нещата ще се оправят между него, Путин и Меркел. И ако на Германия разреши да не изпълни задълженията си към НАТО ще получи Нобелова Награда За Мир.Ако и позволи на Путин да вземе черноморието ни, както позволи с Крим, може и да станат и дружки. А с Китай нещата са ясни. Вечна Дружба. Остава само да изпрати пак самолети с кеш на Иран. И да съсипе САЩ. И разбие семействата както маркс-БЛМ иска. Тогава може и да не го сменят с Камала.
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако НАТО нямаше бази в Европа. Ънкъл Джо би имал само един избор:да мълчи или да му седне на ракетата на товариш Вова?
211
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам американски бази тука в България.
210
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Путин направи отново Русия най-силна на света!!! ''.................и как го разбра това ? Путин направи Русия изгой ... спри за малко със кремълската пропаганда, другарю българин и потърси АЛТЕРНАТИВНИ източници на информация за Русия, като например:feygin live Виктор ШендеровичYulia LatyninaСеляните като тебе винаги плащат цената на НЕинформираността си
209
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това същество на снимката се намира в най-страшен кошмар ... от една страна е Цар на феодална Русия, от друга е като немски картечар към края на войната - закопчан с верига в бункера от които няма измъкване ... и той го знае.
208
4
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Путин направи отново Русия най-силна на света!!!Напелеон?Хитлер?Кво стана?
207
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Поклон пред паметта на моите братя руснаци!Много от нашите братя руснаци дадоха живота сиза освобождението на България от пет века ТУРСКО РОБСТВО.
206
3
 
5
 
! Отговори
СИК-ТИР преди 3 години
Аз НЕ ИСКАМ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ В МОЯТА РОДИНА-БЪЛГАРИЯ!!!
205
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 240 И Хитлер така мислеше, но нещо не му се получи. Самият той е въплащение на генетически мусор. Добре;че бяха руските и американските войничета, да им облагородят расата , та и те на хора да замязат
204
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' патриотизма на Русия и нейния уникален "генетичен код" ''.....................Генетический мусор
203
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След започването на настъплението на азербайджанската армия в Карабах, Путин издейства спиране на военните дйствия и сключване на примирие между двете страни. Алиев се съгласява, но Пашинян ОТКАЗВА. Следва пълна военна катастрофа за арменците.
202
5
 
2
 
! Отговори
Да тавариш Путин преди 3 години
"Някой" дето е никой с чужд дипломатически паспорт и име като дипломат е на територията на Руската федерация. Поне така се носят слухове от охранителните камери. Крият го при вас, докато *** буря отмине и техните хора изсмучат още някой лев като Хер Божков например, който си мечтае поне 100 000 души да гласуват за него да вземе за 4 години половин милион.Той е скромен!
201
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
то и Народа на Армения така...скоро макетата и сърбите...той не отговори на убийството на руски пилоти минали покрай границата на турция,убиха невинни руски военни...централи им строи...уплашиха го...дела трябват...дела в полза на Народа на Русия...Достоен и Смел Народ...предаван от ...джуджета!!!
200
2
 
0
 
! Отговори
Чакай, че стана зле преди 3 години
Номер 14 -Васил Божков - Насилието срещу животни е престъпление. Тоя осъзнава ли, че е животно Хер Божков какво си мислите, че правите? А между другото вие сте и не сте на Българска територия, че Бай *** прави избори, ама вижте сега фараонфюрере нещата са още по-красиви за вас.Летище Москва - Шереметиево - дипломатическа делегация Австрия или Италия .... Това гримьорите са страшно нещо тия дни ....Божи нали знаеш че не ловиш и процент тоест нито лев субсидия...и в парламент не влизаш!
199
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия освободи България от турско робство.Не трийте това,Обичам Родината си-България!