Тръмп вярвал повече на Путин, отколкото на собствените си служби

Любомир Стефанов: Знае се какво прави Русия в Европа
26 мар 2021 22:08, Александър Попов
37

Президентът на САЩ е изразил пред лидерите на 27-те желанието си да работят заедно по външнополитически въпроси от взаимен интерес, включително Китай и Русия.

"Тръмп не беше желан гост в Брюксел, освен по крайно належащи такива. Президентът Байдън беше поканен с цел - да се покаже във времена на криза, че Европа желае да поднови отношенията си в състояние, в което искаме да си говорим и има какво да направим заедно, тъй като предизвикателствата не намаляват, а се увеличават. Постлаха виртуален червен килим", каза политологът Любомир Стефанов за "Денят ON AIR".

Според него това е било знак към Москва.

"Това, което президентът Байдън заяви преди 2 седмици, че има данни за предполагаема руска намеса в изборите. И то в кампанията на неговия опонент - Тръмп. Той каза, че ще си понесат отговорността. В момента и Европа кани Байдън и излъчва сигнал в няколко посоки, че нещата трябва да бъдат по друг начин и не могат да продължават така. Никой не си затваря очите за това какво прави Русия в Европа и какво иска", допълни Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че американската помощ е необходима, за да се изгради отново солиден блок на евроатлантическата общност.

"Президентът Тръмп беше решил, че благодарение на личните си контакти, които той надценяваше, и на псевдо близките си чувства не само с Путин, но и с Ким Чен Ун, нещата отиват към по-добре. Вярваше повече на руския президент, отколкото на собствените си служби. Но това свърши, Европа не е взела страна. По време на мандата на Тръмп ясно бяхме вкарвани в конфликт, където бяхме опониращата страна. В момента намираме подкрепа", категоричен е политологът.

Стефанов коментира и шпионския скандал у нас - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Зле си с географията!Астра Зенека е английско-шведска фирма!Великобритания и Швеция са европейски страни,по просто казано, за такива като теб, намират се на континентан Европа.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да вярваш повече на човека, който те инсталира на власт.
22
2
 
4
 
! Отговори
червеносин преди 3 години
До анаЛизаторКажи му "българин",и повече не го обиждай!С това си казал всичко!
21
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Овладените от Сорос американски институции бойкотираха Тръмп през целия му мандат!Сега цялата власт(в САЩ и Брюксел) е в ръцете на вехтия рептил и има да стават много интересни работи.Но за победа не може и дума да става,моментът е изпуснат.По-скоро някаква агония,с големи щети за Света.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските дървени глави оправиха България а сега ще оправят и света.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 АнонименДоста рано в събота си се надрусал !
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събитията показаха, че е бил прав. Неговите го предадоха, не Путин.
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма някой който да вярва на Путлeр
16
7
 
6
 
! Отговори
криво да говорим преди 3 години
Не трябва да забравяме че Клинтън изправи на крака Русия и я подкрепяше когато тя създаваше мутренската престъпност в Источна Европа.Сега Демократите са като приласкана и изоставена невеста и затова са така настървени. Но те са си виновни. А потърпевшите бяхме ние.
15
9
 
23
 
! Отговори
Истината преди 3 години
По времето на Тръмп всичко във външната политика на САЩ беше тръгнало към подобряване, а бензинът беше евро за литър ! Дойде мало умният Ролинг Джо, и всичко се върна в старите рамки, че и по-зле взе да става !
14
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп вярвал повече на Путин, отколкото на собствените си служби--------------И най-ужасното е, че се оказа прав!!!!!!!!!!!!!!
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския вариант на Нанси Пелоси, либерастка мишка, Тръмп това, Тръмп онова, Тръмп винаги най-лош, обаче защо не е ясно, така бил казал някой си, неясно кой разбира се. От къде Любомир Стефанов разбра, че Тръмп е имал повече доверие на Путин, отколкото на ЦРУ, не ми стана ясно, някаква телепатия ли има тук, звездите ли му го говорят?
12
5
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Тоя пък кой е????
11
15
 
10
 
! Отговори
V преди 3 години
След като си имаме наша европейска ваксина като спутник V защо ,,европейския ,, съюз ни трови с не европейски ваксини като Астра Зеника ??? В това не виждам нищо европейско а по скоро чужди интереси в Европа .Между другото от Астра Зеника много хубу се умира .С тромбове в мозъка .Много приятна смърт :)))) Тези млади хора които грипа не може да убие ги убива Астра Зеника :)))) ЕС не защитава европейския интерес а интереси на не европейски производители.
10
5
 
20
 
! Отговори
Мдаааа.... преди 3 години
Много думи...никакво СЪДЪРЖАНИЕ....!
9
14
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Не ми харесва , че платихме баснословни суми за - вторични суровини под формата на - ф16 по времето на тръмпНо това което се пише тук са пьлни глупости за него - тръмп отстояваше интересите на - сащ по светъ , и това че се е старал да подьржа приятелски тон с всички не го прави вярващ вьв путин , си дзи пин или които и да е
8
18
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Пълни глупости надрънка тоя политолог.Проблема за Запада е че дългата тояга отиде в ръцете на Русия и Китай ,очаква се и първи пострадали.Страхът е този който набързо ги събра, но дали ще им помогне?
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Господи, опази ме от приятелите ми, от враговете сам ще се пазя."От него поне чува истината, колкото и грозна да е.
6
10
 
13
 
! Отговори
Хуморист преди 3 години
Тръмп бил вярвал на Путин - ей това е най-тъпият виц на сезона. Присвоилата си властта либерал-фашистка хунта и нейните местни близачи съвсем изтрещяха от безнаказаността и илюзията, че ще властват вечно.
5
10
 
6
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 3 години
Този е РОЗОВИ прашки...!