Шефът на "Роскосмос" нарече американците "задници"

Те не споменават Гагарин в поста си за годишнината от полета в космоса
13 апр 2021 12:55,
125
Шефът на "Роскосмос" нарече американците "задници"
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на руската космическа агенция използва остър език, за да критикува служителите на Държавния департамент на САЩ, че не са споменали Юрий Гагарин в поста, отбелязващ 60 години от историческия му полет в космоса, съобщават медиите.

В понеделник Русия, водена от президента Владимир Путин, отбеляза 60-годишнината от легендарния полет, който направи Гагарин първия човек, летят в орбита около Земята.

Държавният департамент на САЩ публикува във Фейсбук пост, отбелязвайки 60 години от полета, както и "технологичния напредък и международното сътрудничество, които са улеснени от изследването на космоса". В кратката публикация на руски език не се споменава Гагарин, който даде на Съветския съюз голяма победа в космическата надпревара от ерата на Студената война срещу САЩ.

"Задници. Суперсили не се държат по този начин", написа ръководителят на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин в отговор в Tуитър в понеделник.

Рогозин е известен с провокативни туитове и експанзивни твърдения.

През 2014 г. Рогозин, тогава вицепремиер, отговарящ за космоса, отговори на западните санкции срещу Русия с туит, в което се предполагаше, че САЩ могат да изпратят астронавтите си в космоса "с помощта на батут".

По това време Русия беше единствената държава, способна да транспортира екипажи до Международната космическа станция (МКС).

"Батутът работи", заяви американският милиардер Илон Мъск през 2020 г., след като компанията му SpaceX успешно изведе екипаж на МКС.

Полетът на Гагарин на 12 април 1961 г. е продължил 108 минути - времето, необходимо за завършване на един цикъл около Земята. Двадесет и три дни по-късно Алън Шепърд стана първият американец в космоса. Полетът му на Freedom 7 на 5 май 1961 г. е суборбитален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
10
 
! Отговори
Патладжан Марсианск преди 3 години
"суборбитален" - демек не са улетели у космосо
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата трябва да се наричат с истинските им имена...
80
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Душевно болните ни Путинофили (понеже русофили нямаме) плъзнаха да цъкат минуси виждам :)))
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 86Защото Фобос-Грунт лежи на дъното на океана :))))
78
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рогозин защо си мълчи за рушката мисия на Марс?
77
4
 
2
 
! Отговори
пепеп преди 3 години
Учебниците по история се пишат от победителите :-)
76
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците освен да лежат на стари лаври друго не правят. Все втората световна им е в устата и Гагарин. А сега нещо? Понеже НАСА може да се похвали с много мисии в Слънчевата система. Рогозин да покаже нещо освен да туитва глупости.
75
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рогозин освен да се ежи и да се присмива на НАСА и Спейс Екс по някаква причина да вземе да покаже нещо най-после. Понеже водка и одиколон Поехали не се брои.
74
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79Прав си ! То затова "кръгът на почитателите " на Руската *** се увеличава със всеки изминат ден. Нали са "пример за подражание"? Всеки се натиска да живее и работи в любимата ти държава-тоалетна.
73
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да си спомним за Юрий Гагарин и златното време на съветската космонавтика. По онова време се създадоха три космически кораба "Восток", "Възход" и "Союз". Какво се случва с руската космическа програма в последните 20 години? Едно космическо НИЩО!
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последиците от това бяха две: първо, опозицията на ЦРУ/МИ6 започна силно да се асоциира с русофобски настроените врагове на Русия и, второ, руското общество се сплоти още повече около Путин е неговата твърда позиция. С други думи, наричайки Путин диктатор и новия Хитлер, психологическата операция (ПСИОП) на Запада постигна известен успех според общественото мнение там, но си вкара автогол в очите на руснаците.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това непростимо престъпление е истинската причина за антируската истерия в момента. Скоро обаче не дотам осведомените лидери на Запада се натъкнаха на един изключително натрапчив проблем: докато русофобската истерия набираше точки на запад, в Русия тя претърпя пълен провал, заради джудо-маневрата, която Путин приложи: вместо да се опита да потуши антируската пропаганда на Запада, Кремъл я популяризира (на руски!) чрез медиите.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 71Какво беше Роскосмос? Толкова рядко пускат ракети, че вече забравихме с какво се занимават. Аааа да....Основна занимание на Роскосмос е да прахосват държавни пари при нулев резултат. Приземяване, приземяване , приземяване.
69
4
 
8
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Чебурашка,Е и, какво като търкалящото се старче по стълбите нарече Путин убиец? Не, че съм фен на Путин, ама към момента ми се струва изгодно за американците Путин да е на власт в Русия, че иначе там може да се докопа до властта някой много по-неудобен за тях!
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го ли направят, това се възприема като подривна дейност и бунт. Много държави в историята са били наказвани, защото са посмели да имат собствени цели, а още повече защото са посмели да ги преследват. Така можем да стигнем до обобщението, че Путин показа среден пръст на Запада и неговите лидери.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западът се отнася към останалия свят като към някакъв младши партньор с много ограничена автономност и почти никакъв държавен контрол (най-добрият пример за това са действията на САЩ спрямо държави като Полша или България). Ако и когато тези младши държави искат да променят нещо във външната си политика, те задължително трябва да поискат разрешение от англо-ционисткия си Голям брат.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откраднатата победа в Студената войнаЗападът има редица причини да мрази Путин и всичко руско, но една от тях е по-силна от всички останали: западните лидери наистина вярваха, че са победили СССР в Студената война (дори се раздаваха медали по случая) и след разпада на бившата суперсила и идването на власт на една алкохолизирана марионетка, триумфът на Запада беше тотален. Но както винаги, нещата бяха далеч по-заплетени. Цитати от The Saker, The Unz ReviewИнтересна статия, прочетете я.
65
7
 
11
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
След поредната изцепка на висш руски държавен служител изобщо не трябва да се чудим, че руските слуги са вулгарни, неграмотни и арогантни----------Чебурашкин, след изцепката на м.умията Джо, отговорът на Рогозин е напълно адекватен!Всъщност, имено американците по времето на Обама започнаха да използват подобен арогантен език.Тъй, че - "Квото повикало - такова съ обадило"!
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илонката е африканец от ЮАР, жена му е кандадка.Африканец ще праща американци в космоса.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илонката ще цоца пари от САЩ и ще става богат.Канадец ще праща американци в космоса.