Рано е да се говори за срещата между Путин и Байдън

Страните засега не планират списък от теми за разговора
14 апр 2021 21:25, Нели Христова
63
Рано е да се говори за срещата между Путин и Байдън
Снимка: БГНЕС

Кремъл смята за преждевременно да се говори за подробности около евентуалната среща между президентите на Русия и на САЩ, Владимир Путин и Джо Байдън, предадоха световните агенции.

"Засега е преждевременно да се говори за тази среща в конкретен план. Това е ново предложение, то ще се проучва, ще се анализира", каза днес пред журналисти в отговор на въпрос прессекретарят на Путин, Дмитрий Песков. "Лидерите се споразумяха, че темата на тази среща ще се обсъжда вече по-нататък по дипломатическите канали", добави той.

Страните засега не планират списък от теми за разговора, каза Песков, запитан дали се предвижда обсъждане на ситуацията в Югоизточна Украйна. За Русия е от значение да бъдат обсъдени двустранните връзки "в онези аспекти, които са от взаимен интерес", допълни говорителят на Кремъл, предаде БТА.

В телефонния им разговор вчера, когато Байдън предложи на Путин среща на върха, двамата не са говорили за руския опозиционер Алексей Навални, посочи Песков.

Съветникът на руския президент по външната политика Юрий Ушаков междувременно покани днес американския посланик в Москва Джон Съливан да се срещнат, предаде Ройтерс.

Ушаков казал на Съливан, че Русия ще действа решително, ако САЩ предприемат всякакви нови неприятелски стъпки, като например налагане на санкции.

Американското посолство в Москва засега не е отговорило на запитването на Ройтерс за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Байдън просто искаше да издърпа ушите на Путин и да му обясни какво ще му се случи ако Русия влезе в Украйна, но Путин е пpocт и затва възприе молбата на Байдън като за разговор като слабост.
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искането на Байдън за разговори с Путин за Украйна се сваща от диктаторчето като слабост на Байдън и това само поощрява Путин за нова агресия срещу Украйна. Ако целта на Байдън е Путин да нападне Украйна за да може след това да го смаже със санкции мисля че я е постигнал, но ако целта му е наистина да преговаря с Русия да не напада Украйна е пълна загуба на време.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами защо сте тръгнали да молите Путин да се споразумявате?
19
13
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
С Путин трябва да се разговаря само от позиция на силата, но Байдън е пpocт и толкова години в политиката не можа да го разбере това нещо и тръгнал да се моли на Путин да го приеме да разговарят.
18
11
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
С Путин трябва да се разговаря само от позиция на силата, но Байдън е *** и толкова години в политиката не можа да го разбере това нещо и тръгнал да се моли на Путин да го приеме да разговарят.
17
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитите за омиротворяване на Путин с думи са безперспективни. Байдън ако не е разбрал това за 20 години означава че е доста бос по отношение на Русия и Путин.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповядайте господин Байдън, щом имате желание да разговаряме, и ние сме готови с радост да откликнем на молбата ви за разговор. Заповядайте, може да се срещнем в Минск, може в Казахстан, или в Монголия - там има чист въздух. Заповядайте мистър Байдън, заповядайте, доведете и Антошката, и той е наше момче, и ще седнем, ще поговорим като разумби хора, заповядайте!
15
9
 
7
 
! Отговори
СПОРАЗУМЕНИЕ! преди 3 години
ЗАПОМНЕТЕ: НИКОГА НЯМА ДА ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО, МЕЖДУ ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА, МЕЖДУ БОГА И ДЯВОЛА, МЕЖДУ СВОБОДНИЯ СВЯТ И ДИКТАТОРСКИТЕ РЕЖИМИ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЗАБЛУЖДЕНИЕ.
14
12
 
6
 
! Отговори
БабаЯга преди 3 години
ЛилиПутин скоро ще яде ***.Въпрос на време е.Руският народ не е онзи *** народ от преди 1990.Хората вече не се поддават на лъжи и пропаганди.
13
12
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ МУ ОСТАВА МНОГО ЖИВОТ!!!АЗ ВИЖДАМ СЯНКАТА НА СМЪРТТА Е ВЕЧЕ ЗАД РАМОТО МУ!!!ТАКОВА НЕЩО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДОСЕГА ЗА ФАЛШИВИЯ ПУТИН НО ДНЕС ГО ВИДЯХ!
12
6
 
11
 
! Отговори
джо преди 3 години
Анонимник стига си драскал глупости, на никого няма да дават обясниния руснаците. Особено на хора които не могат да произнесат една плоска реч без да направят гаф. Не виждате ли ,че бай Байдън не е с всичкия. Той завалията си се накензва постоянно.
11
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремълското Жуже се накендза от страх преди срещата. Едно е да крадеш чужди земи от слаби държави като Украйна и Грузия ,друго е да даваш обяснение за кражбите на силните демократични държави.
10
12
 
15
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Мачкай краварския натрапник, Влади! ФАЩ нямат работа в Черно море! Да си ходят отвъд океана! Все си пъхат гагите дето не им е работа.
9
6
 
7
 
! Отговори
САЩ преди 3 години
се мислят за голяма сила ,но така наречените бедни страни също имат силен арсенал Индия Китай не са за подценяване.Американците ядоха пердах в корейската и виетнамската война! Въобще Китай Русия Иран Корея врагове мощни! Основният им съюзник е Турция и може би Франция Великобритания ,но европейците не им се воюва освен хуманитарно и при защита.
8
4
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Последният софиянец това в смисъл последният който се е домъкнал от село в София ли имаш предвид "Софиянче" - в Софето ли е джумбарето?
7
4
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Мутренските времена не са свършвали мой човек!
6
13
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Ще има големи санкции ако Русия предприеме нещо неразумно в Украйна.Една от които е прекъсване на суифт операциите..
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Байдън ли няма смелост?А кой се ски в бункера и не излезе 3 седмици след случката в Дейр ез- Зор?Попрочети малко факти , и после пиши за смелост.Понятно русофилска подлого.
4
6
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
ПУТИН: Каквато и те *** да повдигнан,аз пак ще...../пази боже/
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че американски кораби влизат в Черно море.